Πώς να μην αφήσεις τις διαφωνίες να χαλάσουν τον γάμο σου

Νατάσσα Σχοινά
Πώς να μην αφήσεις τις διαφωνίες να χαλάσουν τον γάμο σου

Η ημέρα θέλει χαρές, όχι έγνοιες

Ο γάμος σου είναι ένα μεγάλο γεγονός, όπως και να το κάνουμε. Σαφώς και δεν καθορίζει ολόκληρη τη σχέση που έχεις με τον αγαπημένο σου, αλλά επειδή σκοπεύεις να τον κάνεις μία φορά, θες να γίνει «καλά». Να είναι ένα γεγονός που θα θυμάστε τόσο εσείς όσο και οι καλεσμένοι με χαρά και να ανασύρετε όλες τις υπέροχες στιγμές που έχετε ζήσει εκεί. Οι άνθρωποι είναι αυτοί που δημιουργούν αυτές τις στιγμές, οι διάφορες τριγύρω λεπτομέρειες, όμως, μπορούν να συμβάλουν σημαντικά. Τι εννοούμε;

Η ημέρα του γάμου και όλα τα διαδικαστικά της προκαλούν άγχος. Για την εκκλησία, για τους καλεσμένους, για τις θέσεις τους, για τη διακόσμηση, για το φαγητό, για την τούρτα. Για τα πάντα. Εννοείται ότι δε θες να περάσει το γεγονός και να αναρωτιέσαι τι θα μπορούσες να είχες κάνει καλύτερα γιατί κάτι δεν πέτυχε. Οπότε, εύκολα μπορεί να σε πιάσει μία αναστάτωση από πριν. Ειδικά όταν υπάρχουν διαφωνίες.

Όσο περισσότερο αυξάνεται ο αριθμός των ανθρώπων που αναμειγνύονται με τα διαδικαστικά του γάμου, τόσο περισσότερες πιθανότητες υπάρχουν για να ανέβουν οι τόνοι. Γιατί πολύ απλά ο κάθε ένας έχει τη δική του άποψη ως προς το σωστό και το λάθος και δεν προτίθενται όλοι να κάνουν πίσω.

Για αυτό, δύο λύσεις υπάρχουν: Δεν ανακατεύεις πολλούς στις μεγάλες αποφάσεις και τις κρατάς πιο κλειστές, για εσένα και τον γαμπρό, ή αφαιρείς εντελώς τον εαυτό σου από τη διαδικασία και αναθέτεις σε άτομα που εμπιστεύεσαι να πάρουν τις μεγάλες αποφάσεις. Δεν υπάρχει λόγος να προσθέτεις περιττές έγνοιες στον εαυτό σου. Τώρα είναι η ώρα να χαλαρώσεις και να απολαύσεις τον γάμο σου σαν να είσαι επίτιμη καλεσμένη. Εστίασε στα ουσιαστικά και στα ευτυχισμένα και καμία διαμάχη ή διαφωνία δεν πρόκειται να σε αγγίξει.