Hollie Davidson: Η πρώτη γυναίκα διαιτητής σε αγώνα ράγκμπι ανδρών γράφει ιστορία και εμπνέει

Μαρία Ροδίτη
Hollie Davidson: Η πρώτη γυναίκα διαιτητής σε αγώνα ράγκμπι ανδρών γράφει ιστορία και εμπνέει
Instagram: holliedave

Η Hollie Davidson είναι η πρώτη γυναίκα που θ’ αναλάβει τη διαιτησία σε αγώνα ομάδας που ανήκει στα 6 Έθνη και συγκεκριμένα στον αγώνα των εθνικών ομάδων ράγκμπι ανδρών ανάμεσα σε Ιταλία και Πορτογαλία, στις 25 Ιουνίου.

Η Hollie Davidson ετοιμάζεται να γράψει ιστορία στο ράγκμπι ανδρών. Η Σκωτσέζα Davidson είναι διαιτητής και αναμένεται να είναι η πρώτη γυναίκα που αναλαμβάνει τη διαιτησία – μαζί με μια ομάδα διαιτητών που αποτελείται αποκλειστικά από γυναίκες- στον αγώνα ράγκμπι ανδρών μεταξύ των εθνικών ομάδων Πορτογαλίας και Ιταλίας.

Στις 25 Ιουνίου, οπότε και θα πραγματοποιηθεί ο εν λόγω αγώνας στη Λισαβόνα, η Hollie Davidson αναμένεται να συνεργαστεί με τη Βρετανίδα Sara Cox και τη Γαλλίδα Aurelie Groizelau, που θα είναι οι βοηθοί της στο παιχνίδι, αλλά και με τη Βρετανή Claire Hodnett, που θα είναι η Television Match Official του αγώνα.

Η πρώτη πτήση με γυναικείο πλήρωμα στη Σαουδική Αραβία γράφει ιστορία

Για πρώτη φορά ομάδα γυναικών διαιτητών κάνει διαιτησία σε αγώνα ράγκμπι ανδρών

Για πρώτη φορά μια ομάδα γυναικών διαιτητών θα έχει τον έλεγχο ενός δοκιμαστικού αγώνα ανδρών, δηλαδή ενός διεθνούς αγώνα μεταξύ εθνικών ομάδων. Αυτή θα είναι, επίσης, η πρώτη φορά που μια γυναίκα διαιτητής – η Hollie Davidson στην προκειμένη περίπτωση- θα είναι επικεφαλής σε αγώνα ομάδας που ανήκει σε ένα από τα 6 Έθνη (Ιρλανδία, Ουαλία, Σκωτία, Αγγλία, Γαλλία, Ιταλία). Επιπλέον, η Σκωτσέζα διαιτητής θα αναλάβει τη διαιτησία και στον αγώνα ανάμεσα σε Καναδά και Βέλγιο τον Ιούλιο.

«Το να είμαι η πρώτη γυναίκα διαιτητής σε ομάδα των 6 Εθνών είναι τεράστια τιμή και επίτευγμα για το οποίο είμαι περήφανη», δήλωσε η Hollie Davidson. Και συνέχισε: «Είμαι χαρούμενη με την εξέλιξή μου τα τελευταία χρόνια και δουλεύοντας ως επαγγελματίας διαιτητής στο Σκωτσέζικο ράγκμπι πραγματικά με έχει βοηθήσει. Δεν μπορούσα να το πιστέψω όταν άκουσα τα νέα καθώς δεν πίστευα ότι κάτι τέτοιο θα συνέβαινε τόσο γρήγορα στην καριέρα μου, αλλά είμαι πραγματικά περήφανη και ανυπομονώ για το καλοκαίρι».

Η Hollie Davidson παραδέχθηκε, επίσης, πως η εμπειρία του τελευταίου χρόνου την κάνει να αισθάνεται πιο ασφαλής για τις προκλήσεις που έρχονται στην καριέρα της. «Τον τελευταίο χρόνο είχα την τύχη να έχω κάνει διαιτησία σε παιχνίδια υψηλού προφίλ τόσο στο ανδρικό όσο και στο γυναικείο παιχνίδι, το οποίο θα λειτουργήσει ως εξαιρετική προετοιμασία το καλοκαίρι για αυτούς τους δύο αγώνες».

Ο πρόεδρος του World Rugby, Sir Bill Baumont, έδωσε με τη σειρά του «συγχαρητήρια» στις γυναίκες διαιτητές λέγοντας χαρακτηριστικά: «Η σημερινή ανακοίνωση σηματοδοτεί τη δύναμη και το βάθος στο οποίο έχει φτάσει η ανάπτυξη των γυναικών διαιτητών σε όλο τον κόσμο και δείχνει τα πολλά μονοπάτια στα οποία μπορούν να βαδίσουν οι γυναίκες και τα κορίτσια που θέλουν να ασχοληθούν με αυτό το σπουδαίο άθλημα».

Η Hollie Davidson έχει κι άλλες διακρίσεις στο ενεργητικό της

Η ανάληψη της διαιτησίας σε αγώνα ανδρών ράγκμπι μεταξύ των εθνικών ομάδων Πορτογαλίας και Ιταλίας δεν είναι το πρώτο επίτευγμα της Hollie Davidson. Η Σκωτσέζα διαιτητής έχει κι άλλες διακρίσεις στο ενεργητικό της.

https://www.instagram.com/p/CeBG4h3AHYp

Ειδικότερα, η Hollie έγινε η πρώτη γυναίκα διαιτητής ράγκμπι πλήρους απασχόλησης της Ένωσης ράγκμπι Σκωτίας το 2017. Επιπλέον, είχε αναλάβει τη διαιτησία σε 4 αγώνες του Πρωταθλήματος Ένωσης Ράγκμπι με πιο πρόσφατο αυτόν μεταξύ Γλασκώβης και Εδιμβούργου τον Μάρτιο του 2022. Τέλος, έχει διευθύνει αγώνες στο European Challenge Cup, ενώ πρόκειται να αναλάβει τη διαιτησία και σε αγώνες του Παγκόσμιου Κυπέλλου Ράγκμπι Γυναικών μέσα στο 2022.