Unsave the date; 6 όροι με τους οποίους θα ταυτιστείς αν παντρεύεσαι εν μέσω πανδημίας

Unsave the date; 6 όροι με τους οποίους θα ταυτιστείς αν παντρεύεσαι εν μέσω πανδημίας

Μπορείς να φτιάξεις και τα δικά σου hashtags με αυτούς

Τους τελευταίους μήνες, προσθέσαμε νέες λέξεις στο καθημερινό λεξιλόγιό μας (Zoom, COVID-19, κοινωνική απόσταση) ενώ άλλες λέξεις που ήδη γνωρίζαμε (απολυμαντικό χεριών, μάσκες προσώπου) έχουν αποκτήσει νέα σημασία. Στον κόσμο μας, φέτος έχουν αλλάξει τόσα πολλά που απλά δεν υπάρχουν λόγια για να περιγράψουμε τους γάμους για παράδειγμα, όταν δεν επιτρέπεται να γίνουν γάμοι.

Ως αποτέλεσμα, τα αρραβωνιασμένα ζευγάρια έχουν βρει διασκεδαστικούς τρόπους για να περιγράψουν σχεδόν κάθε πτυχή του προγραμματισμού του γάμου τους. Αναβλήθηκε ο γάμος σου; Θέλεις να στείλεις κάρτες αλλαγής ημερομηνίας; Έχεις βάλει σε παύση τα σχέδιά σου για μήνα του μέλιτος προς το παρόν; Κανένα πρόβλημα, τώρα μπορείς να τα περιγράψεις όλα αυτά με νέους όρους, και να ακούγονται το ίδιο ωραία και διασκεδαστικά ένεκα των καιρών που διανύουμε.

Παρακάτω θα δεις 6 νέους όρους με τους οποίους μπορείς να αναφέρεσαι στον γάμο σου, είτε αυτός πρόκειται να γίνει με ελάχιστα άτομα, είτε αναβλήθηκε.

#1. Micro Wedding

Micro weddings είναι οι πολύ στενοί γάμοι, συνήθως με όχι περισσότερους από 50 καλεσμένους. Αυτές οι γιορτές συνήθως περιλαμβάνουν τις ίδιες παραδόσεις με τους μεγαλύτερους γάμους, απλά σε πολύ μικρότερη κλίμακα.

#2. Socially Distant Wedding

Ένας κοινωνικά απομακρυσμένος γάμος είναι μια τελετή και / ή δεξίωση που ακολουθεί τα μέτρα κοινωνικής απόστασης που έχουν ληφθεί από τις τοπικές κυβερνήσεις για τον μετριασμό της εξάπλωσης μιας μεταδοτικής ασθένειας. Τέτοια μέτρα ενδέχεται να περιλαμβάνουν περιορισμένο αριθμό επισκεπτών και συγκεκριμένους κανονισμούς, όπως καθόλου συναθροίσεις και ειδικά καθίσματα, για να διασφαλιστεί ότι οι καλεσμένοι έχουν τουλάχιστον δύο μέτρα απόσταση.

#3. Covid couple

Το ζευγάρι COVID αναφέρεται σε ζευγάρια που σχεδιάζουν γάμο κατά τη διάρκεια της πανδημίας του κορονοϊού. Συνήθως, αυτός ο όρος χρησιμοποιείται για να περιγράψει τους τους ανθρώπους που ενώθηκαν με τα δεσμά του γάμου κατά τη διάρκεια του COVID-19.

#4. Unsave the Date

Ένας όρος για να περιγράψεις την αλλαγή στην ημερομηνία. Τα unsave the date είναι ανακοινώσεις ή κάρτες ή mails για να πεις στους καλεσμένους σου ότι ο γάμος έχει ακυρωθεί ή αναβάλλεται μόνο εάν δεν έχει καθοριστεί νέα ημερομηνία. Σηματοδοτούν τους καλεσμένους να αγνοήσουν τις λεπτομέρειες που δίνονται στο πρωτότυπο προσκλητήριο, και περιμένουν να φτάσει μια νέα πρόσκληση με περισσότερες λεπτομέρειες.

#5. Wifelorette

Κατά το bachelorette, το wifelorette είναι ένα πάρτι που γίνεται για μια γυναίκα που είναι ήδη παντρεμένη. Συνήθως, ένα wifelorette συμβαίνει μόνο εάν το πάρτι bachelorette της νύφης δεν συνέβη πριν από τον γάμο της.

#6. Latermoon

Το latermoon είναι οι μέρες που φεύγουν οι νεόνυμφοι για να γιορτάσουν τον γάμο τους και αναφέρεται στον πρωτότυπο μήνα του μέλιτος που έχει αναβληθεί ή ακυρωθεί. Ωστόσο, σε αντίθεση με τον μήνα του μέλιτος (ο οποίος γίνεται αμέσως μετά το γάμο), το latermoon δεν συμβαίνει παρά αρκετές εβδομάδες ή μήνες μετά τον γάμο.