Wait! Πριν σκεφτείς να πετάξεις το παλιό σου jean μήπως να το επαναχρησιμοποιήσεις;

Μαρία Ροδίτη
Wait! Πριν σκεφτείς να πετάξεις το παλιό σου jean μήπως να το επαναχρησιμοποιήσεις;

Όρεξη και διάθεση να υπάρχει και θα βρεις τον τρόπο να αφήσεις… το οικολογικό σου αποτύπωμα μέσα από το jean που βαρέθηκες να φοράς.

Κι εκεί που αποφασίζεις να κάνεις ένα ξεσκαρτάρισμα στην ντουλάπα σου, να δεις τι θα χρειαστείς την ερχόμενη σεζόν και τι έχεις να φορέσεις πέντε χρόνια, ώστε να το πετάξεις, πέφτεις πάνω στο old-school jean σου.

Το κοιτάς, το ξανακοιτάς και σκέφτεσαι πως δεν θυμάσαι από πότε έχεις να το φορέσεις. Η επόμενη σκέψη σου; Να το πετάξεις. Μην το κάνεις, λοιπόν! Σκέψου τον πλανήτη και μην αφήσεις το παλιό jean σου να καταλήξει σε έναν κάδο απορριμμάτων – και ποιος ξέρει πώς;- να αποτελέσει σκουπίδι για το περιβάλλον.

jeans viosimotita ths modas

Βιωσιμότητα και μόδα: 4 tips για να επιλέγεις οικολογικά jeans

Για ένα denim παντελόνι χρειάζονται 10.850 λίτρα νερού

Η παραγωγική διαδικασία πίσω από ένα jean παντελόνι είναι αρκετά επιβλαβής για το περιβάλλον. Σκέψου απλά ότι για να δημιουργηθεί ένα denim παντελόνι χρειάζονται 10.850 λίτρα νερού και πολλές βλαβερές για τον πλανήτη χημικές ουσίες.

Για να καταλάβεις, στη διάρκεια κατασκευής ενός denim παντελονιού χρησιμοποιούνται μεγάλες ποσότητες χημικών και συνθετικών ουσιών, ενώ τα jeans πλένονται δεκάδες φορές μέχρι να αποκτήσουν το επιθυμητό τους χρώμα και εφέ.

https://www.instagram.com/p/CV0eh2Pq_nm/?utm_source=ig_embed&utm_campaign=loading

Μετά από όλα αυτά, λοιπόν, μπορείς να πετάξεις το παλιό ή αφόρετο jean σου; Μάλλον όχι! Μπορείς, όμως, να το επαναχρησιμοποιήσεις ακολουθώντας τα παρακάτω βήματα.

Τα βήματα για να επαναχρησιμοποιήσεις το παλιό σου jean

#1 Διάλεξε το jean που θα επαναχρησιμοποιήσεις.

#2 Αγόρασε χρώματα σε σπρέι για να βάψεις το jean σου. Τρία χρώματα είναι αρκετά.

#3 Πέρασε την πρώτη στρώση σπρέι και άσε το jean να στεγνώσει για 30 λεπτά.



#4 Πέρασε τη δεύτερη στρώση σπρέι και άσε ξανά το jean να στεγνώσει για 30 λεπτά. Μπορείς να ψεκάσεις όσες φορές θέλεις με χρώμα το jean σου, αρκεί κάθε φορά να το αφήνεις να στεγνώνει καλά για μισή ώρα.

#5 Πρόσθεσε, αν θέλεις, και πιτσιλιές ή σταγόνες χρώματος στο jean σου. Θα δώσει ένα WOW εφέ!

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

Γιατί η Emma Watson είναι η βασίλισσα του sustainability και eco dressing

8 οικολογικά fashion brands που ανήκουν σε celebrities