Η Florence Pugh νιώθει χαρούμενη με τα «ελαττώματά» της & απαντά σε όσους επέκριναν το στήθος της

Μαρία Ροδίτη
Η Florence Pugh νιώθει χαρούμενη με τα «ελαττώματά» της & απαντά σε όσους επέκριναν το στήθος της

Η ηθοποιός Florence Pugh αναρωτιέται πόσο εύκολο είναι για τους άνδρες να καταστρέψουν εντελώς το σώμα μιας γυναίκας, δημόσια, περήφανα, για να το δουν όλοι.

Την Παρασκευή (8/7) η Florence Pugh εμφανίστηκε στο Valentino Haute Couture Show στη Ρώμη φορώντας ένα διάφανο, τούλινο, φούξια φόρεμα, το οποίο σχεδίασε ο creative director του Οίκου, Pierpaolo Piccioli, και το οποίο αποκάλυπτε το στήθος και τις θηλές της. Στη θέα αυτής της εικόνας υπήρξαν πολλές αντιδράσεις και, μάλιστα, από άνδρες.

Για να καταλάβεις, ήταν πολλοί οι άνδρες που έσπευσαν μέσω social media να σχολιάσουν την εικόνα της διάσημης ηθοποιού και να κάνουν λόγο για «μικροσκοπικά στήθη» και «ελαττώματα». Ναι, εν έτει 2022 μια μερίδα ανδρών δίνει ακόμα σημασία σε τέτοια ζητήματα και κάνει σχόλια σεξιστικά αποδεικνύοντας ότι η κοινωνία έχει ακόμα να διανύσει πολλά χιλιόμετρα για να μπορέσουμε να πούμε ότι είναι προοδευτική. Ότι είναι open mind και δεν έχει ταμπού.

Hollie Davidson: Η πρώτη γυναίκα διαιτητής σε αγώνα ράγκμπι ανδρών γράφει ιστορία και εμπνέει

Αλήθεια, μόνο αποτυχημένη δεν είναι μια κοινωνία που ασχολείται με τα στήθη μιας ηθοποιού, που έχει κερδίσει Όσκαρ, και την αναγκάζει να τα υπερασπιστεί; Γιατί αυτό έκανε με μια μακροσκελή ανάρτησή της η Florence Pugh και με την επίμαχη φωτογραφία που την έκανε talk of the town τις προηγούμενες μέρες.

«Πόσο εύκολο είναι για τους άνδρες να καταστρέψουν εντελώς το σώμα μιας γυναίκας;»

Η 26χρονη star πραγματικά ξεσπάθωσε για όλα τα κακόβουλα σχόλια που δέχθηκε για το στήθος της από το ανδρικό φύλο γράφοντας στο Instagram χαρακτηριστικά: «Ακούστε, ήξερα όταν φόρεσα το απίστευτο φόρεμα του Valentino ότι δεν υπήρχε περίπτωση να μη σχολιαστεί. Είτε ήταν αρνητικό είτε θετικό το σχόλιο, όλοι ξέραμε τι κάναμε. Ήμουν ενθουσιασμένη που θα το φορούσα, και λεπτό δεν ένιωσα άγχος. Δεν αγχώθηκα ούτε πριν, ούτε όσο το φορούσα, ούτε μετά. Αυτό που ήταν ενδιαφέρον να παρακολουθήσω είναι το πόσο εύκολο είναι για τους άνδρες να καταστρέψουν εντελώς το σώμα μιας γυναίκας, δημόσια, περήφανα, για να το δουν όλοι. Το κάνετε ακόμη και με τους τίτλους εργασίας και στα επαγγελματικά emails στο βιογραφικό σας;».

https://www.instagram.com/p/CfyjwWeo2fV

Και συνέχισε: «Δεν είναι η πρώτη φορά και σίγουρα δεν θα είναι η τελευταία φορά που μια γυναίκα θα ακούσει για κάτι που είναι λάθος με το σώμα της από ένα πλήθος αγνώστων. Αυτό που είναι ανησυχητικό είναι πόσο χυδαίοι μπορεί να είστε ορισμένοι από εσάς τους άνδρες. Ευτυχώς, έχω συμβιβαστεί με τις ιδιαιτερότητες του σώματός μου που με κάνουν να είμαι αυτή που είμαι. Είμαι χαρούμενη με όλα τα ''ελαττώματα'' που δεν άντεχα να δω πάνω μου όταν ήμουν 14 ετών. Τόσοι πολλοί από εσάς θελήσατε να μου πείτε επιθετικά πόσο απογοητευθήκατε από τα ''μικροσκοπικά στήθη’’ μου ή πως θα έπρεπε να ντρέπομαι που είμαι τόσο ''πλάκα''. Έχω ζήσει στο σώμα μου για πολύ καιρό. Γνωρίζω πλήρως το μέγεθος του στήθους μου και δεν το φοβάμαι. Το πιο ανησυχητικό είναι…. Γιατί φοβάσαι τόσο το στήθος; Μικρά; Μεγάλα; Αριστερό; Δεξί; Μόνο ένα; Ίσως κανένα; Τι είναι τόσο τρομακτικό. Με κάνει να αναρωτιέμαι τι σου συνέβη και είσαι τόσο ικανοποιημένος που στενοχωριέσαι τόσο πολύ με το μέγεθος του στήθους και του σώματός μου».

https://www.instagram.com/p/Cf1ly-aILtc

Το σημαντικό μήνυμα ενδυνάμωσης της Florence Pugh

Η Florence Pugh ολοκλήρωσε το post της στο Instagram δίνοντας το πιο σημαντικό μήνυμα ενδυνάμωσης σε όλες τις γυναίκες, ενώ είπε και το σωστό πράγμα ever για τον σεβασμό απέναντι σε όλους: «Είμαι πολύ ευγνώμων που μεγάλωσα σε ένα σπίτι με πολύ δυνατές, δυναμικές γυναίκες με καμπύλες. Μεγαλώσαμε για να βρίσκουμε δύναμη στις πτυχές του σώματός μας. Να μιλάμε δυνατά για το ότι νιώθουμε άνετα. Πάντα ήταν η αποστολή μου σε αυτόν τον κλάδο να λέω ''γάμ*** το και γαμ*** αυτό’’ κάθε φορά που κάποιος περιμένει το σώμα μου να μεταμορφωθεί σε μια άποψη για το τι είναι καυτό ή σεξουαλικά ελκυστικό».

Και συμπλήρωσε: «Φόρεσα αυτό το φόρεμα γιατί ξέρω. Αν το 2022 είναι τόσο εύκολο για σένα να έχεις φωναχτά προσβλητική συμπεριφορά προς τις γυναίκες, τότε η απάντηση είναι ότι εσύ δεν ξέρεις. Μεγαλώστε. Σεβαστείτε τον κόσμο. Σεβαστείτε τα σώματα. Σεβαστείτε όλες τις γυναίκες. Σεβαστείτε τους ανθρώπους. Η ζωή θα γίνει πολύ πιο εύκολη, το υπόσχομαι. Και όλα αυτά λόγω δύο χαριτωμένων μικρών θηλών… Ω! Η τελευταία φωτογραφία είναι για όσους αισθάνονται πιο άνετα με αυτό το σημείο πιο σκούρου δέρματος που πρέπει να καλυφθεί…».

Και κάπου εδώ ας χειροκροτήσουμε τη Florence Pugh! Όσα εκείνη είπε είναι όσα θα έπρεπε όλες μας να λέμε σε όποιον τολμά να κάνει και το παραμικρό προσβλητικό σχόλιο για το σώμα μας.