Ξέχασέ το! Γιατί πρέπει να γυρίσεις την πλάτη σε όσα δεν μπορείς να αλλάξεις

Κατερίνα Ιωακείμ
Ξέχασέ το! Γιατί πρέπει να γυρίσεις την πλάτη σε όσα δεν μπορείς να αλλάξεις

Πόσες φορές τη μέρα κάνεις σκέψεις που ξεκινούν με τις λεξούλες «τι θα γινόταν αν» και καταλήγουν σε νεύρα και κλάματα;

Ξέρω τι σκέφτεσαι αυτή τη στιγμή. Πόσο αλλιώς θα ήταν η σχέση σου, η δουλειά σου, η κάθε μέρα σου αν μπορούσες να αλλάξεις κάποιες αποφάσεις που αποδείχτηκαν #παραπολυ λάθος.

Σε καταλαβαίνω! Έχω περάσει κι εγώ ατελείωτες ώρες κοιτάζοντας το ταβάνι τα βράδια ψάχνοντας να βρω τρόπο να αλλάξω αποφάσεις και καταστάσεις.

Ατέρμονες συζητήσεις με φίλες, σενάρια, κλάματα, τσαλακωμένα χαρτάκια από σοκολατάκια παντού στο πάτωμα. Σου θυμίζει κάτι;

Για όλους εμάς που παραασχοληθήκαμε με το παρελθόν, με τα «αν» και τις αναποδιές που μας συνέβησαν από τη «χαζομάρα» μιας στιγμής, ήρθε η ώρα για ένα μάθημα ζωής: Πώς θα γυρίσουμε την πλάτη σε όσα δεν μπορούμε να αλλάξουμε!

Ναι. Να πετάξουμε από πάνω μας όλες αυτές τις σκέψεις που μόνο αρνητικά συναισθήματα αφήνουν. Ας κάνουμε λίγο χώρο για την αισιοδοξία, την αυτοπεποίθηση και την χαρά. Εύκολο είναι; Ναι. Είναι.

Σκέψου το λίγο: Εάν διαρκώς σκέφτεσαι κάτι που είπες και παρεξηγήθηκε, μια απόφαση που έλαβες λάθος, ανθρώπους που κακώς εμπιστεύτηκες ή κινήσεις που δεν έπρεπε να κάνεις, το μόνο σίγουρο είναι πως την επόμενη φορά που θα βρεθείς αντιμέτωπη με ένα σοβαρό πρόβλημα θα πνιγείς στην αγωνία, το άγχος και την ανασφάλεια. Αυτοπεποίθηση στα πατώματα.

Μισό λεπτό! Αυτό το θέμα διαβάζεται καλύτερα με... Michael Buble



Αν αμφιβάλλουμε συνέχεια για τον εαυτό μας, επιβαρύνουμε τόσο πολύ την ψυχική μας υγεία που και σωστή απόφαση αν πάρουμε τελικά, ζημιωμένοι θα βγούμε. Δεν θα μπορούμε ποτέ να ευχαριστηθούμε τις σωστές μας αποφάσεις.

Πρέπει όλες αυτές τις σκέψεις, τις «χαμένες υποθέσεις» και τα άλυτα προβλήματα να τα κλείσουμε σε ένα ντουλάπι και να πετάξουμε το κλειδί.

Τα πράγματα δεν θα πάνε ποτέ πάντα όπως τα έχεις προγραμματίσει. Ε και λοιπόν; Έρευνες έχουν αποδείξει πως οι άνθρωποι γύρω μας δεν θυμούνται "μικρά πράγματα" για εμάς. Μένουν στη γενική εικόνα. Στο πώς τους κάναμε να αισθανθούν. Ξεχνάνε τα μισά από αυτά που έχουμε πει και έχουμε κάνει την προηγούμενη μέρα. Εσύ γιατί μένεις κολλημένη σε αυτά;

Άσε το παρελθόν πίσω σου (εκεί που βρίσκεται δηλαδή) και προχώρα! Keep walking, πώς το λένε! Δώσε στον εαυτό σου την ευκαιρία να ζήσει το παρόν, να χαρεί με τα απλά καθημερινά και να προσπεράσει προβλήματα χωρίς λύση.

Πάρε βαθιά ανάσα! Βγάλε την αρνητικότητα από τη ζωή σου, δώσε λίγη πίστη παραπάνω στον εαυτό σου και χαμογέλα.

Δεν μπορούμε να τα αλλάξουμε όλα. Ας το αποδεχτούμε, ας πούμε ένα μπράβο στον εαυτό μας που τουλάχιστον έκανε ό τι μπορούσε και αν μια μέρα πήγαν όλα στραβά... οκ, πάμε για άλλα.

Και για να νιώσεις ακόμα καλύτερα βρήκα για σένα quοtes με νόημα: