Friday tip: Πώς να φτιάξεις τη δική σου μάσκα προσώπου για λαμπερή επιδερμίδα

Ευαγγελία Αλπίδου
Friday tip: Πώς να φτιάξεις τη δική σου μάσκα προσώπου για λαμπερή επιδερμίδα

Μάσκα προσώπου με κουρκουμά; Η συγκεκριμένη μάσκα γίνεται σε χρόνο dt και επαναφέρει τη χαμένη λάμψη της επιδερμίδας. 

Οι μάσκες προσώπου χαρίζουν την αίσθηση απόλυτης χαλάρωσης. Όταν τις φοράμε ξεχνάμε τη ροή του χρόνου και αποβάλλουμε όλο το άγχος. Μπορεί να έχουμε συνδυάσει τις μάσκες προσώπου με το σπα, αλλά αυτό δεν σημαίνει ότι δεν μπορούμε στον ελεύθερο χρόνο μας, να φτιάξουμε μία σπιτική μάσκα και να χαλαρώσουμε για λίγη ώρα στον καναπέ μας.

Γλυκολικό οξύ: Το συστατικό που θα επαναφέρει τη χαμένη λάμψη των μαλλιών σου

pexels-koolshooters-7143283.jpg

Αυτή η χρονιά έχει ξεκινήσει πολύ δυναμικά! Τα τριήμερα είναι back to back και γι’ αυτό σκεφτήκαμε να κάνουμε ένα άρθρο το οποίο θα σε βοηθήσει μέσα στο σαββατοκύριακο να χαλαρώσεις, να αποφορτιστείς και να αποκτήσεις μία λαμπερή επιδερμίδα. Θα σου δείξουμε, λοιπόν, πώς να φτιάξεις τις δικές σου DIY μάσκες προσώπου για λαμπερό δέρμα. Μην ανησυχείς! Πρόκειται για απλά υλικά που υπάρχουν σε κάθε νοικοκυριό. Παρακάτω, έχουμε συγκεντρώσει 2 μάσκες προσώπου που γίνονται εύκολα και γρήγορα και το αποτέλεσμα... θα σε εντυπωσιάσει. Το μόνο που έχεις να κάνεις είναι να κρατήσεις σημειώσεις.

2 σπιτικές μάσκες προσώπου

Μάσκα προσώπου με κουρκουμά

pexels-ksenia-chernaya-4048705.jpg

Η ανάμειξη μελιού και κουρκουμά μαζί προσφέρει αντιφλεγμονώδη οφέλη και απίστευτη λάμψη στο δέρμα. Τα υλικά που θα χρειαστείς:

  • 1 κουταλάκι του γλυκού κουρκουμά
  • 1 κουταλιά της σούπας μέλι

Ανακατεύεις τα δύο υλικά μαζί σε ένα μπωλ και αφού ομογενοποιηθούν, τοποθετείς τη μάσκα επάνω στο πρόσωπο σου. Αφήνεις για 10 λεπτά και αφαιρείς το προϊόν με χλιαρό νερό. Ολοκλήρωσε τη ρουτίνα με μια ενυδατική κρέμα. Απλό δεν νομίζεις;

Perfect lips! 8 nude μολύβια χειλιών που ταιριάζουν σε όλες τις επιδερμίδες

Μάσκα προσώπου με avocado

pexels-taryn-elliott-4144459.jpg

Αν νιώθεις το δέρμα σου θαμπό και αφυδατωμένο αυτή η μάσκα προσώπου με αβοκάντο είναι ακριβώς αυτό που χρειάζεται η επιδερμίδα σου.
Τα αβοκάντο είναι γεμάτο με ωμέγα-3 λιπαρά οξέα που βοηθούν στην ενυδάτωση της επιδερμίδας. Για τη συγκεκριμένη μάσκα θα χρειαστείς: 1 αβοκάντο, γιαούρτι, ελαιόλαδο και μέλι.

  • Σε ένα μπωλ πολτοποίησε ένα αβοκάντο
  • Πρόσθεσε δύο κουταλιές της σούπας γιαούρτι
  • Πρόσθεσε μια κουταλιά της σούπας ελαιόλαδο
  • Και ρίξε μέσα στα υπόλοιπα υλικά μια κουταλιά της σούπας μέλι

Ανακάτεψε όλα τα υλικά πολύ καλά μαζί και εφάρμοσέ τα στην επιδερμίδα του προσώπου σου, για 15 με 20 λεπτά. Στη συνέχεια ξέπλυνε καλά με άφθονο νερό και δες την επιδερμίδα σου στον καθρέφτη. Η μάσκα προσώπου με αβοκάντο θα επαναφέρει τη χαμένη λάμψη της επιδερμίδας, ενώ θα σου προσφέρει ένα απίστευτα απαλό και λείο δέρμα.

Καλό τριήμερο Queen!

The Queen's Experts: Πώς θα πετύχεις τα cherry cola lips με τρία απλά βήματα