Curtain cut: Το πιο μοντέρνο καρέ του φθινοπώρου σε προκαλεί να το δοκιμάσεις

Μαρία Ροδίτη
Curtain cut: Το πιο μοντέρνο καρέ του φθινοπώρου σε προκαλεί να το δοκιμάσεις
Instagram: @the_bob_haircut

Το curtain cut είναι το κούρεμα που τόσο καιρό έψαχνες αν έχεις πολύ ίσια μαλλιά!

Κάθε σεζόν προκύπτουν νέες τάσεις στα κουρέματα τόσο μέσα από το street style και τις Εβδομάδες Μόδας όσο και από το Instagram και τις celebrities. Έτσι και φέτος το φθινόπωρο έχουν αρχίσει να ξεχωρίζουν ορισμένα hair trends με το πιο δυναμικό της σεζόν να είναι το curtain cut.

Το curtain cut απευθύνεται στα κορίτσια που έχουν πολύ ίσια μαλλιά, είναι φρέσκο, μοντέρνο και ικανό να δώσει έξτρα πόντους στυλ στην εμφάνισή σου. Τι λες; Πάμε να το δούμε πιο αναλυτικά;

Καρέ aka Bob: Το κούρεμα με την πλούσια ιστορία που έγινε σύμβολο επανάστασης και δύναμης

Τι ακριβώς είναι το curtain cut

Το curtain cut είναι καρέ κούρεμα, το οποίο μπορεί να είναι κοντό και να φτάνει στο ύψος του πηγουνιού. Μπορεί όμως να είναι και μακρύ και να φτάνει ως τους ώμους. Σίγουρα, πάντως, είναι συμμετρικό – δεν έχει μύτες, δηλαδή, και άνισα σημεία- και λόγω αυτού του χαρακτηριστικού του λέγεται curtain, μιας και θυμίζει κουρτίνα. Είναι, βέβαια, και αυστηρό, αλλά συγχρόνως και μοντέρνο. Συνδυάζει, όπως καταλαβαίνεις, μια σειρά από χαρακτηριστικά που το καθιστούν trendy και κομψό την ίδια στιγμή.

https://www.instagram.com/p/CdQk4sfO1hV

Αν, λοιπόν, έχεις ίσια μαλλιά και θέλεις να κάνεις ένα update στην εμφάνισή σου, διάλεξε το curtain cut. Δες και μερικά παραδείγματα του κουρέματος στην παρακάτω gallery για να ξέρεις ακριβώς τι πρέπει να ζητήσεις από τον κομμωτή σου, αλλά και για να βρείτε μαζί το στυλ κουρέματος που σου ταιριάζει.

Πώς να κάνεις styling στο curtain cut

Αν τα μαλλιά σου είναι ολόισια, εσύ είσαι τεμπέλα και δεν θες κάθε πρωί να ασχολείσαι ούτε λεπτό, με το curtain cut θα είσαι πάντα πολύ κομψή. Αν, ωστόσο, το βαρεθείς και θες να αλλάξεις hairstyle, μπορείς να κάνεις χαλαρούς κυματισμούς ή να πιάσεις τα μαλλιά σου σε χαμηλή αλογοουρά.

Για ακόμα πιο fashion forward χτενίσματα χρησιμοποίησε hair accessories, όπως είναι οι oversized στέκες, τα hair clips και τα oversized scrunchies, και να είσαι σίγουρη πως θα κάνεις την καλύτερη εντύπωση.