Sanna Marin: Η πιο cool πρωθυπουργός της Ευρώπης προκαλεί την οργή των Φιλανδών για ένα πάρτι

Κατερίνα Μπούσιου
Sanna Marin: Η πιο cool πρωθυπουργός της Ευρώπης προκαλεί την οργή των Φιλανδών για ένα πάρτι

 (AP Photo/Darko Bandic)

Copyright 2022 The Associated Press. All rights reserved

Ο ξέφρενος χορός της 36χρονης Sanna και η υπόνοια ότι είχε καταναλώσει παραπάνω αλκοόλ, έκαναν το video, viral στο Twitter. 

Από την ημέρα της εκλογής της το 2019 ως πρωθυπουργός της Φιλανδίας, η μόλις 36 ετών, Sanna Marin είχε χαρακτηριστεί από τα διεθνή μέσα ενημέρωσης, ως η πιο cool ηγέτιδα της Ευρώπης. Στην πιο κρίσιμη στιγμή της χώρας της λόγω και των κακών σχέσεων με την Ρωσία και εν μέσω ενεργειακής κρίσης, εκείνη αποφάσισε να πάει σε ένα πάρτι φίλων της. Το video όμως το οποίο την δείχνει κεφάτη, ανέμελη και σε ξέφρενο χορό, μπορεί να της στοιχίσει την πολιτική της καριέρα.

https://www.instagram.com/p/CfIlW9lNtRj

Ένα βήμα πριν την παραίτηση για ένα πάρτι

Η Sanna Marin, βουλευτής ήδη από το 2015 με το Σοσιαλιστικό κόμμα της χώρας της, είδε την πολιτική της καριέρα να εκτοξεύεται μέσα σε τέσσερα χρόνια και κατάφερε να γίνει η τρίτη γυναίκα πρωθυπουργός της Φιλανδίας και η νεαρότερη στην Ευρώπη. Η δημοφιλία της ξεπέρασε κάθε προηγούμενο και τα δύο πρώτα χρόνια στην εξουσία, ξεχώρισε για τον δυναμισμό της και τις αποφάσεις της. Τοποθέτησε μάλιστα στην κυβέρνηση αρκετές γυναίκες υπουργούς. Κανείς τότε δεν αμφισβητούσε τις προθέσεις της ή αναφερόταν στο νεαρό της ηλικίας της, ως κάτι μεμπτό. Ακόμη και ξένοι ηγέτες, όπως ο πρόεδρος της Γαλλίας Εμμανουέλ Μακρόν, την σέβονταν και την υποστήριζαν.

https://www.instagram.com/p/CeMuzD-IwtU

Ο τελευταίος χρόνος, υπήρξε αντιστρόφος ανάλογος, στις εντυπώσεις που προκαλούσε στους άλλους. Ο πόλεμος στην Ουκρανία, οι κακές σχέσεις με την γειτόνισσα Ρωσία και η ενεργειακή κρίση, έφεραν σοβαρά προβλήματα στο πολιτικό της χαρτοφυλάκιο. Κάποιοι ξεκίνησαν να της κάνουν αυστηρή κριτική για την νωχελική της στάση σε ορισμένα ζητήματα. Όμως ένα πάρτι ήταν και η αφορμή για τους Φιλανδούς όχι μόνο να αμφισβητήσουν την πολιτική της κρίση, αλλά και να ζητούν την παραίτησή της, μιλώντας για έλλειψη σοβαρότητας. Και για πρώτη φορά ο ηλικιακός ρατσισμός κάνει την εμφάνισή του στα έντυπα της χώρας της.

https://www.instagram.com/p/CU4kpYBtgh9

Η θηλυκή Μπόρις Τζόνσον

Στο πάρτι αυτό ήταν καλεσμένη με την αδελφή της και συμμετείχαν γνωστοί τραγουδιστές και influencer της χώρας. Ο ξέφρενος χορός της έγινε viral και κάποιοι υπονόησαν πως είχε καταναλώσει περισσότερο αλκοόλ από όσο επιτρεπόταν. Όπως θα δείτε και στο βίντεο η Marrin ήταν στο τσακίρ κέφι.

Η Marin ωστόσο ποτέ δεν έκρυψε ούτε την ηλικία της, ούτε και πως ο τρόπος ζωής της συμβαδίζει με αυτή. Δεν είναι ούτε η πρώτη φορά που το γλεντά σε πάρτι και οι Φιλανδοί την έβλεπαν από την αρχή της θητείας της σε μουσικά φεστιβάλ, μαζί με τον σύζυγό της, Markus Räikkönen, με τον οποίο έχει αποκτήσει μία κόρη. Τώρα πια όμως το πολιτικό της attitude με το προσωπικό δεν αναγνωρίζεται ως συμβατό.

https://www.instagram.com/p/CguorM-tNdd

Τα Φιλανδικά μέσα ενημέρωσης ήδη της έβγαλαν το παρατσούκλι «Party Sanna» και το hashtag #partygate κάνει θραύση στο Twitter. «Μπορεί να την χαρακτήρισαν την πιο cool γυναίκα της Ευρώπης, αλλά ας είναι cool μαζί με τους άλλους teenager της παρέας της. Όχι ως πρωθυπουργός της χώρας», είναι ένα από τα πιο συνήθη σχόλια. Η Μarin παρόλα αυτά, δεν σκοπεύει προς το παρόν να παραιτηθεί και είναι πρόθυμη σύμφωνα με τους συμβούλους της, να υποβληθει και σε τεστ για να διαπιστωθεί αν έκανε χρήση ναρκωτικών στο πάρτι.

Photo credits instagram @sannamarin