Οι celebrities που επιτέλους έκαναν τάση το no make up look & ύμνησαν τη φυσική ομορφιά

Μαρία Ροδίτη
Οι celebrities που επιτέλους έκαναν τάση το no make up look & ύμνησαν τη φυσική ομορφιά

Η Salma Hayek με no make up look.

Η μία μετά την άλλη οι celebrities – με πρωτοστάτη την Alicia Keys- ποζάρουν στο Instagram χωρίς ίχνος μακιγιάζ και δίνουν το σύνθημα σε όλες μας να αποδεχτούμε και να αγαπήσουμε το πρόσωπό μας έτσι ακριβώς όπως είναι. Με τις ατέλειες και τους μαύρους κύκλους. Με τα σημάδια και τα σπυράκια.

Κάθε σεζόν όλες οι γυναίκες του κόσμου περιμένουν να δουν εναγωνίως τις νέες τάσεις που θα επικρατήσουν στο μακιγιάζ. Τις τάσεις που θα λανσάρουν οι Οίκοι Μόδας στο catwalk των Εβδομάδων Μόδας, τα trends που θα προτείνουν οι beauty influencers και οι celebrities στο Instagram και πια στο TikTok, αλλά και όλα όσα θα προτείνουν οι make up artists ως highlights της κάθε εποχής.

Και κάπως έτσι μπαίνουν για άλλη μια φορά στο τρυπάκι της τέλειας εικόνας, του αψεγάδιαστου προσώπου που δεν έχει ίχνος σπυριού, μαύρου κύκλου, ταλαιπωρίας, κούρασης, εξάντλησης. Όλων αυτών, δηλαδή, που μπορεί να προκύψουν επειδή έμεινες άυπνη, επειδή είχες ανησυχία, επειδή το μωρό σου έκλαιγε όλη νύχτα, επειδή ήσουν στις δύσκολες μέρες σου.

Η Melisa Raouf «σπάει» τα στερεότυπα & γίνεται η πρώτη διαγωνιζόμενη χωρίς μακιγιάζ σε καλλιστεία

Και κάπου εκεί έρχεται ένα concealer και ένα καλό contouring, για να τα καμουφλάρει όλα αυτά. Αποτελεσματικά. Ανεξάρτητα από το αν εσύ νιώθεις καλά ή είσαι καλά και έχεις όρεξη να καθίσεις καμιά ώρα μπροστά στον καθρέφτη σου. Γιατί κι αυτό σου έχει συμβεί, μην κρύβεσαι. Σκέφτηκες «πώς θα πάω άβαφη στη δουλειά και θα με δουν όλοι έτσι;» και έκατσες να βαφτείς σαν να κάνεις αγγαρεία.

https://www.instagram.com/p/Cdjr0QXp_zm

Μήπως ήρθε η ώρα, όμως, να πάψεις να «ντρέπεσαι» για το αληθινό πρόσωπό σου; Γι’ αυτό που είσαι όταν ξυπνάς και κοιτάζεσαι στον καθρέφτη; Μήπως να απελευθερωθείς και να μην καταπιέζεσαι πια; Οι celebrities – Ελληνίδες και ξένες με πρωτοστάτη την Alicia Keys- έχουν αρχίσει να δίνουν το «σύνθημα» και να προτρέπουν όλες μας να πάψουμε να διστάζουμε να δείξουμε το πρόσωπό μας χωρίς φτιασίδια, χωρίς μακιγιάζ. Μας λένε να είμαστε φυσικές και, βέβαια, χωρίς τα φίλτρα των social media. Γιατί και αυτά ένα είδος «μακιγιάζ» είναι.

Πώς η Alicia Keys έκανε την αρχή με το no make up look

Ήταν το 2016 όταν η Alicia Keys αποφάσισε να φωτογραφηθεί χωρίς ίχνος μακιγιάζ για το άλμπουμ της, «Here». Και αντί να διστάσει και να προβληματιστεί για το πραγματικό πρόσωπο που έβγαλε προς τα έξω, τελικά η star από τότε αποφάσισε να κυκλοφορεί χωρίς καθόλου make up.

Κοιτάζοντας πίσω σε αυτήν την καθοριστική στιγμή για τη ζωή της, η Keys αποκάλυψε σε συνέντευξή της στο GLAMOR UK, ότι η επιλογή της είχε να κάνει πολύ με την εξάρτησή της από το ίδιο το μακιγιάζ. «Βαφόμουν από τότε που ήμουν 16 χρόνων. Και μετά, καθώς μπήκα στον κόσμο της μουσικής, ήταν αυτό που έκανα κάθε μέρα για να βγω στην τηλεόραση ή για τα γυρίσματα. Λοιπόν, το έκανα γιατί σκέφτηκα ότι αυτό έπρεπε να κάνω. Και συνειδητοποίησα ότι εθίστηκα σε αυτό. Δεν ένιωθα άνετα χωρίς αυτό», δήλωσε χαρακτηριστικά η τραγουδίστρια.

Σε άλλο σημείο της συνέντευξης, η Alicia Keys παραδέχθηκε ότι αυτό το γύρισμα ήταν «ό,τι πιο δυνατό, πιο ελεύθερο και ειλικρινά πιο όμορφο έχω νιώσει ποτέ». Και συνέχισε: «Σε ένα τραγούδι που έγραψα, που ονομάζεται ''When a Girl Can't Be Herself’’ (aka όταν ένα κορίτσι δεν μπορεί να είναι ο εαυτός της), λέω: ‘’το πρωί από το λεπτό που ξυπνάω / Κι αν δεν θέλω να βάλω όλο αυτό το μακιγιάζ / Ποιος μου λέει ότι πρέπει να κρύβομαι/ Ίσως όλο αυτό το Maybelline να καλύπτει την αυτοεκτίμησή μου’’. Καμία ασέβεια προς τη Maybelline, η λέξη λειτούργησε μετά το ίσως (aka maybe). Αλλά η αλήθεια είναι… άρχισα πραγματικά να νιώθω έτσι – ότι, όπως είμαι, δεν ήμουν αρκετά καλή για να με δει ο κόσμος».

APTOPIX 2016 MTV Video Music Awards - Arrivals

Η Alicia Keys στα MTV Video Music Awards 2016 χωρίς καθόλου μακιγιάζ.

Photo by Evan Agostini/Invision/AP

Κάπως έτσι, με μια αίσθηση ενδυνάμωσης μέσα από το no make up movement, η Alicia Keys άρχισε να εμφανίζεται παντού χωρίς ίχνος μακιγιάζ: από τα BET Awards και τα MTV Video Music Awards μέχρι τα βραβεία Grammy. «Δεν θέλω πια να καλύπτομαι. Ούτε το πρόσωπο, ούτε το μυαλό, ούτε την ψυχή, ούτε τις σκέψεις, ούτε τα όνειρα, ούτε τις μάχες, ούτε τη συναισθηματική μου ανάπτυξη. Τίποτα», έχει πει χαρακτηριστικά η 41χρονη τραγουδίστρια.

Στον δρόμο που χάραξε η Alicia Keys… κι άλλες celebrities

Και μαζί με την Alicia δεν θέλουν πια κι άλλες stars να καλύπτονται κάτω από μια «μάσκα» μακιγιάζ. Η Jennifer Lopez, η Salma Hayek, η Cindy Crawford, η Lily Collins, η Jessica Biel και η Ciara είναι μερικές ακόμα διάσημες γυναίκες που μπορεί να μην πηγαίνουν σε huge events άβαφες, αλλά έχουν ποζάρει πολλές φορές στο Instagram πραγματικά έτσι όπως ακριβώς είναι όταν ξυπνούν.

https://www.instagram.com/p/Caz-Frapcgr

Και οι δικές μας, Ελληνίδες celebrities έχουν μπει για τα καλά στο «παιχνίδι» του no make up movement ποζάροντας αμακιγιάριστες και δείχνοντας να το απολαμβάνουν. Η Ζέτα Μακρυπούλια, η Δούκισσα Νομικού, η Αθηνά Οικονομάκου, η Ευαγγελία Αραβανή και η Σταματίνα Τσιμτσιλή έχουν χαρίσει πολλά no make up στιγμιότυπα στο κοινό τους. Στην gallery μπορείς να δεις όλες τις celebrities και να πάρεις κι εσύ θάρρος (;), δύναμη (;) – πες το όπως θες- για να κυκλοφορείς πραγματικά άβαφη όταν δεν θέλεις να αφιερώσεις χρόνο στο μακιγιάζ. Δεν είναι ντροπή, είναι ανάγκη, θέληση, επιθυμία. Είναι ένδειξη αγάπης προς τον εαυτό σου.