ΗΠΑ: Κάθε σπίτι θα προστατεύσει τον πλανήτη & θα μειώσει τον λογαριασμό ρεύματος με μία μόνο κίνηση

ΗΠΑ: Κάθε σπίτι θα προστατεύσει τον πλανήτη & θα μειώσει τον λογαριασμό ρεύματος με μία μόνο κίνηση

Το Υπουργείο Ενέργειας των ΗΠΑ συνεχίζει την ευρύτερη προσπάθεια του Joe Biden για να καταστήσει την ηλιακή και άλλες ανανεώσιμες πηγές ενέργειας πιο προσιτές.

Μεγάλη προσπάθεια ώστε να γίνουν κυρίαρχες η ηλιακή και άλλες ανανεώσιμες πηγές ενέργειας κάνουν οι Ηνωμένες Πολιτείες Αμερικής. Ειδικότερα, το Υπουργείο Ενέργειας των ΗΠΑ (DOE) ανακοίνωσε μια πρωτοβουλία που αλλάζει το «παιχνίδι» στην ενέργεια και που με τη χορήγηση 3 δις δολαρίων σκοπεύει να κάνει τις ηλιακές εγκαταστάσεις στις στέγες των σπιτιών πιο προσιτές στους απλούς πολίτες, αλλά και να προσφέρει νέες θέσεις εργασίας.

Ακτιβιστές για το κλίμα έφτασαν στα άκρα και διέλυσαν ένα από τα πιο ιστορικά σημεία της Ρώμης

Το «δάνειο» 3 δις δολαρίων για την προστασία του περιβάλλοντος και οι νέες θέσεις εργασίας

Το Υπουργείο σχεδιάζει να προσφέρει στην εταιρεία ηλιακής ενέργειας Sunnova Energy International έως και 3 δισεκατομμύρια δολάρια ως μερική εγγύηση δανείου μέσω του Έργου Hestia. Αυτή η κίνηση στοχεύει στην επέκταση των κατανεμημένων ενεργειακών πόρων (DER), συμπεριλαμβανομένου του λογισμικού ηλιακής ενέργειας στις στέγες, της αποθήκευσης μπαταριών και του λογισμικού έτοιμου για εικονικούς σταθμούς παραγωγής ενέργειας (VPP), για Αμερικανούς ιδιοκτήτες κατοικιών.

solar_panel.jpg

Εάν, λοιπόν, οριστικοποιηθεί η δράση, η μερική εγγύηση δανείου θα επιτρέψει στη Sunnova να παρέχει δάνεια για συστήματα καθαρής ενέργειας σε περίπου 75.000 έως 115.000 ιδιοκτήτες κατοικιών σε όλες τις Ηνωμένες Πολιτείες, αποτρέποντας 7,1 εκατομμύρια τόνους εκπομπών διοξειδίου του άνθρακα τα επόμενα 25 χρόνια, ποσότητα που ισοδυναμεί με την αφαίρεση 1,5 εκατομμυρίου οχημάτων από τους δρόμους της χώρας. Όχι μόνο, όμως! Αυτό το έργο αναμένεται να δημιουργήσει και περισσότερες από 3.400 θέσεις εργασίας στις ΗΠΑ μειώνοντας έτσι και το ποσοστό της ανεργίας.

Η «Hestia» στο Πουέρτο Ρίκο για τη μείωση στις εκπομπές αερίων θερμοκηπίου

Ένα σημαντικό μέρος των δανείων του Project Hestia, έως και 20%, θα διατεθεί σε ιδιοκτήτες κατοικιών στο Πουέρτο Ρίκο. Μια κίνηση ιδιαίτερα σημαντική, καθώς το νησί έχει αντιμετωπίσει δύσκολες καιρικές συνθήκες και επακόλουθες διακοπές ρεύματος τα τελευταία χρόνια. Η Sunnova στοχεύει, επίσης, να παρέχει σε μειονεκτούντα άτομα και κοινότητες αυξημένη πρόσβαση στις υπηρεσίες της, βελτιώνοντας έτσι την ποιότητα ζωής τους. Όσο για το τι πρέπει να διαθέτει κάθε ιδιοκτήτης για να μπορέσει να πραγματοποιήσει την εγκατάσταση; Είναι απαραίτητο να έχει το smartphone της Sunnova ή τεχνολογία προσβάσιμη από προσωπική ηλεκτρονική συσκευή.

iliaki_egatastasi.jpg

Ο Διευθύνων Σύμβουλος της Sunnova, William Berger, πιστεύει ότι η χρηματοδότηση θα επιταχύνει την υιοθέτηση της ηλιακής ενέργειας και της αποθήκευσής της, θα μειώσει τις εκπομπές αερίων θερμοκηπίου και θα επεκτείνει τη διαθεσιμότητα αξιόπιστης, καθαρής και οικονομικά προσιτής ενέργειας σε κοινότητες που επωφελούνται περισσότερο από την ενέργεια χαμηλού κόστους.

stegi.jpg

Αξίζει να σημειωθεί, πάντως, πως αυτή η ανακοίνωση από το Γραφείο Προγραμμάτων Δανείων του Υπουργείου Ενέργειας των ΗΠΑ αποτελεί μέρος της ευρύτερης προσπάθειας της κυβέρνησης Biden για να καταστήσει την ηλιακή και άλλες ανανεώσιμες πηγές ενέργειας πιο προσιτές. Γι’ αυτό και η διοίκηση εργάζεται εντατικά, ώστε να καταστήσει το ηλεκτρικό δίκτυο της χώρας απαλλαγμένο από άνθρακα έως το 2035.