Τα χτενίσματα των 80s κάνουν comeback – Έτοιμη για χωρίστρες, mullet και κορδέλες στα μαλλιά;

Μαρία Ροδίτη
Τα χτενίσματα των 80s κάνουν comeback – Έτοιμη για χωρίστρες, mullet και κορδέλες στα μαλλιά;

Photo by Jordan Strauss/Invision/AP

Invision

Η εμβληματική δεκαετία του ’80 παίρνει ξανά σάρκα και οστά μέσα από τα μαλλιά και τα πιο χαρακτηριστικά χτενίσματα.

Την τελευταία 3ετία βλέπουμε έντονα στον χώρο της μόδας και της ομορφιάς την επιστροφή παλαιότερων τάσεων. Οι δεκαετίες του ’70, του ’80 και του ’90 κάνουν comeback μέσα από trends που αγαπήθηκαν πολύ και αναμένεται να γίνουν ξανά ανάρπαστα. Στον κόσμο του beauty τώρα και στα μαλλιά συγκεκριμένα, τα 80s έρχονται στο προσκήνιο και παίρνουν σάρκα και οστά.

Η- γνωστή σε όλες- περμανάντ (σίγουρα θα θυμάσαι να την κάνει η μαμά σου), γενικά ο όγκος στα μαλλιά, το mullet, το blow out και άλλα hairstyles κυριάρχησαν στα θρυλικά 80s και στην εποχή των disco και έρχονται ξανά να ταράξουν τα νερά της ομορφιάς. Ας τα δούμε πιο αναλυτικά όμως…

Hello March! 6 εύκολα και κομψά χτενίσματα για να υποδεχθείς με στυλ την άνοιξη

Τα hairstyles της δεκαετίας του ’80 που θα μας απασχολήσουν το 2023

Αλογοουρά στο πλάι

https://www.instagram.com/p/Cox9MD1P2UL

Η αλογοουρά στο πλάι ήταν αγαπημένο χτένισμα των 80s και λατρεύτηκε από όλες τις ηλικίες. Τι σήμαινε, όμως, τότε αλογοουρά στο πλάι; Σήμαινε να πιάσεις τα μαλλιά ponytail από τη μία πλευρά και να τα στερεώσεις με λαστιχάκι. Η αλογοουρά μπορούσε να είναι σε σγουρά μαλλιά, να έχει αξεσουάρ, κορδέλες ή scrunchies. Κι έτσι ακριβώς μπορείς να την κάνεις κι εσύ σήμερα.

80s clips

https://www.instagram.com/p/ClMn6-HK1W4

Τα 80s ήταν μια τολμηρή εποχή και ένα από τα πιο hot αξεσουάρ για τα μαλλιά τότε ήταν τα clips. Τα clips ήταν συνήθως μεγάλα, τολμηρά και πολύχρωμα, συχνά με μοτίβα ή αφηρημένα σχέδια. Οι γυναίκες τα χρησιμοποιούσαν είτε για να δημιουργήσουν απλά, είτε πιο πολύπλοκα χτενίσματα, όπως half-ups ή ογκώδεις αλογοουρές.

Big hair

big_hair.jpg

Το 2023 έχουμε μαλλιά XXL, στη δεκαετία του '80, είχαμε την τάση του more is more. Για το ίδιο στυλ πρόκειται και η αλήθεια είναι πως είναι όμορφο η μόδα να κάνει κύκλους. Αν, λοιπόν, έχεις εκ φύσεως πολύ σγουρά και πολλά μαλλιά, φέτος είναι η χρονιά σου. Άσε τα έτσι, μην αναλώνεσαι στο styling και απόλαυσε όσα σου έδωσε η φύση απλόχερα. Εσύ που έχεις ίσια μαλλιά, από την άλλη, αφέσου στα χέρια του κομμωτή σου για να μην ταλαιπωρηθείς.

Mullet

Virus Outbreak-Entertainment-What's Happening

Photo by Jordan Strauss/Invision/AP, File

Invision

Το αγαπημένο κούρεμα των rock stars και διασημοτήτων των 80s ήταν το mullet. Ένα haircut, που χαρακτηρίζεται από κοντά μαλλιά στο πάνω μέρος, τα οποία μακραίνουν στα πλάγια και όσο φτάνουν στον σβέρκο. Τελευταία το έχουν λατρέψει η Billie Eilish και η Miley Cyrus.

Κορδέλες

https://www.instagram.com/p/CnOMqCkLhLK

Οι κορδέλες στα μαλλιά ήταν hot στα 80s και τελευταία τη φοράνε στα μαλλιά τους ολοένα και περισσότερες celebrities, όπως η Nicola Peltz και η Hailey Bieber.

Μαλλιά τοστιέρα

https://www.instagram.com/p/CaC2IaLLURm

Τα μαλλιά τοστιέρα ή αλλιώς γοργονέ κυριάρχησαν στη δεκαετία του ’80 και επιστρέφουν δυναμικά φέτος. Αν δεν έχεις, λοιπόν, το ειδικό hairstyling tool για να δοκιμάσεις το χτένισμα, βρες το αμέσως, διαφορετικά δοκίμασε να το πετύχεις κάνοντας πολύ λεπτά πλεξουδάκια στα μαλλιά.

Περμανάντ

2017 Teen Choice Awards - Arrivals

Photo by Jordan Strauss/Invision/AP

Invision

Περμανάντ

Στις discos των 80s ένα από τα πιο δημοφιλή χτενίσματα που έκαναν οι γυναίκες ήταν η περμανάντ. Πολύ λεπτές και μικροσκοπικές μπούκλες, που δημιουργούσαν τεράστιο και εντυπωσιακό όγκο στα μαλλιά. Το look αυτό επιστρέφει και αν είσαι party girl, ετοιμάσου να το δοκιμάσεις.