Κοντό καρέ: 6 διαφορετικά στιλ για να βρεις το ιδανικό για εσένα

Ευαγγελία Αλπίδου
Κοντό καρέ: 6 διαφορετικά στιλ για να βρεις το ιδανικό για εσένα

Το κοντό καρέ είναι ένα πολυδιάστατο κούρεμα. Υπάρχει το 90s bob, το blunt bob, με αφέλειες ή χωρίς και με γυρισμένες άκρες.

Τα short hair είναι από τα πιο δημοφιλή κουρέματα που κυριαρχούν τα τελευταία χρόνια. Το κοντό καρέ είναι κομψό, διαχρονικό και χαρίζει στην εμφάνιση τη φινέτσα που διαθέτουν τα french girl. Είναι ένα κούρεμα που το έχουμε δει να κυριαρχεί στα περισσότερα catwalks στους διασημότερους οίκους του κόσμου, ενώ πολλές celebrities όπως η αγαπημένη Zendaya και η Hailey Bieber έχουν τολμήσει την μεγάλη αλλαγή στην εμφάνισή τους.

Έχεις λεπτά φρύδια; 7 διάφανα gel φρυδιών για τέλειο σχήμα και όγκο

Η αλήθεια είναι πως το κοντό καρέ είναι ένα πολυδιάστατο κούρεμα. Δηλαδή, υπάρχει το 90s bob, το blunt bob, με αφέλειες ή χωρίς και με γυρισμένες άκρες. Γενικά, όπως θα δεις παρακάτω υπάρχει μία μεγάλη γκάμα με διαφορετικά στιλ τα οποία μπορούν να προσαρμοστούν σε κάθε τύπο μαλλιών. Το bob cut είναι ένα κούρεμα που μπορούν να επιλέξουν ακόμα και οι κοπέλες που έχουν λεπτά μαλλιά. Βέβαια, αντί για ίσιες άκρες τα έντονα layers είναι η λεπτομέρεια που θα δώσει κίνηση και όγκο στο κοντό καρέ.

Αν μέχρι στιγμής πίστευες, ότι το κοντό καρέ δεν ταιριάζει στα χαρακτηριστικά του προσώπου και στο στιλ σου, ίσως να μην είχες βρει το κατάλληλο για εσένα, αυτό που θα χαρίσει στην εμφάνισή σου το extra touch. Παρακάτω έχουμε συγκεντρώσει μερικά διαφορετικά στιλ bob cut για να βρεις αυτό που σου ταιριάζει.
Enjoy, Queen!

Αυτές οι ενυδατικές με χρώμα θα πάρουν τον ρόλο του foundation σου

Grunge bob

384505311_18394106014024492_6772873339865673388_n.jpg

@taylor_hill

Ένα τολμηρό κοντό καρέ με χαλαρές αφέλειες που πλαισιώνονται γύρω από το πρόσωπο και τονίζουν το βλέμμα.

Το στιλ που επιλέγουν οι Παριζιάνες

384513001_18387796915043198_5317015888856961621_n.jpg

@taylorlashae

Ένα από τα κουρέματα που επιλέγουν τα french girls είναι το κοντό καρέ με αφέλειες.

Blunt bob

@hirohair.png

@hirohair

Το blunt bob κυμαίνεται από το ύψος της κλείδας μέχρι το πιγούνι, ενώ έχει πολλά και διαφορετικά κοψίματα. Αυτό, λοιπόν, το κάνει ιδανικό να προσαρμοστεί σε οποιοδήποτε σχήμα προσώπου, αναδεικνύοντας τα χαρακτηριστικά του.

Με χωρίστρα στο πλάι

@GREGORYRUSSELLHAIR1.png

@GREGORYRUSSELLHAIR

Για extra όγκο και κίνηση επίλεξε το bob cut με χωρίστρα στο πλάι.

Flipped bob

@ninapark.png

@ninapark

Το flipped bob έχει πιο αιχμηρές και έντονες άκρες, ενώ το τελείωμα των μαλλιών γυρίζει διακριτικά προς τα επάνω.

Με πολλά layers

@CHLOEHELENMILES.png

@CHLOEHELENMILES

Τα πολλά layers χαρίζουν κίνηση και όγκο στα λεπτά μαλλιά, ενώ αγκαλιάζουν τέλεια τα χαρακτηριστικά του προσώπου κολακεύοντας τις ατέλειες.