Η Zendaya ανάμεσα στους 100 ανθρώπους με τη μεγαλύτερη επιρροή παγκοσμίως το 2022

Μαρία Ροδίτη
Η Zendaya ανάμεσα στους 100 ανθρώπους με τη μεγαλύτερη επιρροή παγκοσμίως το 2022
Zendaya arrives at the Vanity Fair Oscar Party on Sunday, March 27, 2022, at the Wallis Annenberg Center for the Performing Arts in Beverly Hills, Calif. (Photo by Evan Agostini/Invision/AP) AP

Το περιοδικό «ΤΙΜΕ» ανακοίνωσε τη λίστα των 100 ατόμων με τη μεγαλύτερη και ισχυρότερη επιρροή μέσα στο 2022 και η Zendaya κατέχει μία θέση ανάμεσά τους. Μάλιστα, η ηθοποιός θα βρίσκεται στο εξώφυλλο του TIME την εβδομάδα της 6ης Ιουνίου.

Tους 100 πιο επιδραστικούς ανθρώπους για τη χρονιά που πέρασε, ανακοίνωσε το περιοδικό «ΤΙΜΕ», το οποίο κατηγοριοποίησε τα άτομα αυτά σε καλλιτέχνες, ηγέτες, πρωτοπόρους, είδωλα και καινοτόμους. Ανάμεσά τους και στην κατηγορία των «καινοτόμων» κατέχει μια θέση πλέον και η Zendaya, η οποία θα βρίσκεται στο εξώφυλλο του περιοδικού την εβδομάδα της 6ης Ιουνίου 2022.

Το εξώφυλλό της, μάλιστα, είναι ένα από τα 5 παγκόσμια εξώφυλλα του περιοδικού, μαζί με την τραγουδίστρια, Mary J. Blige, την πρωθυπουργό των Barbados, Mia Mottley, τον ηθοποιό, Simu Liu, και τον διευθύνοντα σύμβουλο της Apple, Tim Cook.

Ο Τom Holland έκανε την καλύτερη έκπληξη στη Zendaya για να της δείξει τον έρωτά του

Τι ανέφερε ο βραβευμένος σκηνοθέτης πίσω από το Dune για τη Zendaya

Ο Denis Villeneuve, ο βραβευμένος σκηνοθέτης πίσω από το Dune, παρουσίασε τη Zendaya μέσα από τα μάτια του λέγοντας στο περιοδικό TIME: «Για μένα, η Zendaya είναι χιλίων χρόνων. Έχει ήδη ζήσει πολλές ζωές πριν από αυτή. Κι όμως, είναι νέα σαν την άνοιξη. Δίνει, επίσης, την εντύπωση ότι έχει γεννηθεί στο μακρινό μέλλον. Είναι διαχρονική και μπορεί να τα κάνει όλα».

Η Zendaya, φυσικά, και αντέδρασε σε όλα αυτά τα υπέροχα λόγια κάνοντας post στο Instagram της με το εξώφυλλο του περιοδικού TIME και γράφοντας χαρακτηριστικά: «Μεγάλη τιμή. Ευχαριστώ TIME για αυτήν την αναγνώριση και τον Denis για τα καλά του λόγια. Αυτά σημαίνουν για μένα τον κόσμο όλο».

https://www.instagram.com/p/Cd6HwdgL6oT

Από το περιοδικό TIME δεν έλειψε και η αναφορά στους πρόσφατους ρόλους της Zendaya στον κινηματογράφο και την τηλεόραση. Ειδικότερα, τον τελευταίο χρόνο η ηθοποιός πρωταγωνίστησε στο Dune δίπλα στον Timothée Chalamet και στον Spider-Man της Marvel με τον Tom Holland. Συνέχισε το σερί επιτυχιών στην αρχή της χρονιάς, επαναλαμβάνοντας τον ρόλο της ως Rue στη δεύτερη σεζόν της επιτυχημένης σειράς του HBO «Euphoria», για τον οποίο κέρδισε και βραβείο Emmy.

Η «εμπλοκή» της Zendaya στη μόδα

Η «εμπλοκή» της Zendaya στον κόσμο της μόδας και η συνεργασία της ως ambassador με brands, όπως Lancôme, Bulgari και Valentino, αποτέλεσε εξίσου σημαντικό στοιχείο για να ενταχθεί η ηθοποιός ανάμεσα στους πιο επιδραστικούς ανθρώπους του 2022. Παρά τη συμμετοχή της, λοιπόν, στον κινηματογράφο, την τηλεόραση και τη μόδα, ο Villeneuve γράφει ότι η Zendaya «είναι κάτι περισσότερο από αυτό».

https://www.instagram.com/p/Cd5j3bmu7bk

«Είναι μια αυτόνομη δημιουργική δύναμη η ίδια. Ένα πολιτιστικό σύμβολο στα σκαριά. Ένα άτομο που καθοδηγείται από καθαρή έμπνευση, ενσυναίσθηση και σεβασμό για την τέχνη της, που χρησιμοποιεί την αυθεντικότητα ως νέα υπερδύναμη», ανέφερε ο σκηνοθέτης του Dune για τη Zendaya. Και συμπλήρωσε: «Φαίνεται ατρόμητη, οι ρίζες της είναι βαθιές και μου αρέσει που εξακολουθεί να γελάει σαν παιδί. Η Zendaya είναι το μέλλον. Και δεν υπάρχει τίποτα πιο ανακουφιστικό για μένα. Αυτό είναι μόνο η αρχή».

Σε συνεργασία με τον στυλίστα Law Roach, η Zendaya έχει γίνει μια από τις μεγαλύτερες style stars τα τελευταία χρόνια, με αξέχαστα ρούχα σε events, όπως τα Emmy, τα Βραβεία Όσκαρ και οι πρεμιέρες ταινιών της.