Τα 7 πιο eco friendly καταλύματα του κόσμου για τα ταξίδια του 2022

Μαρία Ροδίτη
Τα 7 πιο eco friendly καταλύματα του κόσμου για τα ταξίδια του 2022

Απόλαυσε τις διακοπές σου στα πιο βιώσιμα και εντυπωσιακά ξενοδοχεία και hostels του πλανήτη!

Τα ταξίδια είναι πλούτος, είναι εμπειρίες, είναι ξεκούραση, είναι εξερεύνηση. Είναι μια ευκαιρία να πατήσεις pause στις τρελές υποχρεώσεις της καθημερινότητας και να ανακαλύψεις νέους κόσμους και κουλτούρες.

Αν, λοιπόν, το 2022 οραματίζεσαι να ταξιδέψεις στον κόσμο, να κάνεις αυτό το ταξίδι που τα τελευταία δύο χρόνια – λόγω κορονοϊού – αναβάλλεις, προετοίμασέ το από τώρα. Φρόντισε, όμως, να είναι… βιώσιμο και ξεκίνα από το κατάλυμά σου!

SHAMPOO BARS PERIVALLON

New Year’s Revolution! Shampoo bars για το καλό του πλανήτη και των μαλλιών σου

Σε διάφορα σημεία του κόσμου, από την Ευρώπη, την Αμερική, την Ασία μέχρι και την Αφρική, υπάρχουν εντυπωσιακά ξενοδοχεία, hostels και κάθε είδους καταλύματα που έχουν κατασκευαστεί ή λειτουργούν με σεβασμό στο περιβάλλον.

Ανακάλυψέ τα και… travel in a green way!

Τα 7 eco-friendly καταλύματα που αξίζει να επισκεφθείς το 2022

#1 Magical Pond, Φινλανδία

Αν σκέφτεσαι να ταξιδέψεις στη Φινλανδία το 2022, πήγαινε στο Magical Pond. Σε ιγκλού έχεις μείνει ποτέ; Ε, εκεί θα ζήσεις αυτήν την εμπειρία. Θα έρθεις κοντά στη φύση, αλλά θα φροντίσεις για την προστασία της την ίδια στιγμή.

https://www.instagram.com/p/CVxrosnIZY0/?utm_source=ig_embed&utm_campaign=loading

Για να καταλάβεις, στην περιοχή υπάρχει ολόκληρο χωριό με ιγκλού που χρησιμοποιεί 100% ανανεώσιμη ηλεκτρική ενέργεια, ενώ δεν χρησιμοποιείται ίχνος πλαστικού.

#2 Monasterio, Περού

Πρόκειται για ένα μοναδικό ξενοδοχείο στην περιοχή Cusco του Περού, που στο παρελθόν λειτουργούσε ως μοναστήρι. Το Monasterio, το οποίο είναι προστατευμένο εθνικό μνημείο, χρονολογείται από το 1592, και τώρα λειτουργεί ως πολυτελές κατάλυμα.

https://www.instagram.com/p/CWjiRZBsnFR/?utm_source=ig_embed&utm_campaign=loading

Παρά το γεγονός ότι βρίσκεται στην καρδιά της πόλης, η ειδυλλιακή αυλή του σε κάνει να αισθάνεσαι ότι βρίσκεσαι στην εξοχή. Συγχρόνως, το ξενοδοχείο επενδύει ένα ποσοστό των εσόδων σε κοινοτικά έργα βιωσιμότητας.

#3 Malcolm Hotel by Clique, Καναδάς

Με εκπληκτική θέα στα Βραχώδη Όρη του Καναδά και σε μια ήσυχη τοποθεσία, το ξενοδοχείο Malcolm by Clique αποτελεί ένα εντυπωσιακό κατάλυμα για όποιον αναζητά… την πολυτέλεια στις διακοπές του.



Διαθέτει μια κομψή, εξωτερική πισίνα, γυμναστήριο, υδρομασάζ και ό,τι άλλο μπορείς να φανταστείς. Αν είσαι eco lover, θα χαρείς πολύ μιας και το εστιατόριο του ξενοδοχείου σερβίρει φαγητό με υλικά που έχει προμηθευτεί μόνο από τοπικούς παραγωγούς. Και όχι μόνο! Το ξενοδοχείο φροντίζει, επίσης, για το αποτύπωμα άνθρακα που αφήνει στο περιβάλλον.

#4 Quinta Alma – Ecological Retreat Farm, Πορτογαλία

Αν ψάχνεις για ένα οικολογικό κατάλυμα, εδώ είσαι! Ταξίδεψε μέχρι την Πορτογαλία, στο Quinta Alma, και ανακάλυψε τα βουνά του Monchique, αλλά και την υπέροχη θέα στον Ατλαντικό Ωκεανό.



Οι πολυτελείς σκηνές της φάρμας έχουν σχεδιαστεί για να παρέχουν την απόλυτη και εμπνευσμένη εμπειρία χαλάρωσης στον ταξιδιώτη, αλλά και για να τον παρακινήσουν να έρθει σε πραγματική επαφή με τη φύση. Το Quinta Alma παρέχει, επίσης, μια σειρά από δραστηριότητες που οργανώνονται από ξεναγούς και επιχειρήσεις για την ανακάλυψη της γύρω περιοχής.

Wait! Στην gallery θα δεις ακόμη 3 eco καταλύματα που μπορείς να επισκεφθείς το 2022!

Cover photo: @magicalpond

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Eco Christmas! Πώς θα ευχαριστηθείς τις γιορτές χωρίς να επιβαρύνεις το περιβάλλον

Σου χάλασαν τα λαμπάκια από το δέντρο; Δες πώς θα τ' ανακυκλώσεις