Glow Lights: Η πιο καλοκαιρινή τάση στο balayage που θα κάνουμε και τον χειμώνα

Χριστίνα Αναστασία Χρόνη
Glow Lights: Η πιο καλοκαιρινή τάση στο balayage που θα κάνουμε και τον χειμώνα

Αν το μόνο που θέλεις είναι καλοκαιρινή λάμψη στο πρόσωπό σου, τα glow lights πραγματικά θα σε ενθουσιάσουν.

Αν ετοιμάζεσαι να φρεσκάρεις το χρώμα σου πριν από τις διακοπές, τότε σίγουρα άνοιξες αυτό το άρθρο με λαχτάρα να μάθεις τι ακριβώς είναι τα glow lights. Χαίρομαι (εδώ Χριστίνα, η Χρόνη)! Προσωπικά, δεν ενθουσιάζομαι συχνά με νέες τάσεις (στα μαλλιά ή και σε οτιδήποτε), όμως το συγκεκριμένο trend με έκανε να κλείσω ραντεβού στο κομμωτήριο σήμερα κιόλας, και θα σου εξηγήσω γιατί.

Παραδοσιακά, περιμένω να περάσει το καλοκαίρι για να φρεσκάρω το χρώμα μου. Ακόμα και αν έχω πολύ καιρό να ανανεώσω το balayage μου, δεν μπαίνω στη διαδικασία να ταλαιπωρήσω τα μαλλιά μου, πριν τα υποβάλλω στην υπέρτατη ταλαιπωρία των διακοπών. Αυτή τη φορά όμως θα το κάνω, και για όλα φταίνε τα glow lights.

https://www.instagram.com/p/CgicyHkLjtz

10 leave in conditioners για να ενυδατώνεις & να ξεμπερδεύεις τα μαλλιά στην παραλία

Τα glow lights που λες, είναι στρατηγικά τοποθετημένες, ανοιχτόχρωμες, θερμές τούφες γύρω από το πρόσωπο. Πριν δυσανασχετήσεις με το «θερμές» άκουσέ με… Στόχος των glow lights είναι να φωτίσουν (γι’ αυτό λέγονται glow) το πρόσωπό σου, και να μιμηθούν την καλοκαιρινή λάμψη. Μόνο οι θερμές αποχρώσεις του ξανθού μπορούν να το κάνουν αυτό, επομένως πρέπει να το αποδεχτείς. Το θερμό ξανθό άλλωστε, δεν είναι απαραίτητα κίτρινο.

Τα glow lights λοιπόν, τοποθετούνται περιμετρικά στο πρόσωπο προκειμένου να το φωτίσουν και δεν είναι παραπάνω από έναν ή δύο τόνους ανοιχτότερα από το φυσικό σου χρώμα. Καθώς λοιπόν δεν μιλάμε για εξαιρετικά ανοιχτές αποχρώσεις, η φθορά στην τρίχα περιορίζεται. Αυτό σημαίνει ότι τα μαλλιά σου δεν θα ταλαιπωρηθούν πολύ, και ότι δεν θα πρέπει να τα προσέχεις εμμονικά στις διακοπές.

https://www.instagram.com/p/CgixU0crlFO

Τελικά πειράζει να μείνεις άλουστη μετά τη θάλασσα για να διατηρήσεις τα beach waves σου;

Αν είσαι ήδη ξανθιά και θέλεις glow lights, ο κομμωτής σου θα προσθέσει μερικές χρυσαφένιες τούφες στη γραμμή των μαλλιών σου. Αν είσαι καστανή, θα κάνει το ίδιο σε αποχρώσεις του μελιού ή της καραμέλας. Αν με ρωτάς, τα glow lights είναι το απόλυτο trend για τις καστανές που θέλουν λίγο «φως» για το καλοκαίρι, ή για ξανθά κορίτσια που κάνουν ανταύγειες και αναζητούν λίγο summer glow.

Φυσικά, για να μπορέσεις να εξηγήσεις ακριβώς στον κομμωτή σου τι θέλεις, θα πρέπει να του πας μερικές φωτογραφίες για να καταλάβει και σε αυτό μπορώ να βοηθήσω. Παρακάτω, έχω συγκεντρώσει παραδείγματα για ξανθές και καστανές, που μπορείς να κάνεις screenshot. Παρακαλώ, δεν κάνει τίποτα.

Cover photo @sjhairsalon

Pure and simple: Η περιποίηση των μαλλιών σου το καλοκαίρι δεν χρειάζεται να είναι πολύπλοκη