Η Halle Berry αποτίει φόρο τιμής στις γυναίκες στο Hollywood που αφηγούνται τη δική τους ιστορία

Νατάσσα Σιδηροκαστρίτου
Η Halle Berry αποτίει φόρο τιμής στις γυναίκες στο Hollywood που αφηγούνται τη δική τους ιστορία

Η ηθοποιός και σκηνοθέτης του The Bruised κέρδισε το βραβείο SeeHer Award στα Critics Choice Awards 2022.

Η Halle Berry θέλει περισσότερες γυναίκες να λένε γυναικείες ιστορίες.

Η 55χρονη ηθοποιός, που έκανε το σκηνοθετικό της ντεμπούτο φέτος με το αθλητικό δράμα Bruised, έλαβε το βραβείο SeeHer στα βραβεία Critics Choice Awards 2022 χθες βράδυ, που προβλήθηκαν από το TBS και το CW. Η αναγνώριση αφορά γυναίκες που ενσαρκώνουν αξίες που θέτει το κίνημα SeeHer, το οποίο υποστηρίζει την ακριβή απεικόνιση γυναικών και κοριτσιών στη διαφήμιση και στα μέσα ενημέρωσης.

halle berry catwoman6

Η Halle Berry σκηνοθέτης της Catwoman; Σπόντα για τις διακρίσεις στο Hollywood

Η Issa Rae από το Insecure απένειμε το βραβείο στην Berry, η οποία στην ομιλία της εξέφρασε την αξία και τη σημασία των γυναικών να «αφηγούνται» τις δικές τους ιστορίες μέσα από τον κινηματογράφο. Η Berry ξεκίνησε την ομιλία της εξηγώντας ότι ο ρόλος της στο Bruised δεν γράφτηκε αρχικά για κάποιον «που έμοιαζε με εμένα» και κατέληξε να προσαρμόσει τον ρόλο στον εαυτό της αλλά και να αναλάβει το έργο ως σκηνοθέτης.


https://www.instagram.com/p/CbEkeykM-ba

«Η αφήγηση μιας ιστορίας μπορεί να αυξήσει τη συνείδησή μας και να μας βοηθήσει να σκεφτούμε έξω από τον εαυτό και τις ατομικές μας συνθήκες», είπε και συνέχισε «Συνειδητοποίησα ότι χρειάζεται πραγματικά να δούμε ο ένας την πραγματικότητα του άλλου – ανεξάρτητα από το πόσο άβολα μας κάνει να νιώθουμε– ώστε να σταματήσουμε να κρίνουμε και να σταματήσουμε να δείχνουμε τους άλλους με το δάχτυλο, αλλά να δείξουμε συμπόνια και ενσυναίσθηση. Είμαι σε αυτή τη δουλειά 30 χρόνια και πάντα πίστευα ότι αν μπορούσα να παίξω τον ρόλο ενός λευκού άνδρα, τότε θα κέρδιζα. Αλλά ξέρετε τι; Θέλετε να μάθετε γιατί αυτό δεν λειτούργησε; Επειδή, αν δεν το γνωρίζεις, δεν είμαι λευκός», είπε γελώντας ο Berry.

«Έτσι, για να λειτουργήσουν αυτοί οι ρόλοι, θα πρέπει να αλλάξουν ουσιαστικά. Θα πρέπει να γραφτεί με την πραγματικότητα του ταξιδιού του, με όλη την ομορφιά και τον πόνο τoυ», συνέχισε στον λόγο της η ηθοποιός. «Γι' αυτό είμαι τόσο ευγνώμων που στέκομαι εδώ και ζω αυτή τη στιγμή στην οποία οι γυναίκες όρθωσαν το ανάστημά τους και λένε την ιστορία της ζωής τους».



Με βαθιά συγκίνηση η ηθοποιός συνέχισε τον υπέροχο -γεμάτο έμπνευση- λόγο της αναφερόμενη στις αντιφάσεις της ζωής:

«Θα χρησιμοποιήσουμε τη συναισθηματική μας νοημοσύνη και θα πούμε ιστορίες που δεν ταιριάζουν σε προκαταλήψεις. Όχι, θα πούμε ιστορίες που μας αποκαλύπτουν ολοκληρωτικά με όλες τις αντιφάσεις μας. Επειδή έχουμε αυτοπεποίθηση αλλά είμαστε και φοβισμένες. Είμαστε ευάλωτες αλλά και δυνατές... Είμαστε τα πάντα και όλα αυτά ταυτόχρονα!».

Η 55χρονη ηθοποιός συνέχισε αναφερόμενη στην ανθρωπιά:

«Αν αρνούμαστε την πολυπλοκότητά μας, τότε αρνούμαστε την ανθρωπιά μας. Δεν θα είμαστε πάντα όμορφες και ποτέ δεν θα είμαστε τέλειες, αλλά αυτό που θα είμαστε πάντα είναι ειλικρινείς και αληθινές - ανεξάρτητα από το πόσο άβολα μας κάνει αυτό-. Αν αυτές είναι οι ιστορίες που πρέπει να παλέψουμε για να πούμε, τότε αυτές είναι οι ιστορίες που πρέπει να δει ο κόσμος. Έτσι, σε κάθε κοριτσάκι που φαίνεται αόρατο και δεν μπορεί ν' ακουστεό, αυτός είναι ο τρόπος μας να του πούμε: Σε αγαπάμε και σε βλέπουμε, και σου αξίζει κάθε καλό σε αυτόν τον κόσμο», είπε με συγκίνηση η ηθοποιός.

Η διάκριση της Berry έρχεται μόλις 3 μήνες αφότου της απονεμήθηκε το βραβείο People's Icon στα People's Choice Awards, στις αρχές Δεκεμβρίου 2021.

Να θυμίσουμε πως η γυναίκα που πήρε το περσινό βραβείο SeeHer ήταν η Zendaya. Όσο για την ταινία Bruised, που πρωταγωνιστεί και σκηνοθετεί η Berry; Τον Νοέμβριο, η ηθοποιός μίλησε στο PEOPLE για το τι την ενέπνευσε να αναλάβει τη σκηνοθεσία της ταινίας στην οποία υποδύεται μια μποξερ, την Jackie Justice, που επιστρέφει στο ρινγκ όταν χάνει τον μικρό γιο της.

«Μου είπαν πριν από πολύ καιρό ότι αν πρόκειται να σκηνοθετήσεις μια ιστορία και να γίνεις σκηνοθέτης, ειδικά την πρώτη σου ταινία, καλύτερα να το κάνεις για κάτι που αγαπάς και για κάτι που καταλαβαίνεις», είπε τότε. «Και μου αρέσει όλο αυτό το "παιχνίδι μάχης". Καταλαβαίνω αυτόν τον κόσμο και καταλαβαίνω τι είναι να είσαι μια γυναίκα που παλεύει για να επιβιώσει».

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

Η Halle Berry ζει τον απόλυτο έρωτα: «Είναι ο άντρας της ζωής μου»

Η Halle Berry σκηνοθέτης της Catwoman; Σπόντα για τις διακρίσεις στο Hollywood