Malala Yousafzai: Η νεότερη κάτοχος Νόμπελ Ειρήνης μόλις παντρεύτηκε

Μαρία Ροδίτη
Malala Yousafzai: Η νεότερη κάτοχος Νόμπελ Ειρήνης μόλις παντρεύτηκε

Η γυναίκα που έκανε ολόκληρη εκστρατεία για το δικαίωμα των κοριτσιών στην εκπαίδευση μοιράστηκε φωτογραφίες του γάμου της στα social media.

Η Malala Yousafzai είναι μια γυναίκα παράδειγμα για όλες. Ήταν η μαθήτρια από το Πακιστάν, που επέζησε έπειτα από επίθεση των Ταλιμπάν και είναι η γυναίκα που – μετά από αυτό το περιστατικό- αποφάσισε να κάνει ολόκληρη εκστρατεία για τα δικαιώματα των γυναικών και το δικαίωμα των κοριτσιών στην εκπαίδευση.

Είναι η νεότερη κάτοχος βραβείου Νόμπελ στον κόσμο, αφού το κέρδισε σε ηλικία 17 ετών. Αυτή η γυναίκα, λοιπόν, παντρεύτηκε την Τρίτη (9/11) και αποφάσισε να μοιραστεί αυτό το ευτυχές γεγονός μέσα από τα social media της.

Mlala Joseph 4

Η Malala Yousafzai 5 χρόνια μετά τον σοβαρό τραυματισμό της, γίνεται δεκτή στο Harvard

Ο γάμος της Malala Yousafzai και η ανακοίνωση στα social media

Την Τρίτη 9/11 παντρεύτηκε στο Ηνωμένο Βασίλειο, όπου και ζει, η Malala Yousafzai.

Η 24χρονη, η οποία πυροβολήθηκε στο κεφάλι από τους Ταλιμπάν σε ηλικία 15 ετών και επέζησε, ανακοίνωσε τα ευχάριστα νέα στο Twitter και στο Instagram, όπου και δημοσίευσε φωτογραφίες από την ισλαμική γαμήλια τελετή, γνωστή ως nikkah.

«Σήμερα είναι μια πολύτιμη μέρα στη ζωή μου», έγραψε στα social media της η 24χρονη. Και πρόσθεσε: «Ο Asser και εγώ παντρευτήκαμε για να είμαστε σύντροφοι στη ζωή. Γιορτάσαμε μια μικρή τελετή nikkah στο σπίτι μας, στο Birmingham, με τις οικογένειές μας. Σας παρακαλώ, στείλτε μας τις προσευχές σας. Είμαστε ενθουσιασμένοι που σε αυτό το ταξίδι θα πορευτούμε μαζί».

https://www.instagram.com/p/CWEFS6do4Jz/?utm_source=ig_embed&utm_campaign=loading

Τα likes ξεπέρασαν στο Twitter τις 317.000, ενώ στο Instagram η δημοσίευση συγκέντρωσε πάνω από 490.000 likes. Χιλιάδες ήταν και οι followers που έστειλαν ευχές και «συγχαρητήρια» στο νιόπαντρο ζευγάρι.

Και ενώ η Malala Yousafzai αποφάσισε να μη δώσει καμία άλλη πληροφορία για τον σύζυγό της, οι χρήστες των social media… βρήκαν τελικά ποιος είναι. Πρόκειται για τον Asser Malik, γενικό διευθυντή του Κέντρου Υψηλής Απόδοσης του Πακιστάν, Cricket Board.

Ο πυροβολισμός στο κεφάλι και το βραβείο Νόμπελ

Η Yousafzai πυροβολήθηκε στο κεφάλι το 2012 και σε ηλικία 15 ετών από τους Ταλιμπάν για την επιλογή της να φοιτήσει στο σχολείο. Πέρασαν μήνες μέχρι να θεραπευτεί εντελώς το κορίτσι. Κατά τη διάρκεια αυτής της περιόδου και όσο ανάρρωνε η νεαρή κοπέλα έγραψε ένα best seller με τα απομνημονεύματά της και τίτλο «I am Malala».



Στα 17 της χρόνια τής απονεμήθηκε το βραβείο Νόμπελ Ειρήνης για το έργο της και τη μάχη για τα δικαιώματα των κοριτσιών στην εκπαίδευση. Η Malala μοιράστηκε το βραβείο με τον Kailash Satyarthi, έναν Ινδό ακτιβιστή για τα δικαιώματα των παιδιών.

Στη συνέχεια, η Malala Yousafzai σπούδασε και αποφοίτησε από το Πανεπιστήμιο της Οξφόρδης με πτυχίο στη φιλοσοφία, την πολιτική και τα οικονομικά.

Τα ντοκιμαντέρ και οι δηλώσεις για το ενδεχόμενο γάμου

Η Malala Yousafzai έχει δημιουργήσει ένα μη κερδοσκοπικό ταμείο μέσα από το οποίο έχει επενδύσει 2 εκατομμύρια δολάρια στο Αφγανιστάν.

Έχει, επίσης, κάνει συμφωνία με την Apple TV+ για την παραγωγή δράματος και ντοκιμαντέρ, που θα εστιάζουν στις γυναίκες και τα παιδιά.



Τον περασμένο Ιούλιο, η ακτιβίστρια είχε μιλήσει στη Βρετανική Vogue για το ενδεχόμενο ενός γάμου και είχε αποκαλύψει πως δεν είναι σίγουρη ότι θέλει να παντρευτεί.

«Ακόμα δεν καταλαβαίνω γιατί οι άνθρωποι πρέπει να παντρεύονται. Αν θέλεις να έχεις έναν άνθρωπο στη ζωή σου, γιατί πρέπει να υπογράψεις έγγραφα γάμου, γιατί δεν μπορεί όλο αυτό να μείνει απλά στη συντροφικότητα;», δήλωσε χαρακτηριστικά.

Να, όμως, που τελικά η ζωή τα φέρνει αλλιώς και η Malala είναι πια παντρεμένη!

Cover photo: @malala