Λίγο πριν γίνει 60, η Demi Moore απελευθερώνεται, δηλώνει παρούσα και «κερνάει» ενδυνάμωση

Λίγο πριν γίνει 60, η Demi Moore απελευθερώνεται, δηλώνει παρούσα και «κερνάει» ενδυνάμωση
Instagram

«Αλλάζει αυτό το πρότυπο ότι οι γυναίκες γίνονται λιγότερο ποθητές όσο μεγαλώνουν. Δεν θέλουμε να έχουμε γεροντίστικο look ή να μην νιώθουμε σέξι».

Η Demi Moore γεννήθηκε στις 11 Νοεμβρίου 1962. Πράγμα που με απλά μαθηματικά σημαίνει ότι σε τέσσερις περίπου μήνες θα γίνει 60 ετών. Τα στατιστικά λένε ότι συνηθίζουμε να κρύβουμε μερικά χρόνια από την ηλικία μας, ειδικά όταν πρόκειται να αλλάξει το πρώτο από τα δύο της νούμερα. Όταν με άλλα λόγια πρόκειται να μπούμε σε νέα δεκαετία.

https://www.instagram.com/p/CftmyJJOG9F

«Αλλιώς ακούγεται το 49 και αλλιώς το 50, αλλιώς το 59 και αλλιώς το 60», λένε μερικοί και μας θυμίζουν τους αρχαίους κανόνες marketing για την περίοδο των εκπτώσεων. Η Demi Moore όμως τους αγνοεί όλους επιδεικτικά και μιλά για τα 60 της χρόνια πριν καν τα κλείσει. O Mon AMOORE.

https://www.instagram.com/p/CeRBHHtOjBI

Η γοητευτική ηθοποιός παραχώρησε συνέντευξη στο τελευταίο τεύχος του αμερικάνικου People και αναφέρθηκε στα πρότυπα ομορφιάς που έχει θέσει η κοινωνία για τις γυναίκες. Ξέρεις, αυτά που τις θέλουν να είναι αγέραστες, αναλλοίωτες στον χρόνο και να παθαίνουν κρίση πανικού στη θέα κάθε- απόλυτα φυσιολογικής- ρυτίδας.

Μάλιστα, εκείνη διαφωνεί και θέλει όλες οι γυναίκες ανεξαρτήτως ηλικίας να έχουν το δικαίωμα να νιώθουν όμορφες, σέξι και ελκυστικές. Αυτή ήταν και η αρχική ιδέα πίσω από τη νέα της συλλογή με μαγιό με την εταιρεία Andie, που κυκλοφόρησε στις 7 Ιουλίου.

https://www.instagram.com/p/CgDRdJ1oqTI

«Αλλάζει αυτό το πρότυπο ότι οι γυναίκες γίνονται λιγότερο ποθητές όσο μεγαλώνουν. Δεν θέλουμε να έχουμε γεροντίστικο look ή να μην νιώθουμε σέξι».

https://www.instagram.com/p/CgXuxUSrv0d

Όσον αφορά τη συμπλήρωση των 60 της ετών εντός ολίγων μηνών, όχι απλά δεν την αγχώνουν, αλλά έχει το «θράσος» να το απολαμβάνει. Με έναν δικό της, προσωπικό και απελευθερωτικό τρόπο.

«Δεν προσδιορίζομαι από την ηλικία, αλλά από την εμπειρία μου. Γίνεσαι 59 και ήδη σκέφτεσαι ότι πρόκειται να γίνεις άμεσα 60. Αυτό είναι απελευθερωτικό. (…) Όταν σκέφτομαι τη γιαγιά μου στα 60, κατά κάποιον τρόπο φαινόταν να έχει ήδη παραιτηθεί και να νιώθει μεγάλη. Αλλά εγώ νιώθω, με πολλούς τρόπους, πιο ζωντανή και παρούσα από ποτέ».

https://www.instagram.com/p/CXWU43drC4o

Η Demi Moore δεν είναι μόνο ηθοποιός με απίστευτη καριέρα εδώ και δεκαετίες. Είναι και μητέρα τριών παιδιών, τα οποία απέκτησε με τον πρώην σύζυγό της Bruce Willis.

https://www.instagram.com/p/CbTtEmgs4uy

Για την ακρίβεια, το πρώην ζευγάρι που μονοπώλησε για χρόνια το Hollywood, έχει τρεις κόρες, τις Rumer, Tallulah και Scout Willis. Πλέον είναι τρεις πανέμορφες γυναίκες 33, 31 και 28 ετών αντίστοιχα, που όπως αποκαλύπτει η ηθοποιός «την εμπνέουν».

https://www.instagram.com/p/CUpbxtClD6J
https://www.instagram.com/p/CRmLGRJoFVO

Και εκτός από όλα αυτά, είναι και μια γυναίκα άμεσα εμπλεκόμενη με την τέχνη της μόδας, σχέση που πλέον επισημοποιήθηκε με τη δημιουργία δική της σειράς μαγιό. Για την ακρίβεια, είχε ήδη επισημοποιηθεί από όταν περπάτησε για επιδείξεις μόδας όπως των Stella McCartney, Chloe, και Fendi.

https://www.instagram.com/p/CKjwXWynJ5J

«Εκτιμώ τη μόδα και έχω μια σχέση με σχεδιαστές που σέβομαι και θαυμάζω. Αλλά εξακολουθώ να αισθάνομαι σαν μικρό παιδί που ντύνεται και αυτό που είμαι κατά βάθος είναι ένα βρώμικο 12χρονο αγόρι που του αρέσει πραγματικά να είναι απλά άνετο και να φοράει φαρδιά ρούχα», εξομολογήθηκε κάνοντάς μας να τη λατρέψουμε λίγο παραπάνω.

«Όταν βρίσκομαι στο Αϊντάχο, φοράω φόρμα όλη μέρα, κάθε μέρα. Νιώθω τόσο άνετα όσο να φοράω ένα πανέμορφο φόρεμα για το κόκκινο χαλί ή ένα κομψό ρούχο σχεδιαστή στην πρώτη σειρά στην εβδομάδα μόδας».

Λογικά αναφερόταν σε outfits όπως το παρακάτω, matchy matchy με τον πρώην σύζυγό της Bruce Willis με τον οποίο και πέρασαν μαζί την καραντίνα στο σπίτι με τις κόρες τους.

https://www.instagram.com/p/B-py28VDrvV

Θυμίζουμε ότι οι δυο τους ήταν παντρεμένοι από το 1987 έως το 2000, όταν και αποφάσισαν να πάρουν διαζύγιο. Ωστόσο διατήρησαν εξαιρετικές σχέσεις και πραγματικά μας εμπνέουν για το «Σουηδικό» μοντέλο που κατάφεραν να υιοθετήσουν για χάρη των παιδιών τους. Ο Bruce Willis παντρεύτηκε ξανά, την Emma Heming Lewis, πριν από 13 χρόνια και απέκτησαν δύο μικρά κορίτσια, Mabel, εννέα ετών και Evelyn, επτά ετών.

Πριν βιαστείς να σκεφτείς ότι «όλα είναι εύκολα αν είσαι η Demi Moore», να θυμίσουμε ότι ακόμη και ο δικός της δρόμος δεν ήταν στρωμένος με ροδοπέταλα. Για την ακρίβεια, ήταν στρωμένος με αγκάθια, τα οποία όμως αντί να επιτρέψει να την τρυπήσουν, τα χρησιμοποίησε εκείνη για να «τρυπήσει» τους δαίμονές της.

Όπως αποκαλύπτει η ίδια στην αυτογραφία της με τίτλο «Inside Out», οι γονείς της ήταν αλκοολικοί, ενώ η μητέρα της είχε κάνει απόπειρα αυτοκτονίας με την ίδια να προσπαθεί να τη σώσει. Μάλιστα, στα 15 της μόλις χρόνια, η μητέρα της την εκπόρνευσε σε έναν μεγαλύτερο άντρα, για να λάβει τη χρηματική αμοιβή των 500 δολαρίων.

Στην εκπομπή Good Morning America με την Diane Sawyer του ABC, είχε μιλήσει η ίδια για όλα αυτά.

Ενώ το 2019 στο Harper’s Bazaar US, είχε πει και για τη δική της μάχη με τους εθισμούς: «Το επόμενο πράγμα που θυμάμαι είναι να χρησιμοποιώ τα μικρά παιδικά μου δάχτυλα για να βγάλω τα χάπια που η μητέρα μου είχε προσπαθήσει να καταπιεί, ενώ ο πατέρας μου κρατούσε ανοιχτό το στόμα της και μου έλεγε τι να κάνω. Κάτι πολύ βαθιά μέσα μου μετατοπίστηκε τότε και ποτέ δεν βρήκε ξανά τη θέση του. Η παιδική μου ηλικία είχε τελειώσει. Μου πρoσέφεραν την ευκαιρία να αλλάξω αυτό το μοτίβο. Να μπορέσω να σπάσω τον κύκλο. Το είδος της αγάπης με την οποία μεγάλωσα ήταν τρομακτικό να την έχεις ανάγκη και επώδυνο να τη νιώθεις».