New Year’s Revolution! Shampoo bars για το καλό του πλανήτη και των μαλλιών σου

Μαρία Ροδίτη
New Year’s Revolution! Shampoo bars για το καλό του πλανήτη και των μαλλιών σου

Ήρθε η ώρα να βάλεις τις μπάρες σαπουνιών στην… to-buy list σου!

Οι περισσότερες γυναίκες χρησιμοποιούμε σαμπουάν σε υγρή μορφή. Έχουμε αρκετά μπουκάλια στο μπάνιο μας και επιλέγουμε αυτό που ανταποκρίνεται στις ανάγκες μας. Ήξερες, όμως, ότι το υγρό σαμπουάν ίσως να είναι βλαβερό για το περιβάλλον και αντ’ αυτού θα ήταν καλύτερο να επιλέγεις το shampoo bar για τα λουσίματά σου;

Ναι, αυτή είναι η αλήθεια και ήρθε η ώρα να βάλεις την μπάρα σαπουνιών στο... New Year's Revolution σου!

dentro fysiko

Κι όμως! Το φυσικό χριστουγεννιάτικο δέντρο δεν επιβαρύνει το οικολογικό μας αποτύπωμα!

Τα οφέλη του shampoo bar για το περιβάλλον

Τα shampoo bars διαθέτουν πολύ λιγότερη συσκευασία, πράγμα που σημαίνει ότι δημιουργούνται και λιγότερα απόβλητα, αρά δεν επιβαρύνεται το περιβάλλον.

Ένα ακόμη πλεονέκτημά τους είναι ότι έχουν μεγαλύτερη διάρκεια ζωής. Πιο γρήγορα, δηλαδή, θα τελειώσει το υγρό σαμπουάν παρά η μπάρα σαπουνιού. Συνεπώς, πιο αργά θα καταλήξει το packaging στο περιβάλλον.

via GIPHY

Όχι μόνο, όμως! Εκτός από πιο «πράσινη» επιλογή, τα shampoo bars είναι και μια travel-friendly επιλογή. Τα παίρνεις μαζί σου στα ταξίδια και δεν πιάνουν σχεδόν καθόλου χώρο.

Γιατί να χρησιμοποιείς shampoo bars

Εκτός από τη συσκευασία που είναι λιγότερη σε ποσότητα από ένα υγρό σαμπουάν, το shampoo bar έχει packaging που είναι πάντα ανακυκλώσιμο. Επίσης, περιέχει και συστατικά φιλικά προς το περιβάλλον, όπως τα μικροσφαιρίδια.

Και κάτι εξίσου σημαντικό! Τα shampoo bars είναι πιο φιλικά για την τσέπη σου. Σκέψου ότι με μια μπάρα σαπουνιού μπορείς να λουστείς 16 φορές περισσότερο από ένα υγρό σαμπουάν.



Ακόμα το σκέφτεσαι; Κάνε τα shampoo bars μέρος της hair care routine σου και σώσε το… περιβάλλον (και το πορτοφόλι σου).

Wait! Δεν θα σε άφηνα έτσι. Στην gallery θα βρεις shampoo bars για να κάνεις πράξη το New Year’s Revolution.

Cover photo: @themustardseedhome

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Mega-Guide: 30 σαπούνια για το πρόσωπο, το σώμα και τα μαλλιά. Ναι, τα μαλλιά.

Λατρεύουμε τα υγρά μαντηλάκια! Προσοχή όμως μη βλάψεις το περιβάλλον