Πώς θα κάνεις camping ή πικ-νικ με οικολογικό τρόπο

Πώς θα κάνεις camping ή πικ-νικ με οικολογικό τρόπο

Τα μυστικά που θα σου προσφέρουν την απόλυτη εμπειρία χαλάρωσης χωρίς να επιβαρύνεις το περιβάλλον.

Η αντίστροφη μέτρηση για το τριήμερο του Αγίου Πνεύματος έχει ξεκινήσει και η αλήθεια είναι πως αρκετοί φέτος θα επιλέξουν πιο εναλλακτικές διακοπές. Το camping έχει επανέλθει δυναμικά στο προσκήνιο αφού τα καταλύματα έχουν ακριβύνει αισθητά και η πληρότητα σε δωμάτια/ ξενοδοχεία δυσχεραίνει ακόμη περισσότερο την κατάσταση.

Το πικνικ είναι μια υπέροχη πρόταση για τα Σαββατοκύριακα στην πόλη με τις πρωινές και απογευματινές ώρες να ενδείκνυνται περισσότερο για να χαλαρώσεις και να κάνεις ένα μικρό lunch break στην εξοχή.

Αν το μέρος που θα κάνεις πικνίκ έχει γρασίδι, μπορείς άνετα να στρώσεις ένα τραπεζομάντιλο. Αν υπάρχει άμμος καλό θα ήταν να επιλέξεις μια ψάθα στην οποία θα προσθέσεις πετσέτα και από πάνω ένα τραπεζομάντιλο. Τα καλάθια πικνίκ είναι πολύ εντυπωσιακά ωστόσο δεν είναι πάντα η καλύτερη επιλογή. Επένδυσε σε μια ισοθερμική τσάντα (ή σε ένα φορητό ψυγείο) ώστε να μπορείς να διατηρήσεις τα τρόφιμά σου στην σωστή θερμοκρασία για περισσότερη ώρα.

Πώς θα κάνεις πικνίκ ή camping με οικολογικό τρόπο- Όλα τα μυστικά

1) Πες ναι στην ανακύκλωση και όχι στο πλαστικό

Μην παίρνεις μαζί σου πλαστικά μαχαιροπίρουνα ή ποτήρια, αντίθετα επίλεξε επαναχρησιμοποιούμενα. Όταν φεύγεις από το μέρος όπου έκανες πικνίκ ή camping συγκέντρωσε όλα τα σκουπίδια σε σακούλες τις οποίες θα πετάξεις αργότερα σε κάδους ανακύκλωσης (αφού έχεις ξεχωρίσει τα απορρίμματα). Φτιάξε τα γεύματά σου εκ των προτέρων, ώστε να μπορείς να τα μεταφέρεις σε βιώσιμα δοχεία.

2) Εκμεταλλεύσου το ηλιακό φως

Ο ήλιος είναι μια από τις καλύτερες πηγές ενέργειες γι' αυτό αξίζει να τον εκμεταλλευτείς στο έπακρο. Επένδυσε σε gadgets που λειτουργούν με ηλιακή ενέργεια όπως είναι φορτιστές κινητών.

Το JFK της Νέας Υόρκης γίνεται το πρώτο «πράσινο» αεροδρόμιο του κόσμου

3) Επένδυσε στη βιωσιμότητα

Αν είναι η πρώτη φορά που αγοράζεις μια σκηνή, επίλεξε μια από φυσικά υλικά όπως βαμβάκι ή ανακυκλωμένα μπουκάλια νερού.

4) Απόφυγε τα χημικά

Τα προϊόντα που χρησιμοποιούμε στο σπίτι μπορεί να περιέχουν συστατικά που είναι βλαβερά για το περιβάλλον. Για χρήση στο camping, φρόντισε να προμηθευτείς οδοντόκρεμες, σαπούνια, σαμπουάν και άλλα προϊόντα υγιεινής που φέρουν ρητά την ένδειξη βιοδιασπώμενα.

Πηγή κεντρικής: pexels.com