Πόσα χρήματα πρέπει να ξοδέψεις για δώρο γάμου;

Νάνσυ Μητσοστέργιου
Πόσα χρήματα πρέπει να ξοδέψεις για δώρο γάμου;

Μερικά χρήσιμα tips για να πάρεις την σωστή απόφαση

Το καλοκαίρι είναι μία από τις εποχές αυτές του χρόνου που γίνονται οι περισσότεροι γάμοι και οι βαφτίσεις, και δεν προλαβαίνεις να μετράς προσκλητήρια. Έφτασε και φέτος αυτή η στιγμή λοιπόν και είμαστε σίγουρες, πως έχεις να παρευρεθείς σε τουλάχιστον δύο γάμους. Και τι πιο δύσκολο και αγχωτικό υπάρχει σε αυτές τις περιπτώσεις, εκτός από το να βρεις το ιδανικό ρούχο;

Μα φυσικά το δώρο γάμου. Τόσο για το πόσα πρέπει να ξοδέψεις, όσο και για το τι ακριβώς πρέπει να αγοράσεις σε ένα νιόπαντρο ζευγάρι. Μην ανησυχείς όμως εμείς είμαστε εδώ για σένα, για να σε βοηθήσουμε με μερικά χρήσιμα tips για το τι ακριβώς πρέπει να κάνεις.

  • Ακολούθησε την παράδοση
    Αν γνωρίζεις (ή έστω υποθέτεις) πως το ζευγάρι που παντρεύεται έχει ξοδέψει από 80 έως 100 ευρώ για το κάθε άτομο ξεχωριστά, τότε πρέπει και το δώρο σου να είναι ίσης ή και μεγαλύτερης αξίας αντίστοιχα. Από την στιγμή που τα ζευγάρι έχει κάνει έξοδα, πρέπει να φερθείς ανάλογα.
  • Πόσο κοντά βρίσκεσαι με το ζευγάρι;
    Φυσικά και παίζει σημαντικό ρόλο η σχέση που έχεις με το ζευγάρι που πρόκειται να παντρευτεί. Αν οι σχέσεις σας είναι απλά τυπικές, σίγουρα δεν χρειάζεται να ξοδέψεις μια περιουσία για να αγοράσεις γαμήλιο δώρο. Μία καλή τιμή για ένα δώρο γάμου είναι τα 100 ευρώ και ανάλογα με την σχέση που έχεις μαζί τους, μειώνεις ή αυξάνεις το ποσό, μέχρι να βρεις το κατάλληλο δώρο.
  • Ίσως και να μην χρειάζεται να πάρεις δώρο
    Αυτό ακούγεται κάπως περίεργο, όμως υπάρχει και αυτή η περίπτωση που ίσως να μην χρειάζεται να πάρεις δώρο. Για παράδειγμα δεν χρειάζεται να πάρεις άλλο δώρο για το πάρτι αρραβώνων και άλλο για την ημέρα του γάμου, μία κάρτα με ευχές στην πρώτη περίπτωση είναι αρκετή. Επίσης αν έχεις κολλητή σχέση με την νύφη κι έχεις οργανώσει εσύ το bachelor πάρτι της ή της έχεις κάνει δώρο την make up artist, είναι αυτονόητο πως δεν θα χρειαστεί να πάρεις επιπλέον δώρο.
  • Ξόδεψε μόνο όσο αντέχει το πορτοφόλι σου
    Αυτό είναι κάτι που θα έπρεπε να σκεφτείς πρώτο, μιας και οι εποχές που διανύουμε δεν είναι και ό,τι καλύτερο. Μπορεί όλα τα παραπάνω να έχουν μία βάση, όσον αφορά στο γαμήλιο δώρο σου, πρέπει όμως να έχεις στο νου σου και το πορτοφόλι σου. Τι σημαίνει αυτό; Ότι θα πρέπει να ξοδέψεις τόσα χρήματα, όσα έχεις ή αντέχει η τσέπη σου. Και να είσαι σίγουρη, πως δεν θα παρεξηγηθείς από κανέναν.

Διάβασε και αυτό:

Έξυπνα δώρα για να θυμούνται οι καλεσμένοι την ημέρα του γάμου σου για πάντα

10 μυστικά για να περάσεις φανταστικά τη μέρα του γάμου σου!