5 λόγοι για τους οποίους οι γάμοι έχουν αλλάξει προς το καλύτερο εν μέσω κορονοϊού

5 λόγοι για τους οποίους οι γάμοι έχουν αλλάξει προς το καλύτερο εν μέσω κορονοϊού

Ο Covid-19 και οι περιορισμοί του ωφέλησαν αρκετά τους νεόνυμφους.

Η πανδημία του κορονοϊού ήρθε και άλλαξε τη ζωή μας σε πολλά επίπεδα. Οι κοινωνικές μας συναναστροφές περιορίστηκαν στις απολύτως απαραίτητες, το σπίτι μας έγινε χώρος εργασίας, τηλεκπαίδευσης, γυμναστικής και ξεκούρασης και γενικά η καθημερινότητά μας απέκτησε νέα μορφή.

Εκτός αυτού του νέου καθεστώτος δεν έμειναν ούτε οι γάμοι. Κι ενώ, λοιπόν, όλα τα ζευγάρια είχαν κανονίσει μέχρι και την τελευταία λεπτομέρεια για αυτήν την τόσο σημαντική μέρα στη ζωή τους, η κυβέρνηση- με τη γνωστοποίηση του πρώτου lockdown- ανακοίνωσε πως οι γάμοι μπαίνουν για λίγο στον «πάγο». Μετά το Πάσχα του 2020 και τη λήξη της πρώτης καραντίνας ξεκινά κανονικά η τέλεσή τους και πάλι.

Η αύξηση, όμως, των κρουσμάτων αναγκάζει το κράτος να θέσει περιορισμούς στον αριθμό των προσκεκλημένων, με αποτέλεσμα από τα 100 άτομα, να πάμε σταδιακά στα 50 και στο τέλος του καλοκαιριού μόλις στους 20 καλεσμένους. Κι εκεί, λίγο πριν το lockdown του Νοεμβρίου, απαγορεύτηκε η τέλεση γάμων σε εκκλησίες με τη μόνη λύση να αποτελεί το δημαρχείο. Με αυτά τα δεδομένα, λοιπόν, πολλά ζευγάρια δεν θέλησαν να παντρευτούν και κατέληξαν να μεταθέσουν τον γάμο τους για το 2021. Άλλα, όμως, αποφάσισαν να τελέσουν τον γάμο τους κανονικά ακόμα και με αυτούς τους λιγοστούς καλεσμένους. Ακόμα και αν γινόταν η τελετή έπρεπε να γίνει υποχρεωτικά και μόνο στο δημαρχείο.

covid gamos

Και φτάσαμε στο σήμερα, στον Μάρτιο του 2021, με τους γάμους να έχουν επιτραπεί και πάλι στην εκκλησία και πολλά ζευγάρια να οργανώνουν την πιο ευτυχισμένη μέρα της ζωής τους με τεράστια χαρά. Κι ας είναι- θεωρητικά- εμπόδιο ο Covid-19. Κι ας πρέπει να υπάρχουν ελάχιστοι καλεσμένοι. Γιατί, αν το καλοσκεφτείς, μόνο εμπόδιο δεν αποτελούν όλοι αυτοί οι περιορισμοί.

Αντιθέτως! Οι περιορισμοί της πανδημίας μπορούν να κάνουν ακόμα πιο ουσιαστική την τελετή του γάμου, να κάνουν πιο χαρούμενους τους νεόνυμφους, αλλά και τους πολύ λίγους προσκεκλημένους τους. Στην παρακάτω gallery θα καταλάβεις ακριβώς γιατί το λέμε αυτό και πού το στηρίζουμε. Και πού ξέρεις; Αν έχεις αναβάλει τον γάμο σου, μπορεί να κινήσεις όλες τις διαδικασίες για να τον οργανώσεις μέσα στις επόμενες μέρες! Καλά στέφανα από εμάς!

Διάβασε ακόμα: Αν παντρεύεσαι σύντομα στο δημαρχείο, ρίξε μια ματιά σε αυτά τα χτενίσματα…