Cloud makeup: Το πιο δημοφιλές μακιγιάζ της χρονιάς είναι ιδανικό για κάθε περίσταση

Ευαγγελία Αλπίδου
Cloud makeup: Το πιο δημοφιλές μακιγιάζ της χρονιάς είναι ιδανικό για κάθε περίσταση

Για να πετύχεις το cloud makeup, πρέπει να «παντρέψεις» τη skincare routine με το μακιγιάζ.

Λίγο πριν αποχαιρετήσουμε το 2023, κάναμε μία ανασκόπηση για τις τάσεις που κυριάρχησαν μέσα στη χρονιά. Οι beauty lovers, στο TikTok, καθημερινά βρίσκουν τα πιο έξυπνα beauty hacks για τα μαλλιά, το μακιγιάζ και τη skincare routine τα οποία μας κάνουν λίγο πιο εύκολη την καθημερινότητά μας.

Το καλοκαίρι, το latte makeup και το glass skin ήταν τα trends στο μακιγιάζ που μας συντρόφευαν στην καθημερινότητά μας και έκαναν τα χαρακτηριστικά μας να μοιάζουν ηλιοκαμένα από τις ακτίνες του ήλιου. Στο cloud makeup, δεν υπάρχει έντονη γυαλάδα και glossy υφές. Υπάρχει μία δροσερή, διακριτική λάμψη η οποία χαρίζει ένα ματ αποτέλεσμα.

Luisa-Spagnoli-clp-F23-006-(1).jpg

Πώς θα πετύχεις το cloud makeup;

Για να πετύχεις το cloud makeup, πρέπει να «παντρέψεις» τη skincare routine με το μακιγιάζ. Πώς θα γίνει αυτό; Η προετοιμασία της επιδερμίδας είναι το κλειδί! Αφού καθαρίσεις την επιδερμίδα σου και προσθέσεις το σέρουμ και την ενυδατική κρέμα μπορείς να συνεχίσεις στο μακιγιάζ. Η ενυδάτωση είναι το Α και το Ω. Πριν εφαρμόσεις το foundation, τοποθέτησε το primer. Οι περισσότερες γυναίκες δεν έχουν σε ιδιαίτερη εκτίμηση το primer, καθώς δεν γνωρίζουν πόσο χρήσιμο είναι για το μακιγιάζ. Το primer, βελτιώνει την όψη της επιδερμίδας, θολώνει τους πόρους, δημιουργεί ένα ματ αποτέλεσμα και κάνει το μακιγιάζ να διαρκεί όλη την ημέρα.

Στη συνέχεια, εφαρμόζεις ένα ελαφρύ foundation και «κλειδώνεις» το μακιγιάζ με την πούδρα. Με ένα πινέλο τοποθέτησε λίγη πούδρα στο μέτωπο, στη μύτη, στο πιγούνι και στα ζυγωματικά. Εφόσον, έχεις ολοκληρώσει την τέλεια βάση, το επόμενο βήμα είναι να τονίσεις ελαφρώς το βλέμμα σου. Επίλεξε γήινες, ουδέτερες eyeshadows και δημιούργησε φυσικές σκιάσεις πάνω στο κινητό βλέφαρο. Αν θες μπορείς να προσθέσεις και μία διακριτική γραμμή eyeliner για να ανασηκώσεις το βλέμμα σου.

Τέλος, εφάρμοσε στα χείλη σου ένα nude κραγιόν με διακριτικό shimmer και... είσαι έτοιμη! Στο cloud makeup, το μυστικό κρύβεται στην βάση. Δημιούργησε μία τέλεια βάση συνδυαστικά με τη skincare routine και εφάρμοσε ελαφριά, ματ προϊόντα τα οποία θα σου χαρίσουν ένα δροσερό και ενυδατωμένο αποτέλεσμα. Τα χρώματα που κυριαρχούν στο συγκεκριμένο μακιγιάζ είναι σε ουδέτερες και καφέ αποχρώσεις. Θα λέγαμε ότι θυμίζουν τις cloudy μέρες τους μήνες του χειμώνα. Το cloud makeup, ταιριάζει τέλεια αυτή την εποχή και σε κάθε περίσταση.

Στην παρακάτω gallery θα βρεις μερικά beauty items, τα οποία θα σε βοηθήσουν να πετύχεις το cloud makeup. Ρίξε μία ματιά...

TikTok Hacks: