Κατερίνα Σακελλαροπούλου - Ντόρα Μπακογιάννη: Οι δυο γυναίκες που συγκίνησαν στο αντίο της Γεννηματά

Κατερίνα Μπούσιου
Κατερίνα Σακελλαροπούλου - Ντόρα Μπακογιάννη: Οι δυο γυναίκες που συγκίνησαν στο αντίο της Γεννηματά

Η Πρόεδρος της Δημοκρατίας και η βουλευτής της ΝΔ που περνά και εκείνη μια περιπέτεια με τον καρκίνο, συγκίνησαν με τα λόγια και τη στάση τους.

Συγκινημένη η Πρόεδρος της Δημοκρατίας, Κατερίνα Σακελλαροπούλου, με ένα λόγο γυναίκας προς γυναίκα, αποχαιρέτησε τη Φώφη Γεννηματά στην πλήρη της διάσταση. Ως μάνα, ως σύζυγος, ως πολιτικός, ως γυναίκα που πάλεψε και έδωσε μήνυμα ζωής και αισιοδοξίας για όλες εκείνες που μάχονται αυτόν τον άγνωστο εχθρό, τον καρκίνο. Συγκινητική και η παρουσία της Ντόρας Μπακογιάννη, που και εκείνη περνά μια περιπέτεια με τον καρκίνο και προσήλθε υποβασταζόμενη για να αγκαλιάσει τον σύζυγο και τα τρία παιδιά της Φώφης Γεννηματά με μεγάλη τρυφερότητα.

Μας λύγισαν τα παιδιά της Φώφης Γεννηματά - Τα λόγια με τα οποία την αποχαιρέτησαν

«Δεν άφησε καμιά ρωγμή για τον οίκτο των άλλων»

«Δεν αποχαιρετάμε μόνο μια γυναίκα πολιτικό. Αποχαιρετάμε ένα πρότυπο αισιοδοξίας…διατήρησε την πίστη της στη ζωή, δεν αποσύρθηκε …συνδύασε τον προσωπικό της αγώνα με τις μάχες στον πολιτικό στίβο. Αφοσιωμένη μητέρα, σύζυγος, πολιτικός. Πρότυπο ακεραιότητας και γενναιότητας. Μέσα από την οδύνη κατέκτησε την πληρότητα.....Ο καρκίνος ήταν ένας απαθής και ασυγκίνητος ξένος. Ως την τελευταία στιγμή παρέμεινε αξιόμαχη, με αξιοθαύμαστο θάρρος. Δεν ενέδωσε στον πειρασμό να γίνει εγωκεντρική, δεν άφησε καμιά ρωγμή για τον οίκτο των άλλων. Έκανε οίστρο ζωής τον φόβο του θανάτου» ήταν μερικά από τα λόγια της Προέδρου που με δυσκολία συγκράτησε τα δάκρυά της.



Αντίο στη Φώφη Γεννηματά - Πέντε γυναίκες πολιτικοί την αποχαιρετούν με συγκινητικές αναρτήσεις

Η ανθρωπιά πάνω από την πολιτική

Η Ντόρα Μπακογιάννη προσήλθε στην Μητρόπολη Αθηνών λίγο πριν ξεκινήσει η εξώδειος ακολουθία, συνοδευόμενη από τον γιό της Κώστα και την κόρη της Αλεξία, βαθύτατα συγκινημένη. Άλλωστε και πριν από λίγες ημέρες και μόνο με το άκουσμα της θλιβερής είδησης είχε δηλώσει πως σε ανθρώπινο επίπεδο είχε συγκλονιστεί.

Φώφη Γεννηματά: Τελευταίο αντίο στη μάνα, γυναίκα, πολιτικό - Συγκλονιστική η στιγμή του συζύγου

dora me paidia copy

Αγκάλιασε τον σύζυγο της Φώφης Γεννηματά, Ανδρέα Τσούνη και με ιδιαίτερη τρυφερότητα είπε λόγια παρηγοριάς και θάρρους, ως και η ίδια μητέρα και γιαγιά, στα τρία της παιδιά, την Αιμιλία, τον Γιώργο και την Κατερίνα.

DORA BAKOYANNIS FOFI GENNIMATA

Λίγες μέρες πριν η Φώφη Γεννηματά νοσηλευτεί στον Ευαγγελισμό, η Ντόρα Μπακογιάννη είχε γνωστοποιήσει και το δικό της πρόβλημα υγείας με ανάρτησή της.