Γιατί η Emma Watson είναι η βασίλισσα του sustainability και eco dressing

Μαρία Ροδίτη
Γιατί η Emma Watson είναι η βασίλισσα του sustainability και eco dressing

Η 31χρονη ηθοποιός είναι οπαδός του sustainability και φροντίζει να το εφαρμόζει σε κάθε πτυχή της ζωής της.

Ολοένα και περισσότεροι celebrities δείχνουν τα τελευταία χρόνια το ενδιαφέρον τους για τη διάσωση του πλανήτη, ακολουθούν έναν οικολογικό τρόπο ζωής και προσπαθούν να διαδώσουν τις απόψεις τους, αλλά και να εμπνεύσουν τους θαυμαστές τους με διάφορες ενέργειες και επιλογές τους.

Η Emma Watson ανήκει σε αυτήν την κατηγορία. Η διάσημη ηθοποιός είναι λάτρης του sustainability, επιλέγει ρούχα και αξεσουάρ κατασκευασμένα από οικολογικά υλικά και, μάλιστα, στο παρελθόν είχε δημιουργήσει το δικό της… eco Instagram account.

Green beauty! 5 stars που «ορκίζονται» στα οικολογικά προϊόντα ομορφιάς

Τοοικολογικό Instagram account της Emma Watson

Είναι γνωστό ότι η 31χρονη ηθοποιός μάχεται για τα ανθρώπινα δικαιώματα, αλλά και για τον σεβασμό απέναντι στο περιβάλλον. Μάλιστα, το 2017 και με αφορμή την περιοδεία της για την «Πεντάμορφη και το Τέρας», η star δημιούργησε ένα Instagram account, το The Press Tour. Στόχος της ήταν να εμπνεύσει τις followers και θαυμάστριές της να κάνουν πιο οικολογικές επιλογές στα ρούχα, αξεσουάρ και προϊόντα ομορφιάς τους.

Η Emma Watson δημοσίευε σε αυτό το account φωτογραφίες της με fashion & beauty looks που είχε κάνει τότε και τα οποία… είχαν sustainable χαρακτήρα. Ειδικότερα, η ηθοποιός σε κάθε post ανέφερε τον σχεδιαστή μόδας και τα υλικά των ρούχων της, την ιστορία του fashion brand, καθώς και τα eco-friendly καλλυντικά που χρησιμοποιούσε.

https://www.instagram.com/p/BVrsV95BJEY/?utm_source=ig_embed&utm_campaign=loading

Δυστυχώς, αυτό το Instagram account έχει πάψει να είναι ενεργό από τον Ιούλιο του 2018. Είναι, όμως, μια ωραία αφορμή για να σκεφτούμε όλοι πόσο σημαντική είναι η κάθε ενέργειά μας, το κάθε τι που φοράμε ή αγοράζουμε για έναν καλύτερο πλανήτη.

Η Emma Watson, δηλαδή, αυτό προσπάθησε να κάνει. Να εμπνεύσει όλες να να φοράμε outfits που σέβονται το περιβάλλον και τα οποία συγχρόνως είναι στυλάτα. Μια περιήγηση στο The Press Tour μπορεί να σε πείσει για όσα σου λέω.

Ο συνεχής αγώνας της Emma Watson για την προστασία του περιβάλλοντος… μέσω της μόδας

Πριν από αυτό το εγχείρημά της με το The Press Tour, η Emma Watson είχε δείξει αρκετές φορές τη ροπή της προς τη βιωσιμότητα της μόδας.

Ειδικότερα, στο Met Gala 2016 η star είχε φορέσει ένα ασπρόμαυρο outfit, το οποίο ήταν κατασκευασμένο από ανακυκλωμένα, πλαστικά μπουκάλια.



Η ίδια, μάλιστα, είχε κάνει κι ένα post στο Facebook και αναφερόταν στο ρούχο της, αλλά και στο sustainability γενικότερα. «Ευχαριστώ Calvin Klein & Eco Age που συνεργαστήκατε μαζί μου και δημιουργήσατε αυτό το φανταστικό gown. Είμαι περήφανη που μπορώ να πω ότι το ρούχο μου είναι εξ ολοκλήρου sustainable και αντιπροσωπεύει τη σύνδεση ανάμεσα σε εμένα και σε όλους τους ανθρώπους που έπαιξαν ρόλο στη δημιουργία του», έγραψε η Emma Watson.

watson fb

Η eco dressing queen, Emma Watson, δεν σταματά την οικολογική δράση της εδώ. Υποστηρίζει, επίσης, σθεναρά το app, Good On You, που επιτρέπει στους καταναλωτές να ελέγχουν τα διαπιστευτήρια βιωσιμότητας των εμπορικών σημάτων ένδυσης.

Τον Ιούνιο του 2020, πάντως, φαίνεται πως ήταν η πιο καθοριστική χρονιά για τη δράση της Emma Watson στον χώρο της… οικολογικής μόδας. Εκτός από το λανσάρισμα του «Fashion Footprint Calculator», ενός site με second hand ρούχα, η Emma Watson ανέλαβε θέση διευθύντριας με προσανατολισμό τη βιώσιμη μόδα στον όμιλο Kering, που βρίσκεται πίσω από brands, όπως Gucci και Saint Laurent.

Η Salma Hayek είναι περήφανη για τον σύζυγό της και ο λόγος είναι οικολογικός

https://www.instagram.com/p/B7WRcixpMFd/?utm_source=ig_embed&utm_campaign=loading

Μη φύγεις! Δες στην gallery κι άλλα sustainable σύνολα που έχει φορέσει η ηθοποιός κατά καιρούς δείχνοντας σθεναρά την προσπάθειά της απέναντι στην προστασία του περιβάλλοντος.