#FiligreeNails: Είναι το διπλό, περίτεχνο γαλλικό που έχουμε αγαπήσει

Χριστίνα Αναστασία Χρόνη
#FiligreeNails: Είναι το διπλό, περίτεχνο γαλλικό που έχουμε αγαπήσει

Το γαλλικό δεν μας αρέσει ιδιαίτερα εδώ στοbeauty department αλλά το συγκεκριμένο γαλλικό το έχουμε αγαπήσει πράγματι πολύ!

Κωδικός #FligreeNails: Τι εστί filigree θα αναρωτιέσαι. Στα Ελληνικά λέγεται φιλιγκράν και αφορά τα περίτεχνα σχέδια. Σύμφωνα με την Wikipedia, «Φιλιγκράν, ονομάζονται στην κοσμηματοποιία, οι κατασκευές που αποτελούνται από σύρματα δουλεμένα με χειροποίητο τρόπο.

Το διπλό γαλλικό λοιπόν, ονομάστηκε filigree γιατί -ίσως- να θυμίζει τα φιλιγκράν κοσμήματα αν και προσωπικά (εδώ Χριστίνα, η Χρόνη) δεν βλέπω την άμεση σύνδεση.

filigree

Σε κάθε περίπτωση, είναι από τις ομορφότερες εκδοχές γαλλικού μανικιούρ που έχουμε δει τελευταία, αν και η δυσκολότερη. Το σχέδιο επιβάλλει πολύ λεπτές γραμμές και πολύ προσεκτικό σχεδιασμό που δεν μπορούμε να κάνουμε όλες μόνες μας.

Και για τετράγωνα νύχια

Ακόμα, είναι ένα σχέδιο που μπορεί να γίνει τόσο σε νύχια με σχήμα αμύγδαλο όσο και σε τετραγωνισμένα (όπως θα δεις παρακάτω) αλλά θέλει κάποιο μήκος. Αν είσαι δηλαδή φανατική των κοντών νυχιών, ίσως να πρέπει να τα μακρύνεις λίγο.

f

#SnakeTips: Η νεότερη τάση στο γαλλικό μανικιούρ είναι wild!

Οι χρωματικοί συνδυασμοί που μπορείς να κάνεις είναι δεκάδες και αφορούν κυρίως τις γραμμές σου. Η τάση θέλει το νύχι βαμμένο διάφανο ή λευκό αλλά θα άκουγα και ένα ωραίο παστελ όπως το mint. Τώρα που πλησιάζουν τα Χριστούγεννα μάλιστα, θα μου άρεσε ίσως και κάτι σε μαύρο και χρυσό αλλά έχουμε καιρό να το σκεφτούμε.

Για τώρα, θα ήθελα να καθίσεις αναπαυτικά και να κάνεις το καθιερωμένο scroll. Παρακάτω, σε περιμένει μία nailspiration gallery με πανέμορφα #FiligreeNails, τετράγωνα και αμυγδαλωτά. Enjoy Queen!

d

Οι βαρετές Τρίτες γίνονται πιο ενδιαφέρουσες με λίγη λάμψη… στο μανικιούρ!