Τηλεργασία και τσιμπολόγημα: Πώς θα συνεχίσεις να τρως και να νιώθεις ανάλαφρη

Τηλεργασία και τσιμπολόγημα: Πώς θα συνεχίσεις να τρως και να νιώθεις ανάλαφρη

Έχουν περάσει σχεδόν οκτώ μήνες από την ημέρα που άρχισα να εργάζομαι από το σπίτι και η αλήθεια είναι πως τότε, δεν περίμενα ότι αυτή η αλλαγή θα είχε τόσο καθοριστική επίδραση στην καθημερινότητά μου. Παρά το γεγονός ότι αμέσως μόλις έμαθα για την τηλεργασία, έσπευσα να διαμορφώσω τον χώρο της τραπεζαρίας του σπιτιού μου σε ένα σύγχρονο home office και να πραγματοποιήσω όλες εκείνες τις αλλαγές που θα με βοηθούσαν να παραμένω παραγωγική, υπήρχε μία μικρή αλλά σημαντική παράμετρος, που δεν είχα προβλέψει.

Βλέπεις, το γεγονός πως το γραφείο μου απείχε πλέον… μερικά μόλις βήματα από την κουζίνα, με έβαζε διαρκώς στον πειρασμό να σηκώνομαι από την καρέκλα, να πηγαίνω στο ψυγείο ή τα ντουλάπια και να τσιμπολογώ κάθε φορά από κάτι. Παρόλα αυτά, δεν ένιωθα πως δεν μπορούσα να ανακουφίσω το αίσθημα πείνας που ένιωθα. Έτσι, καθώς οι μέρες περνούσαν, έχασα κάθε συνέπεια ανάμεσα στα γεύματά μου και κατανάλωνα μεγαλύτερες ποσότητες φαγητού από εκείνες που συνήθιζα όταν εργαζόμουν από τα γραφεία της εταιρείας. Επόμενο ήταν πως αυτή η αλλαγή, δεν άργησε να έχει και τις ανάλογες συνέπειες, αφού στα μισά της βάρδιάς μου ένιωθα βαριά, όχι όμως αρκετά χορτάτη.

Κάπου εκεί αποφάσισα να λάβω τα μέτρα μου και να αναζητήσω στα ράφια του σούπερ μάρκετ τις healthy επιλογές, που θα έκαναν πιο απολαυστικό το εργασιακό οκτάωρο, ενώ θα ικανοποιούσαν το στομάχι μου. Στην περίπτωση, λοιπόν, που εργάζεσαι και εσύ από το σπίτι, συνέχισε να διαβάζεις για να ανακαλύψεις πώς θα συνεχίσεις να τσιμπολογάς και να νιώθεις ανάλαφρη!

Μία λαχταριστή βάση για αναπάντεχους συνδυασμούς

Θέλοντας να επανέλθω στο «μονοπάτι» της ισορροπημένης διατροφής, χωρίς όμως να στερηθώ την απόλαυση, το πρώτο πράγμα που έκανα ήταν να καταγράψω τις τροφές που τσιμπολογούσα όσο εργαζόμουν. Η κρέμα τυριού, οι φέτες αλλαντικών, τα λαχανικά, οι ξηροί καρποί, τα αποξηραμένα φρούτα και το φυστικοβούτυρο, ήταν μερικές από τις καθημερινές επιλογές που δεν ήθελα με τίποτα να αποχωριστώ. Αυτό που έπρεπε να κάνω, λοιπόν, ήταν να βρω τον τρόπο να τις συνδυάσω σε ένα λαχταριστό και υγιεινό σνακ, το οποίο θα με κρατούσε χορτάτη. Παρότι οι γεύσεις ήταν τόσο διαφορετικές μεταξύ τους και «έπαιζαν» ανάμεσα στο αλμυρό και το γλυκό, με τις τραγανές φρυγανιές Wasa Original από αλεύρι ολικής άλεσης, βρήκα τη λαχταριστή βάση πάνω στην οποία μπορούσα να δημιουργήσω πρωτότυπους συνδυασμούς υλικών, χωρίς να επιβαρύνω τον οργανισμό μου! Η υψηλή περιεκτικότητά τους σε φυτικές ίνες, φώσφορο, μαγνήσιο, μαγγάνιο και βιταμίνη Β1, καθώς και το μοναδικό μείγμα σπόρων σίκαλης από το οποίο είναι φτιαγμένες, ικανοποιούσαν την πείνα μου, χαρίζοντας στον οργανισμό μου τα αναγκαία θρεπτικά συστατικά, για να αντεπεξέλθει σε ένα απαιτητικό ημερήσιο πρόγραμμα.

programma

Απολαυστικά σνακ για όλες τις ώρες της ημέρας

Από την πρώτη κιόλας εβδομάδα που πραγματοποίησα αυτή την προσθήκη στη διατροφή μου, είδα αμέσως τη διαφορά. Όχι μόνο δεν χρειαζόταν πλέον να σηκώνομαι κάθε δέκα λεπτά από το γραφείο και να πηγαίνω... σαν τον κλέφτη στην κουζίνα, αλλά κατάφερα να εμπλουτίσω τα γεύματά μου με γευστικές «πινελιές» που μέχρι πριν λίγο καιρό δεν είχα καν δοκιμάσει! Κάθε φορά που αισθανόμουν πως είχε έρθει η ώρα να κάνω ένα healthy break από τις επαγγελματικές υποχρεώσεις, έβγαζα τις Wasa από το ντουλάπι και πειραματιζόμουν με γλυκά ή αλμυρά υλικά, ανάλογα με την όρεξή μου. Δύο τραγανές φρυγανιές με τα απαραίτητα toppings στην κορυφή, ήταν αυτό που χρειαζόμουν για να συνεχίζω να εργάζομαι, χωρίς να ακούω το στομάχι μου να… παραπονιέται. Όπως ήταν αναμενόμενο, αυτή η προσθήκη ήταν το πρώτο, μικρό βήμα για να ακολουθήσω σταδιακά μία πολύ πιο ωφέλιμη και δη ισορροπημένη διατροφή, αφού χάρη στις αγαπημένες μου φρυγανιές σουηδικού τύπου δεν ξέμενα ποτέ από σπιτικές ιδέες για σνακ, περιορίζοντας στο ελάχιστο τις πρόχειρες επιλογές φαγητού που κατανάλωνα μέσα στην ημέρα. Παρότι η αρχική μου σκέψη ήταν να βρω έναν γευστικό «σύμμαχο» για τις ώρες που εργαζόμουν από το σπίτι, σύντομα κατάλαβα πως με τα κατάλληλα υλικά και την ιδανική τραγανή και όχι πολύ γλυκιά βάση, μπορούσα να ανακουφίσω την πείνα μου όλες τις ώρες της ημέρας.

hmerasss copy

Εάν και εσύ, λοιπόν, έχεις παρατηρήσει πως η τηλεργασία σου ανοίγει την όρεξη και σε ωθεί στη συνήθεια του τσιμπολογήματος, δεν υπάρχει λόγος να καταπιέζεις τον εαυτό σου, ούτε όμως να ενδίδεις σε τροφές που δεν είναι ωφέλιμες. Ακριβώς για αυτό, μπορείς να προσθέσεις στη λίστα του σούπερ μάρκετ σου μία συσκευασία από τις φρυγανιές Wasa που ταιριάζει περισσότερο στις γεύσεις και τις ανάγκες σου, όπως την Original, την Ολικής Άλεσης, τη λεπτή φρυγανιά Delikatess, τη Fibre με αλεύρι ολικής άλεσης και πίτουρο σιταριού, τη Sesam Gourmet, τη Μusli Gourmet με δημητριακά, νιφάδες, κανέλα και τέλος, τη νέα φρυγανιά Wasa χωρίς γλουτένη.

Να είσαι σίγουρη πως ανεξάρτητα από την επιλογή που θα κάνεις, η λίστα με τα υλικά που μπορείς να προσθέσεις είναι ατελείωτη! Δοκίμασε να βάλεις πάνω στη Wasa που θα επιλέξεις γαλοπούλα, cottage cheese και θυμάρι ή σολομό, τυρί κρέμα, αγγούρι και ξύσμα λεμονιού. Μπορείς επίσης να συνδυάσεις την αγαπημένη σου φρυγανιά με αβοκάντο, αβγό και ραπανάκι καθώς και με μανιτάρια, τυρί κρέμα και βαλσάμικο ή αβοκάντο, ραπανάκι και φρέσκο κρεμμυδάκι και μεταξύ άλλων, πέστο βασιλικού, τυρί κρέμα και ντοματίνια. Στην περίπτωση δε που λατρεύεις τις γλυκές γεύσεις, τότε δοκίμασε να προσθέσεις στη Wasa σου γιαούρτι, μπανάνα, καρύδια και κανέλα!

Τα λαχανικά, η μοτσαρέλα, το κατίκι, η γαλοπούλα, τα αβγά, ο σολομός, το ταχίνι, οι ξηροί καρποί, το γιαούρτι, τα φρούτα, είναι μερικές μόνο από τις γευστικές «πινελιές» που θα σου δώσουν την έμπνευση να δημιουργήσεις ένα ισορροπημένο και χορταστικό snack!