Εταιρεία χαρίζει στους υπαλλήλους της 10.000 δολάρια και αεροπορικά εισιτήρια πρώτης θέσης

Νατάσσα Σιδηροκαστρίτου
Εταιρεία χαρίζει στους υπαλλήλους της 10.000 δολάρια και αεροπορικά εισιτήρια πρώτης θέσης

Η Διευθύνουσα Σύμβουλος της εταιρείας Spanx, Sara Blakely μοιράζει στους υπαλλήλους της εισιτήρια για οποιονδήποτε προορισμό στον κόσμο ως ανταμοιβή για την προσφορά τους στην εταιρεία.

Πώς θα σου φαινόταν αν μια μέρα η εργοδότης σου αποφάσιζε να σε στείλει ένα ταξίδι σε όποιο μέρος του κόσμου θέλεις, έτσι για να περάσεις καλά; Μάλλον ουτοπικό!

Κι όμως, η ιδρύτρια της Spanx, Sara Blakely είναι ένα λαμπρό παράδειγμα της γυναικείας επιχειρηματικότητας και της ανταμοιβής. Η ιστορία της ξεκίνησε μάλλον ανορθόδοξα καθώς πριν ιδρύσει την πρωτοποριακή εταιρεία ρούχων Spanx, γυρνούσε από πόρτα σε πόρτα και πουλούσε... φαξ! Δεν την ενδιέφερε τίποτ' άλλο εκείνη την εποχή παρά μόνο να μπορεί να πληρώνει την ασφάλισή της.

Ellen Ochoa: Η πρώτη ισπανόφωνη γυναίκα που ταξίδεψε στο Διάστημα

Η Blakely είδε όμως ξαφνικά τη ζωή της ν΄ αλλάζει πριν από 21 χρόνια, όταν ίδρυσε τη Spanx. Τοτε ήταν που έβαλε έναν επαγγελματικό στόχο. Όπως η ίδια θυμάται: «Είπα ότι αυτή η εταιρεία μια μέρα θα αξίζει 20 εκατομμύρια δολάρια και όλοι γελούσαν μαζί μου».



Κακώς γελούσαν τελικά...

Η Blakely όχι μόνο πέτυχε τον στόχο της, αλλά τον ξεπέρασε. H Διευθύνουσα Σύμβουλος πούλησε πρόσφατα το πλειοψηφικό μερίδιο στην επενδυτική εταιρεία Blackstone για περίπου 1,2 δισεκατομμύρια δολάρια. Για την Blakely, η έναρξη της Spanx ήταν ένας τρόπος για την παροχή προϊόντων υψηλής ποιότητας σε γυναίκες σε μια βιομηχανία στην οποία κυριαρχούσαν μέχρι τότε μόνο οι άντρες.

Δικαίως είναι περήφανη για όσα έχει πετύχει και παρά το γεγονός ότι πούλησε το μεγαλύτερο μέρος της Spanx, θα συνεχίσει να ασχολείται με την επιχείρηση έχοντας την κύρια επίβλεψή της. «Αγαπώ αυτό το brand με όλη μου την καρδιά», γράφει η Blakely σε μια ανάρτησή της στο Instagram.

Η Διευθύνουσα Σύμβουλος προσθέτει: «Θα παραμείνω σημαντικός μέτοχος και θα συνεχίσω να βοηθάω την επιχείρηση ώστε να εκπληρώσει τις μεγαλύτερες δυνατότητές της, καθώς και θα συνεχίσω να εκπληρώνω το μεγαλύτερο πάθος μου - την εξύψωση των γυναικών».


https://www.instagram.com/p/CVQuuc4lGRu/?utm_source=ig_embed&utm_campaign=loading

Η δημιουργία της εταιρείας ήταν γραφτό να γίνει

«Έλαβα ένα σημάδι από το σύμπαν πριν από 21 χρόνια για να ξεκινήσω αυτή την εταιρεία και τώρα έλαβα ένα άλλο σημάδι ότι ήταν η κατάλληλη στιγμή για να συνεργαστώ με κάποιον και συγκεκριμένα με την εταιρεία Blackstone», λέει. «Μετά τη συνάντηση με την ομάδα και έπειτα από πολλές διαπραγματεύσεις, ήξερα ότι ήταν οι σωστοί συνεργάτες για να αναπτύξουμε την αποστολή μας και να κλιμακώσουμε το σκοπό μας».

Η Blakely προσθέτει, «Τώρα μαζί με την Blackstone, θα έχουμε ακόμη περισσότερες ευκαιρίες να προωθήσουμε την αποστολή μας να κάνουμε τον κόσμο καλύτερο… ».

Μια συνεργασία που σκόρπισε χαμόγελα

Όπως ήταν αναμενόμενο, για να γιορτάσουν και να τιμήσουν τη συμφωνία, η Blakely και οι υπάλληλοί της συγκεντρώθηκαν στα γραφεία της εταιρείας. Σ΄ ένα video που δημοσιεύτηκε στο Instagram, η Blakely γυρίζει μια υδρόγειο και ρωτά, «Γιατί γυρίζω μια υδρόγειο;» ενώ στη συνέχεια ανακοίνωσε ότι αγόρασε σε κάθε υπάλληλο δύο εισιτήρια πρώτης θέσης για οποιονδήποτε προορισμό στον κόσμο.


https://www.instagram.com/tv/CVVgTnBgyYB/?utm_source=ig_embed&utm_campaign=loading

Αλλά δεν είναι μόνο αυτό, συνέχισε η Blakely , «Ξέρεις, αν έχεις ένα ταξίδι, μπορεί να θέλεις να βγεις για ένα πολύ ωραίο δείπνο, μπορεί να θέλεις να βγεις σε ένα πολύ ωραίο ξενοδοχείο» είπε.

Το γενναιόδωρο αφεντικό δήλωσε σε όλους τους υπαλλήλους της ότι κάθε μέλος του προσωπικού θα λάβει επίσης 10.000 δολάρια για να ξοδέψει στο ταξίδι του. Όλοι στο πλήθος ξέσπασαν σε ζητωκραυγές και καθώς η κάμερα γύριζε γύρω από την αίθουσα, οι δακρυσμένες και ενθουσιώδεις αντιδράσεις των μελών του προσωπικού καταγράφηκαν. «Ήταν μια πολύ όμορφη και άκρως συγκινητική ανακοίνωση γεμάτη δάκρυα χαράς, αναγνωρίζοντας πόσο μπροστά έχουμε πάει», έγραψε η Blakely στο Instagram.

«Θέλω πραγματικά κάθε εργαζόμενος να γιορτάσει αυτή τη στιγμή με τον δικό του τρόπο και να δημιουργήσει μια ανάμνηση που θα κρατήσει μια ζωή! Συγχαρητήρια για 21 χρόνια μαγείας και πολλά άλλα στη συνέχεια».

Η Blakely έγραψε επίσης στη λεζάντα του video: «Το μότο της ζωής μου είναι όσο περισσότερα βιώνεις στη ζωή, τόσο περισσότερα πρέπει να προσφέρεις στους άλλους».