Trending! Wire ponytails ή αλλιώς εκεί που συναντιούνται η μόδα και η πρακτικότητα

Μαρία Ροδίτη
Trending! Wire ponytails ή αλλιώς εκεί που συναντιούνται η μόδα και η πρακτικότητα

Μετά τις στέκες, τα scrunchies και τα hair clips, το σύρμα κατακτά τον δικό του χώρο στον κόσμο της ομορφιάς.

Την τελευταία τριετία είδαμε έντονα hair trends των 90s να κάνουν comeback και να δοκιμάζονται από τα πιο fashionable κορίτσια. Ειδικά, μάλιστα, τα αξεσουάρ μαλλιών της εποχής – όπως οι στέκες, τα scrunchies και τα hair clips- παίζουν ακόμα και σήμερα παντού αποτελώντας την πιο στυλάτη πρόταση για να αναβαθμίσουμε το οποιοδήποτε χτένισμα.

Και ενώ νομίζαμε ότι είχαμε εξαντλήσει όλα τα αξεσουάρ μαλλιών και ότι δεν θα υπάρξει κανένα new entry, τελικά ήρθε η Εβδομάδα Μόδας της Νέας Υόρκης για να ανατρέψει τα δεδομένα. Γιατί το λέω αυτό; Διότι το wire (aka σύρμα) ήρθε… για να μείνει. Και συγκεκριμένα, οι wire ponytails ήρθαν για να αλλάξουν όσα ξέραμε μέχρι σήμερα για την αλογοουρά.

Πώς το πινέλο μακιγιάζ μπορεί να γίνει το «κλειδί» για ένα τέλειο sleek ponytail

Πώς θα κάνεις μόνη σου wire ponytail

Ας πάρουμε τα πράγματα από την αρχή! Wire ponytail λέγεται η αλογοουρά που είναι πιασμένη με σύρμα. Το σύρμα, δηλαδή, είναι το αξεσουάρ που κοσμεί τα μαλλιά και κάνει πιο extravagant και ιδιαίτερο το χτένισμα.

https://www.instagram.com/p/BinyHLMgTpP

Πώς θα χρησιμοποιήσεις, όμως, αυτό το υλικό; Θα φτιάξεις πρώτα την αλογοουρά της προτίμησής σου – χαμηλή, μεσαία ή ψηλή-, θα τη στερεώσεις με ένα λαστιχάκι και θα την τυλίξεις μετέπειτα με σύρμα. Το σύρμα μπορείς είτε να το τυλίξεις μόνο πάνω στο λαστιχάκι για να το κρύψεις, είτε να το ανοίξεις για να «πιάσει» όλο το ponytail. Η επιλογή… δική σου, αλλά το αποτέλεσμα σίγουρα πιο ενδιαφέρον από το να έφτιαχνες μια συμβατική αλογοουρά.

Wire: Για εμάς είναι ένα απλό αξεσουάρ, για άλλους όμως όχι

Αυτό που αξίζει να γνωρίζεις είναι ότι μπορεί για εμάς το σύρμα στα μαλλιά να είναι απλά και μόνο ένα hair accessory, αλλά για ανθρώπους σε άλλα μέρη του κόσμου έχει ιδιαίτερη σημασία. Για παράδειγμα, οι γυναίκες της φυλής Ndebele και οι άνθρωποι Kayan φορούν σύρμα στον λαιμό και τοποθετούν σύρμα στα μαλλιά, ως ένδειξη ομορφιάς στην κοινότητα.