Γλυκολικό οξύ: Το συστατικό που θα επαναφέρει τη χαμένη λάμψη των μαλλιών σου

Ευαγγελία Αλπίδου
Γλυκολικό οξύ: Το συστατικό που θα επαναφέρει τη χαμένη λάμψη των μαλλιών σου

Το γλυκολικό οξύ εισχωρεί το ίδιο εύκολα στα λέπια της τρίχας με αποτέλεσμα να απομακρύνει τα νεκρά κύτταρα και τους ρύπους.

Η αλήθεια είναι ότι το γλυκολικό οξύ είναι ένα από τα πιο δημοφιλή συστατικά στην κοσμετολογία. Χάρη στις εκπληκτικές ιδιότητές που έχει και το χαμηλό μοριακό του βάρος εισχωρεί πιο εύκολα στην επιδερμίδα και δρα πιο εντατικά. Αυτό έχει ως αποτέλεσμα, να μειώνει τις λεπτές γραμμές και ρυτίδες, να απομακρύνει τα νεκρά κύτταρα και να χαρίζει έναν λαμπερό και ομοιόμορφο τόνο στην επιδερμίδα.

TikTok trends: Μπλε σκιές και «παγωμένα» χείλη είναι οι τάσεις στο μακιγιάζ της άνοιξης

Ποια είναι τα οφέλη που χαρίζει το γλυκολικό οξύ στα μαλλιά;

Victoria-Beckham-S23-019a.jpg

Το ήξερες. ότι το γλυκολικό οξύ με τον ίδιο τρόπο που επαναφέρει τη χαμένη λάμψη της επιδερμίδας, επαναφέρει και τη χαμένη λάμψη των μαλλιών; Κι όμως! Το γλυκολικό οξύ -όπως αναφέραμε και παραπάνω- εισχωρεί το ίδιο εύκολα στα λέπια της τρίχας με αποτέλεσμα να απομακρύνει τα νεκρά κύτταρα και τους ρύπους. Επιπλέον, προάγει την παραγωγή κολλαγόνου και την κυτταρική ανανέωση με αποτέλεσμα τα μαλλιά να δείχνουν πιο λαμπερά και ζωντανά.

L'OREAL-PARIS-Elseve-Glycolic-Gloss.png

L'OREAL PARIS, ELSEVE GLYCOLIC GLOSS

Το κρύο νερό θα δώσει extra λάμψη στα μαλλιά

Το παλιό κόλπο με το να ξεβγάλεις στο τέλος τα μαλλιά με κρύο νερό βοηθάει επίσης, στο να δείχνουν ακόμα πιο λαμπερά. «Το κρύο νερό περιέχει λιγότερο διαλυμένο ασβέστιο από το ζεστό νερό», το ασβέστιο σχηματίζει μια επίστρωση πάνω στην τρίχα, κάνοντάς την να δείχνει θαμπή. Επιπλέον, το κρύο νερό εμποδίζει τα μήκη να διογκωθούν από την υγρασία (κάτι που συμβαίνει συχνά όταν είναι φθαρμένα) και τα καθιστά λιγότερο επιρρεπή στο φριζάρισμα.

Nirvana haircut: Αυτό είναι το νέο κούρεμα του 2024 και ταιριάζει σε όλες τις γυναίκες

Extra tip: Τα θερμαντικά εργαλεία styling εκτός το ότι ταλαιπωρούν την τρίχα, την κάνουν να δείχνει ακόμα πιο θαμπή. Πριν τη χρήση τους, λοιπόν, εφάρμοσε ειδικά θερμοπροστατευτικά προϊόντα και επίλεξε χτενίσματα, όπως ponytails και buns τα οποία δεν καταστρέφουν και δεν ταλαιπωρούν την τρίχα.

Editor’s Choice: 8 προϊόντα ομορφιάς που ξεχωρίσαμε αυτή την εβδομάδα, θα τα λατρέψεις κι εσύ