Το invisible haircut είναι το κούρεμα που χρειάζεσαι αν βαριέσαι το styling στα μαλλιά

Μαρία Ροδίτη
Το invisible haircut είναι το κούρεμα που χρειάζεσαι αν βαριέσαι το styling στα μαλλιά
Instagram: amritapalahey

Είτε έχεις καρέ, είτε curtain bangs, είτε οτιδήποτε άλλο, η invisible λεπτομέρεια στο κούρεμά σου θα κάνει τη διαφορά.

Υπάρχουν τα κορίτσια που λατρεύουν να ασχολούνται με τα μαλλιά τους, αφιερώνουν ώρες στο hairstyling, χρησιμοποιούν ισιωτικό, ψαλίδι για μπούκλες και ό,τι εργαλείο βρίσκεται στο σπίτι. Υπάρχουμε κι εμείς, όμως, που θέλουμε να χτενίζουμε με τη βούρτσα τα μαλλιά μας- στην καλύτερη να πιάνουμε μια αλογοουρά με scrunchie- και να φεύγουμε από το σπίτι. Για εμάς και για σένα, αν ανήκεις σε αυτό το club, είναι το invisible haircut aka «αόρατο» κούρεμα.

Botticelli: Το πιο stylish κούρεμα του 2022 είναι εμπνευσμένο από την Αναγέννηση

Τι είναι το invisible haircut (aka «αόρατο» κούρεμα)

Όχι, μην τρομάζεις! «Αόρατο» κούρεμα δεν σημαίνει ότι… ο κομμωτής θα σου κόψει εντελώς τα μαλλιά για να μη σε «βασανίζουν». Το invisible haircut είναι, στην ουσία, ένα κούρεμα στο οποίο ο expert έχει στόχο να αραιώσει ελαφρώς τα μαλλιά, να αφαιρέσει το βάρος τους, χωρίς όμως να χάσουν το σχήμα τους ή να τους αφαιρέσει μήκος.

https://www.instagram.com/p/CYtJ335NwJY

Συνήθως, στο «αόρατο» κούρεμα γίνονται layers, δηλαδή φιλάρισμα, με την τεχνική αυτή να πραγματοποιείται στο τέλος του κουρέματος, όταν τα μαλλιά είναι στεγνά. Το συγκεκριμένο κούρεμα είναι ιδανικό αν έχεις πολύ πυκνά μαλλιά, είτε είναι ίσια, είτε κυματιστά, επειδή τα βοηθά να κινούνται προς τα κάτω, αντί να έχουν τριγωνικό σχήμα.

Πώς γίνονται τα invisible layers

Τα invisible layers δεν είναι τα κλασικά layers, έτσι όπως τα γνωρίζεις. Για να καταλάβεις, το γνωστό σε όλες μας φιλάρισμα γίνεται σε όλα τα μαλλιά. Αντιθέτως, τα invisible layers («αόρατο» φιλάρισμα) γίνεται μόνο στο κάτω μέρος των μαλλιών κι έτσι δεν δημιουργείται η ψευδαίσθηση της «σκάλας».

Η τεχνική αυτή κάνει πολύ εύκολο το hairstyling μιας και δεν χρειάζεται να «δουλέψεις» και πολύ τα μαλλιά σου. Γίνονται, δηλαδή, πολύ εύκολα αλογοουρά ή ακανόνιστος κότσος σε χρόνο dt.

Wait! Συνέχισε στην gallery για να δεις παραδείγματα από το invisible haircut και να πάρεις έμπνευση για το επόμενο ραντεβού σου στο κομμωτήριο.