Η πρώτη αυτοδημιούργητη εκατομμυριούχος των ΗΠΑ έγινε Barbie & εμπνέει μικρά (και μεγάλα) κορίτσια

Μαρία Ροδίτη
Η πρώτη αυτοδημιούργητη εκατομμυριούχος των ΗΠΑ έγινε Barbie & εμπνέει μικρά (και μεγάλα) κορίτσια

Η Barbie Madam C.J. Walker δημιουργήθηκε για να γιορτάσει την κληρονομιά της πρωτοποριακής μαύρης επιχειρηματία και να εμπνεύσει.

Για τη Mattel, την εταιρεία που λανσάρει την Barbie, το παιχνίδι είναι μια ευκαιρία να εμπνεύσει τα παιδιά να σπάσουν τα στερεότυπα. Γι’ αυτό, άλλωστε, έχει δημιουργήσει σειρά με κούκλες που παρουσιάζουν γυναίκες, οι οποίες εμπνέουν, και έχει συμπεριλάβει σε αυτή τις Jane Goodall, Maya Angelou και Rosa Parks. Η νέα προσθήκη στη σειρά Inspiring Women; Η πρώτη αυτοδημιούργητη γυναίκα εκατομμυριούχος των ΗΠΑ, η Madam C.J. Walker.

«Ως πρωτοπόρος στην επιχειρηματικότητα, τη φιλανθρωπία και τον ακτιβισμό, θέλαμε να δημιουργήσουμε αυτήν την Barbie για την αυτοδημιούργητη Αμερικανίδα επιχειρηματία και καινοτόμο του εικοστού αιώνα, τη Madam C.J. Walker, για τη σειρά Barbie Inspiring Women», δήλωσε η Lisa McKnight, εκτελεστική αντιπρόεδρος και παγκόσμια επικεφαλής της Barbie και των κούκλων της Mattel.

Η Melisa Raouf «σπάει» τα στερεότυπα & γίνεται η πρώτη διαγωνιζόμενη χωρίς μακιγιάζ σε καλλιστεία

Ποια ήταν η Madam C.J. Walker και πώς παρουσιάζεται η κούκλα Barbie

Η Madam C.J. Walker ή αλλιώς η Sarah Breedlove, όπως ήταν το πραγματικό της όνομα, ήταν κόρη σκλάβων και ίδρυσε τη Walker Manufacturing Co., μια σειρά προϊόντων περιποίησης μαλλιών και καλλυντικών σχεδιασμένη για μαύρες γυναίκες. Στην εταιρεία της, μάλιστα, εργάζονταν και χιλιάδες μαύρες γυναίκες.

https://www.instagram.com/p/ChpeltcO5TH

Στην πορεία της ζωής της, η Walker έγινε διάσημη ακτιβίστρια και φιλάνθρωπος, υποστηρίζοντας ορφανοτροφεία και κολέγια μαύρων και δείχνοντας την υποστήριξή της στις οργανώσεις πολιτικών δικαιωμάτων και δικαιωμάτων των γυναικών.

Για όλα αυτά, λοιπόν, που κατάφερε στη ζωή της η C.J. Walker έγινε κούκλα Barbie και κυκλοφορεί στην αγορά με σκοπό να εμπνεύσει τα μικρά κορίτσια που θα την αποκτήσουν. Όσο για το τι φοράει και πώς είναι η κούκλα; φορά μια floral μπλούζα και τιρκουάζ φούστα, έχει πιασμένα τα μαλλιά, ενώ κρατά το πρώτο προϊόν που κυκλοφόρησε η Walker, το "Wonderful Hair Grower".

«Έχουμε την τιμή να την καλωσορίσουμε σε αυτή την ομάδα πρωτοποριακών γυναικών και να μυήσουμε περισσότερα παιδιά στο ταξίδι που την οδήγησε να γίνει μία από τις πρώτες ευρέως επιτυχημένες γυναίκες επιχειρηματίες του έθνους», αναφέρει η εταιρεία Mattel σε δήλωσή της για τη νέα Barbie, C.J. Walker.

Η τρισέγγονη της Walker «κρύβεται» πίσω από την Barbie

Η Barbie Madam C.J. Walker δεν θα μπορούσε να είχε γίνει πραγματικότητα χωρίς τη συμβολή και της τρισέγγονης της εκατομμυριούχου, της A'Lelia Bundles, η οποία συνεργάστηκε με τη Mattel για τη δημιουργία αυτής της κούκλας.

«Ήταν χαρά μου να δουλέψω με την Barbie για τον σχεδιασμό και τη δημιουργία μιας κούκλας που απεικονίζει την προγιαγιά μου, Madam C.J. Walker, για τη σειρά Inspiring Women», είπε η Bundles στη δήλωση. Και συνέχισε: «Η ομάδα σχεδιασμού με καλωσόρισε ευγενικά σε όλα τα στάδια της διαδικασίας - από την ανάπτυξη των μαλλιών μέχρι τη συσκευασία - για να αιχμαλωτίσει και να γιορτάσει την κληρονομιά αυτής της πρωτοποριακής μαύρης επιχειρηματία. Ανυπομονώ μια νέα γενιά να εμπνευστεί από την ιστορία της και να πει τις δικές της ιστορίες μέσω ενός προτύπου που προηγήθηκε».