Goldie Hawn: Γιατί όταν όλοι με θαύμαζαν εγώ πάθαινα κατάθλιψη!

Κατερίνα Ιωακείμ
Goldie Hawn: Γιατί όταν όλοι με θαύμαζαν εγώ πάθαινα κατάθλιψη!

Για τη μάχη της με την κατάθλιψη και το άγχος μιλάει η οσκαρική πρωταγωνίστρια - "Μην ντρέπεσαι να πεις: Είμαι λυπημένη!" 

Δόξα, φήμη, μεγάλοι ρόλοι, αμέτρητη θαυμαστές, ένα μέλλον να απλώνεται μπροστά της λαμπερό σαν το χαμόγελό της! Κι όμως, στα 21 της η Goldie Hawn πάθαινε κρίσεις πανικού κάθε φορά που κόσμος μαζευόταν έξω από το σπίτι της ή τον κινηματογράφο που ανέβαινε η πρεμιέρα της για να την αποθεώσει!

"Δεν ήθελα να γίνεται ντόρος γύρω από το όνομά μου και δεν μπορούσα να βγω έξω, να είμαι ανάμεσα σε κόσμο", εξομολογείται σήμερα η 75χρονη σούπερ σταρ στο "Good Morning Britain" και εύχεται να είχε χαρεί τα νιάτα της αντί να κρυφοκοιτάει πίσω από κλειστές κουρτίνες.



"Όταν ήμουν νέα, έπαθα κατάθλιψη. Ήμουν 21 και είχα αρχίσει να γίνομαι δι΄σημη. Ξέρω πως αυτό που θα πω σας ακούγεται περίεργο αλλά είναι πολύ, πολύ δύσκολο να διαχειριστείς όλο αυτό. Δεν ήθελα να μου συμβεί. Δεν ήθελα να είμαι διάσημη. Δεν ήθελα να βγαίνω από το σπίτι μου", λέει η οσκαρική πρωταγωνίστρια η οποία στα 60s ήταν αυτό που λέμε σήμερα το "it girl" στον κόσμο του θεάματος!



Η καριέρα της απογειώθηκε το 1969 όταν παρέλαβε το Oscar για τον δεύτερο γυναικείο ρόλο στην ταινία "Cactus Flower" και τα πράγματα έγιναν ακόμα πιο δύσκολα για εκείνη: "Ήθελα να πάω σπίτι μου. Ήθελα να παντρευτώ έναν οδοντίατρο. Ήθελα να γίνω δασκάλα χορού. Έβλεπα τα πράγματα ρεαλιστικά. Δεν ονειρευόμουν να γίνω διάσημη", δηλώνει και αποκαλύπτει πως επισκεπτόταν συγχνά γιατρούς και ψυχολόγους για να μάθει πως να ηρεμεί τις σκέψεις της. Σήμερα πιστεύει πως αυτό την βοήθησε να πιστέψει πως η ευτυχία ήταν ακόμη πιθανότητα. Ότι δεν είχε χαθεί για εκείνη!

Η Hawn παρακολούθησε το 2003 μαθήματα ενός προγράμματος που βοηθάει παιδιά να ελέγχουν το άγχος και την κατάθλιψη ("MindUp") και σήμερα προσπαθεί να δώσει κουράγιο σε όσους νιώθουν την πραγματικότητά τους να τους πνίγει, να αναζητήσουν βοήθεια:

"Δεν πρέπει να ντρέπεσαι. Η ψυχική υγεία είναι κάτι σημαντικό. Αν σπάσω το χέρι μου, θα πάω στον γιατρό. Αν πέσω και χτυπήσω τον γοφό μου, θα πάω στον γιατρό. Ο εγκέφαλός μας είναι ένα όργανο. Υπάρχουν πράγματα που μπορούμε να κάνουμε για να βοηθήσουμε τον εαυτό μας και γιατροί που μπορούν να μας βοηθήσουν. Ποτέ δεν πρέπει να ντραπούμε να πούμε: Είμαι λυπημένη".



Θέλεις να μάθεις κάτι ακόμη για την Goldie; Check την gallery!