Monroecore: Το πιο μεγάλο beauty trend του φθινοπώρου είναι εμπνευσμένο από τη Marilyn Monroe

Μαρία Ροδίτη
Monroecore: Το πιο μεγάλο beauty trend του φθινοπώρου είναι εμπνευσμένο από τη Marilyn Monroe

Photo by Evan Agostini/Invision/AP, File

AP

Το Monroecore είναι η νέα τάση που αξίζει να υιοθετήσεις το φθινόπωρο αν θέλεις να δώσεις στην εμφάνισή σου έναν σοφιστικέ αέρα με πολλές δόσεις κομψότητας.

Οι ταινίες της χρονιάς φαίνεται ότι έχουν μεγάλο αντίκτυπο στα beauty trends. Αυτό που θέλω να πω είναι ότι μετά την προβολή του «Pam & Tommy» στο Hulu τον Φεβρουάριο του 2022, οι γυναίκες έτρεξαν να βάψουν τα μαλλιά τους κατάξανθα.

Τον Απρίλιο του 2022 ακολουθήσε η Barbie mania με τις φωτογραφίες του Ryan Gosling ως Ken και της Margot Robbie ως Barbie, που κυκλοφόρησαν. Αμέσως, το Barbiecore έγινε τάση κι άρχισε να εφαρμόζεται σε styling, μαλλιά, μακιγιάζ και νύχια. Και τώρα… με την ταινία για τη Marilyn Monroe, «Blonde», με πρωταγωνίστρια την Ana de Armas, ήρθε το «Monroecore» για να μείνει.

Clean girl: Η τάση ομορφιάς που έγινε viral στο TikTok και κυριάρχησε στις Εβδομάδες Μόδας

Το Monroecore trend κάνει ήδη χαμό στις αναζητήσεις

Όπως σίγουρα θα γνωρίζεις, η Marilyn Monroe ήταν σύμβολο θηλυκότητας τη δεκαετία του ’50 και έχει αφήσει ανεξίτηλο το στίγμα της μέχρι και σήμερα. Τα χαρακτηριστικά ξανθά πλατινέ μαλλιά της, το γατίσιο eye look της και το κόκκινο κραγιόν στα χείλη αποτέλεσαν για χρόνια το signature look της star και στιγμάτισαν μια ολόκληρη εποχή: αυτήν του old Hollywood.

2021 MET Museum Costume Institute Benefit Gala

Η Billie Eilish στο MET Gala 2021

Photo by Evan Agostini/Invision/AP

Invision

Με αφορμή, λοιπόν, την ταινία για τη Marilyn Monroe – που έχει κάνει buzz- ήρθε και το Monroecore για να μας απασχολήσει στον κόσμο της ομορφιάς. Για να καταλάβεις, οι αναζητήσεις στο διαδίκτυο για το «μακιγιάζ της δεκαετίας του ‘50» αυξήθηκαν κατά 50%, ενώ για το «old Hollywood glam» κατά 70%. Επικρατεί μια… beauty τρέλα! Γιατί όχι μόνο οι αναζητήσεις εκτοξεύθηκαν, αλλά και οι stars επιλέγουν το Monroecore trend για τις επίσημες εμφανίσεις τους. Χαρακτηριστικό παράδειγμα η Kim Kardashian που εμφανίστηκε με look αλά Marilyn- αλλά στην πιο updated εκδοχή του- στο MET Gala 2022.

People Kim Kardashian

Η Kim Kardashian στο MET Gala 2022, φορώντας το iconic φόρεμα της Marilyn Monroe

Photo by Evan Agostini/Invision/AP, File

AP

Αλλά και η Billie Eilish που μάλλον… βλέπει πολύ μπροστά για την εποχή της και στο MET Gala 2021 είχε επιλέξει ένα super elegant Monroe look (δες παραπάνω τη φωτογραφία).

Πώς θα υιοθετήσεις όμως μόνη σου το Monroecore trend;

Το ερώτημα, όμως, είναι ένα: Πώς κάνω μόνη μου Monroecore trend; Δεν είναι δα και τόσο δύσκολο. Το βασικό είναι να έχεις οπωσδήποτε παχιές, πλούσιες βλεφαρίδες, πράγμα το οποίο είτε θα πετύχεις με τουφάκια που θα προσθέσεις στις φυσικές βλεφαρίδες σου, είτε με μια μάσκαρα για όγκο και μάκρος. It’s up to you!

Επιπλέον, οπωσδήποτε στο άνω βλέφαρο θα πρέπει σύρριζα στις βλεφαρίδες να τραβήξεις μια γραμμή μαύρου eyeliner μέχρι την εξωτερική γωνία του ματιού. Στα χείλη, παίξε με κόκκινο κραγιόν – αν θέλεις να αντιγράψεις στο 100% τη Marilyn- διαφορετικά επίλεξε πιο γήινους, φθινοπωρινούς τόνους, για να κάνεις πιο μοντέρνο το look.

Monroe Valens Post Offices

Η Marilyn Monroe το 1954

AP Photo/Matty Zimmerman, File

Όσο για τα μαλλιά; Αν θέλεις να δώσεις ένα update στο look σου και να μην κάνεις ακριβώς το σγουρό ξανθό της Marilyn Monroe, απλώς επίλεξε ένα αυστηρό καρέ σε πλατινέ ξανθό ή τράβηξε τα μαλλιά σου προς τα πίσω, όπως ακριβώς έκανε στο MET Gala 2022 η Kim Kardashian.