Να είσαι η Linda, όχι η Evangelista

Μαρία Ροδίτη
Να είσαι η Linda, όχι η Evangelista

Μην κυνηγάς το είδωλο, αγάπα τον εαυτό σου!

Πριν μερικές ημέρες με ένα post στο Instagram το supermodel που μεσουράνησε στη δεκαετία του 1990, Linda Evangelista, αποκάλυψε τον λόγο για τον οποίο έχει «χαθεί» από τις πασαρέλες.

Η Evangelista εξομολογήθηκε τον Γολγοθά που περνά, αφού πριν 5 χρόνια προχώρησε σε κρυολιπόλυση και από τότε… καταστράφηκε το πρόσωπό της.

Η εξομολόγηση της Linda Evangelista

Το supermodel αποκάλυψε με ένα Instagram post ότι ήρθε αντιμέτωπη με μια επιπλοκή της κρυολιπόλυσης για την οποία κανένας δεν της είχε μιλήσει. Η 56χρονη Linda Evangelista είπε ότι υποφέρει από paradoxical adipose hyperplasia (παράδοξη υπερπλασία του λιπώδους ιστού).

Πάτα σε αυτό το link και μάθε τα πάντα για αυτήν την επιπλοκή

Το πρόσωπό της έχει παραμορφωθεί, η ίδια είναι αγνώριστη, όπως μεταδίδουν τα Μέσα διεθνώς, και πλέον έχει ακολουθήσει τη νομική οδό για να αποζημιωθεί για την καταστροφή – ψυχική, σωματική και επαγγελματική- που υπέστη.

https://www.instagram.com/p/CUJZa40tWXC/?utm_source=ig_embed&utm_campaign=loading

Γιατί να κυνηγάμε τόσο πολύ την εικόνα μας;

Η Linda Evangelista είναι σήμερα 56 ετών. Την κρυολιπόλυση, λοιπόν, την έκανε όταν ήταν 51 χρόνων, προφανώς σε μια προσπάθεια να «νικήσει» τον χρόνο, να διορθώσει τις ατέλειες που εκείνος έφερε μαζί του και ίσως να μοιάζει νεότερη.

Είναι κάτι που - δυστυχώς- συμβαίνει συχνά πλέον! Ολοένα και περισσότερες γυναίκες «παλεύουν» με τον χρόνο, αρνούνται να δεχθούν ότι μεγαλώνουν, κυνηγούν την εικόνα τους. Βλέπουν μόνο επιφανειακά. Προσπαθούν να επιβεβαιωθούν από την εξωτερική εμφάνισή τους και μόνο.

Και αλήθεια… αναρωτιέμαι γιατί; Είμαι 27 ετών και βλέπω ήδη συνομίληκές μου, φίλες μου, να σπεύδουν να κάνουν αισθητικές παρεμβάσεις, γιατί «όσο νωρίτερα τόσο το καλύτερο», λένε. Κι αναρωτιέμαι: αυτό είναι που τελικά μας καθορίζει;



Να το ξεκαθαρίσω! Δεν είμαι εναντίον οποιασδήποτε αισθητικής παρέμβασης. Είμαι κατά, όμως, στην ατέρμονη προσπάθεια των γυναικών να δείχνουν κάποιες άλλες. Εκείνες που δεν αποδέχονται την ηλικία τους. Εκείνες που κάνουν τα πάντα για να δείχνουν 20 στα 60. Ας είμαστε ειλικρινείς...Ε, αυτό δεν γίνεται... Ακόμη και η JLo που αναμφισβήτητα έχει καταφέρει να δαμάσει το πέρας του χρόνου, αγαπά την ηλικία της και την γιορτάζει. Και ναι, τώρα είναι πιο όμορφη από ποτέ. Στα 52 της!

Και σκέφτομαι κάτι τέτοιες στιγμές… Άραγε είναι ντροπή η ηλικία;

Είναι ντροπή που εγώ γεννήθηκα το 1994, εσύ γεννήθηκες το 1973 και κάποιο άλλο κορίτσι γεννήθηκε το 2000; Θα πρέπει, δηλαδή, οι μεγαλύτερες να ανταγωνίζονται στη νεότητα τις μικρότερες και ο φαύλος κύκλος να μην έχει τέλος; Σαν τον σκύλο που κυνηγάει την ουρά του;

Το μόνο που χρειάζεται να μας απασχολεί είναι να ζούμε το σήμερα, να χαιρόμαστε όσα έχουμε τώρα, να βλέπουμε το «είναι» και όχι το «φαίνεσθαι», να είμαστε περήφανες για όλα όσα έχουμε ζήσει, χωρίς να στεκόμαστε στην ομορφιά του παρελθόντος! Κάθε στιγμή είσαι μια άλλη, κάτι μοναδικό, κάτι ξεχωριστό. Μια ολοκληρωμένη γυναίκα γεμάτη με εμπειρίες και στιγμές. Αυτό είναι η ζωή! Αυτό καθορίζει και την ομορφιά της....

Δεν χρειάζεται να αναπολούμε τα «περασμένα μεγαλεία» αλλά να τα αγαπάμε, καθώς είναι μέρος αυτού που είμαστε σήμερα. Να είσαι ευγνώμων γι' αυτά και να μην προσπαθείς να τα αναβιώσεις. Η ζωή περνάει... κι έχει την ομορφιά της σε όποια ηλικία κι αν βρίσκεσαι. Γιατί, στην ουσία, το πρόσωπό μας αντικατοπτρίζει το μέσα μας. Και όσο τέλεια χείλη, άρτια ζυγωματικά και ρετουσαρισμένο πρόσωπο έχεις, οι ρυτίδες μιας δυστυχισμένης ψυχής... δε φεύγουν με τίποτα!