Underpainting: Η τάση ομορφιάς που έχει γίνει viral στο TikTok

Μαρία Ροδίτη
Underpainting: Η τάση ομορφιάς που έχει γίνει viral στο TikTok

Η old-school τεχνική μακιγιάζ αναβίωσε στο πιο δημοφιλές μέσο κοινωνικής δικτύωσης.

Το TikTok είναι το πιο δημοφιλές μέσο κοινωνικής δικτύωσης της GenZ. Αυτό, βέβαια, δεν σημαίνει πως δεν ψάχνουν ή δεν δοκιμάζουν τα beauty hacks που προκύπτουν από το TikTok και γυναίκες κάθε ηλικίας.

Αυτό τουλάχιστον συμβαίνει τον τελευταίο καιρό με το underpainting, το old-school beauty trend, που ήρθε ξανά στο προσκήνιο χάρη στο TikTok.

15 setting sprays για άψογο μακιγιάζ όλη μέρα και νύχτα

Τι είναι το underpainting

Σίγουρα θα έχει πάρει το μάτι σου στο TikTok κορίτσια να κάνουν contouring, να βάζουν highlighter ή ρουζ στο πρόσωπό τους πριν ακόμα απλώσουν το foundation. Μήπως πίστεψες ότι πρόκειται για ακόμα μια επινόηση της GenZ; Έκανες λάθος τότε!

Αυτή η τεχνική make up λέγεται underpainting και είναι staple εδώ και δεκαετίες για πολλούς make up artists.

Χαρακτηριστικά, η προσωπική make up artist της Demi Lovato, Jill Powell, περιγράφει το underpainting ως ένα απαλό φίλτρο για αψεγάδιαστο μακιγιάζ. «Όλο το χρώμα μπαίνει στην αρχή και έπειτα απλώνεται το make up, που μαλακώνει και αναμειγνύει ομοιόμορφα τα πάντα», εξηγεί.

Και προσθέτει: «Προτείνω στις γυναίκες να δοκιμάσουν αυτήν την τεχνική, ειδικά μάλιστα αν δεν ξέρουν να κάνουν contouring».

Σκέψου, λοιπόν, το underpainting σαν έναν τρόπο να δημιουργήσεις διάσταση στο πρόσωπό σου πριν κάνεις το layering προϊόντων και πριν καλύψεις τις ατέλειες. Ξεκινάς με το contouring, το highlighter και το ρουζ και τέλος, βάζεις foundation.

Τι χρειάζεσαι για να κάνεις underpainting

Η τεχνική του underpainting δεν… θα σε βάλει σε έξοδα! Για να το πετύχεις θα χρησιμοποιήσεις τα beauty tools, που ήδη έχεις. Ειδικά, μάλιστα, αν έτσι κι αλλιώς έκανες στο μακιγιάζ σου contouring και highlighting, τότε έχεις όλα τα πινέλα που θα χρειαστείς.



Πρώτα, ωστόσο, καλό είναι να έχεις ενυδατώσει καλά την επιδερμίδα σου. Να έχεις βάλει ενυδατική κρέμα στο πρόσωπό σου, ώστε να απλωθεί- στο τέλος- ομοιόμορφα το foundation και να βγάλει η επιδερμίδα σου αυτό το glow που αναζητάς!