Siren eyes: Το μεγαλύτερο eyeliner trend των '00s επέστρεψε και διχάζει

Μαρία Ροδίτη
Siren eyes: Το μεγαλύτερο eyeliner trend των '00s επέστρεψε και διχάζει
Instagram: @racheltzairi_makeup

Τα siren eyes, ένα από τα πιο δημοφιλή eyeliner trends της δεκαετίας του 2000, έχει γίνει viral στο TikTok και στο Instagram. Εσύ θα το τολμούσες;

Τα 90’s και τα ‘00s είναι οι δύο δεκαετίες που πρόκειται να μας απασχολήσουν έντονα στη μόδα και την ομορφιά μέχρι το τέλος του έτους, αλλά και το 2023. Τα nostalgic vibes είναι διάχυτα, άλλωστε, τα τελευταία χρόνια με τη μία τάση μετά την άλλη να ξεπετάγεται και να μας θυμίζει την εποχή που πηγαίναμε σχολείο.

Ποιο beauty trend επέστρεψε τώρα και κάνει χαμό στα social media; Τα siren eyes, το απόλυτο eyeliner trend των mid-00s και αυτό που ή θα λατρέψεις ή δεν θα θες να ξαναδείς. Θα το αναλύσουμε μαζί παρακάτω.

Double winged eyeliner: Η Ελένη Φουρέιρα με το eye look που χαρίζει βάθος στο βλέμμα

Τι είναι τα siren eyes

Η τάση siren eyes έχει πάρει το όνομά της από λέξη ελληνική: τις Σειρήνες. Τις θαλάσσιες γυναικείες θεότητες της ελληνικής Μυθολογίας, που απεικονίζονταν με ανθρώπινο γυναικείο κεφάλι και σώμα αρπακτικού πουλιού. Οι Σειρήνες, αν θυμάσαι, προσέλκυαν τους ναύτες των πλοίων που περνούσαν από κοντά τους με το σαγηνευτικό τραγούδι τους και μετέπειτα προκαλούσαν την καταστροφή τους.

Κάτι τέτοιο μάλλον προκαλούν και τα siren eyes. Γοητεύουν, σαγηνεύουν κι εντυπωσιάζουν. Ή μήπως είναι τόσο υπερβολικά που τελικά καταφέρνουν να κάνουν το αντίθετο;

https://www.instagram.com/p/CiVYMcPgZiM

Ας δούμε πρώτα τι είναι τα siren eyes και θα σου εξηγήσω τι εννοώ. Siren eyes κάνεις τραβώντας έντονη γραμμή eyeliner στην εξωτερική γωνία του ματιού (aka winged eyeliner), τραβώντας γραμμή και στην εσωτερική γωνία του ματιού αλλά και στο κάτω βλέφαρο. Επίσης, δημιουργείς και μια καμπύλη με το eyeliner στο άνω βλέφαρο με το αποτέλεσμα να είναι κάπως υπερβολικό. Να δες στο βίντεο παραπάνω. Αυτή είναι μια κάπως ακραία αλλά η αυθεντική εκδοχή των siren eyes, την οποία έχει λατρέψει η Gen Z. Εμάς, πάντως, κομψή δεν μας φαίνεται αυτή η επιλογή.

Η πιο light και chic εκδοχή των siren eyes

Τώρα, υπάρχει και η πιο light εκδοχή που είναι πιο chic και σου προτείνουμε να την επιλέξεις, αν θέλεις να υιοθετήσεις την τάση των siren eyes. Η Gigi Hadid την έχει δοκιμάσει και αυτή η version δεν περιλαμβάνει τόσο έντονη γραμμή που εξέχει στην εσωτερική γωνία του ματιού, αλλά ούτε και καμπύλη στο άνω βλέφαρο.

https://www.instagram.com/p/CjGp9ERO1dY

Εστιάζει απλώς στην τραβηγμένη γραμμή eyeliner στην εξωτερική γωνία του ματιού. Το παρακάτω βίντεο στο TikTok αλλά και το look της Gigi παραπάνω θα σου δώσουν να καταλάβεις ακριβώς αυτό που εννοώ.