Clean girl: Η τάση ομορφιάς που έγινε viral στο TikTok και κυριάρχησε στις Εβδομάδες Μόδας

Μαρία Ροδίτη
Clean girl: Η τάση ομορφιάς που έγινε viral στο TikTok και κυριάρχησε στις Εβδομάδες Μόδας

Η φρεσκάδα του clean girl trend ενθουσίασε τους πιο διάσημους σχεδιαστές μόδας αλλά και την κοινότητα του TikTok όπου και έφτασε τα 698 εκατομμύρια views. 

Λαμπερό δέρμα, φρέσκια επιδερμίδα, «γεμάτα», ελαφρώς glossy χείλη, πλούσια φρύδια… Αυτό είναι το clean girl trend και έχει γίνει talk of the town τις τελευταίες μέρες τόσο γιατί παρουσιάστηκε πολύ στις Εβδομάδες Μόδας, όσο και γιατί στο TikTok κάνει χαμό.

Ειδικότερα, η Gigi Hadid και η Bella Hadid εμφανίστηκαν στο catwalk του Οίκου Isabel Marant για τη σεζόν Άνοιξη/Καλοκαίρι 2023 με το συγκεκριμένο look, το οποίο έχει ξεπεράσει στο TikTok τα 698 εκατομμύρια views. Και δικαίως, αφού το clean girl trend εκπροσωπεί τον μινιμαλισμό και τη λογική τού «less is more», που πάντα είναι elegant.

FW SS/23-24: Τα beauty trends που ξεχωρίσαμε από τα catwalks στο Μιλάνο

Πώς θα δοκιμάσεις μόνη σου το clean girl trend

Ακόμα, λοιπόν, σκέφτεσαι να το δοκιμάσεις; Είναι ίσως το πιο chic trend που προέκυψε τους τελευταίους μήνες, αλλά και το πιο ανάλαφρο για την επιδερμίδα. Και ευθύς αμέσως θα δεις πώς μπορείς να το υιοθετήσεις και μόνη σου:

Must have η πολύ λαμπερή επιδερμίδα

Και για να επιτευχθεί αυτό χρειάζεσαι ένα πολύ λεπτόρρευστο make up, αλλά και πολύ μικρή ποσότητα αυτού, τόση ώστε σχεδόν να μη φαίνεται ότι έχεις απλώσει κάτι πάνω στην επιδερμίδα σου.

«Αντίο» μαύροι κύκλοι

Και εδώ πρέπει να χρησιμοποιήσεις ένα πολύ λεπτόρρευστο concealer και μικρή ποσότητα για να χαρίσεις φως και λάμψη στο βλέμμα σου.

Χρώμα υγείας στα μάγουλα

Clean girl χωρίς ρουζ δεν γίνεται! Διάλεξε ένα ρουζ σε κρεμώδη υφή και σε ροδακινί απόχρωση για να έχεις πιο φρέσκο και ανάλαφρο αποτέλεσμα.

isabel_marant_cleangirl.jpg

Η Bella Hadid στο show της Isabel Marant για τη σεζόν S/S 2023 με clean girl look

Διάφανο gloss… σε όλο το πρόσωπο

Για shiny αποτέλεσμα, άπλωσε λίγο διάφανο gloss στην εξωτερική γωνία των ματιών, ψηλά στα ζυγωματικά και στα χείλη.

Μάσκαρα για επιμήκυνση, όχι για όγκο

Ώρα για… μάσκαρα! Το «κλειδί» για να πετύχεις το clean girl trend είναι να επιλέξεις μία μάσκαρα που θα κάνει τις βλεφαρίδες να δείχνουν πιο μακριές και όχι με περισσότερο όγκο, έτσι ώστε το αποτέλεσμα να δείχνει πιο φυσικό.

gigi_cleangirl.jpg

Η Gigi Hadid με clean girl look

Brow gel κι όχι μολύβι φρυδιών

Τα περιποιημένα φρύδια είναι βασικό «συστατικό» για ένα επιτυχημένο clean girl look. Δεν χρειάζεται, όμως, να τονίσεις το χρώμα τους, αλλά τη φυσικότητά τους. Χρησιμοποίησε, λοιπόν, brow gel με ανοδική φορά για να γίνουν fluffy τα φρύδια και θα είσαι superb!

Ενυδατωμένα χείλη

Τα χείλη είναι σημείο-«κλειδί» του clean girl look. Και πρέπει να είναι άκρως ενυδατωμένα. Πώς θα γίνει αυτό; Μόνο με ένα λαδάκι χειλιών. Άπλωσέ το στα χείλη, άσε το να στεγνώσει κι έπειτα χρησιμοποίησε ένα διάφανο ή ελαφρώς ροζ lip gloss.