Η μόδα καταρρίπτει τα στερεότυπα: Η Sofía Jirau με σύνδρομο Down σε καμπάνια της Victoria's Secret

Μαρία Ροδίτη
Η μόδα καταρρίπτει τα στερεότυπα: Η Sofía Jirau με σύνδρομο Down σε καμπάνια της Victoria's Secret

«Αυτή είναι μόνο η αρχή!», έγραψε το μοντέλο από το Πουέρτο Ρίκο στα social media γιορτάζοντας αυτό το τόσο σημαντικό επίτευγμά της!

Ο κόσμος αλλάζει! Η μόδα αλλάζει. Αλλάζει προς το καλύτερο και αυτό έχει αρχίσει να γίνεται – επιτέλους- ορατό. Η διαφορετικότητα, η αποδοχή των ιδιαίτερων χαρισμάτων που έχει ο καθένας και η καθεμία γίνεται πλέον «αντικείμενο» θαυμασμού και χειροκροτήματος και όχι λόγος για περιθωριοποίηση και μη αποδοχή. Δίνονται πλέον ολοένα και περισσότερες ευκαιρίες σε όλους ανεξαιρέτως και το βλέπουμε έμπρακτα.

Γιατί σου τα λέω όλα αυτά; Διότι μετά την Ellie Goldstein, που το 2020 πρωταγωνίστησε στην καμπάνια του οίκου Gucci, τώρα η Sofía Jirau είναι το πρώτο μοντέλο της Victoria’s Secret με σύνδρομο Down. Η Sofia γράφει ιστορία και ανοίγει τον δρόμο και σε άλλα κορίτσια που πρεσβεύουν κάτι διαφορετικό να βρουν τον χώρο τους, να δουλέψουν πάνω σε αυτό που αγαπούν και να ξεχωρίσουν.

metsola1

Η Roberta Metsola γράφει ιστορία - Η τρίτη γυναίκα Πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου

Η ανακοίνωση της Sofía Jirau στα social media

Η Sofía Jirau μοιράστηκε το επίτευγμά της με ένα post στα social media δείχνοντας πόσο χαρούμενη νιώθει που μπήκε στην «οικογένεια» της Victoria’s Secret. Η 24χρονη από το Πουέρτο Ρίκο συμμετέχει- μαζί με άλλες 17 γυναίκες- στη νέα σειρά και καμπάνια εσωρούχων του brand, Love Cloud Collection.

Με μια ασπρόμαυρη φωτογραφία, λοιπόν, από την καμπάνια και φορώντας σουτιέν της Victoria’s Secret, η Sofía Jirau ευχαρίστησε την εταιρεία που την είδε ως ένα μοντέλο «χωρίς όρια».

https://www.instagram.com/p/CZ9lWHGrWio/?utm_source=ig_embed&utm_campaign=loading

«Μια μέρα το ονειρεύτηκα, δούλεψα για αυτό και σήμερα ένα όνειρο πραγματοποιείται. Μπορώ επιτέλους να σας πω το μεγάλο μου μυστικό. Είμαι το πρώτο μοντέλο της Victoria’s Secret με σύνδρομο Down. Σε ευχαριστώ Victoria’s Secret που με είδες ως ένα μοντέλο που δεν έχει όρια και με έκανες μέρος της inclusive καμπάνιας Love Cloud Collection campaign. Μέσα και έξω, δεν υπάρχουν όρια», έγραψε η Sofía Jirau.

«Η Love Cloud Collection είναι μια σημαντική στιγμή στην εξέλιξη της εταιρείας», δήλωσε ο Raúl Martinez, επικεφαλής δημιουργικός διευθυντής της Victoria’s Secret. «Από το καστ των απίστευτων γυναικών που δίνουν ζωή στη συλλογή, μέχρι το απίστευτο κλίμα στα γυρίσματα, αυτή η καμπάνια είναι ένα σημαντικό μέρος των νέων standards της Victoria's Secret που δημιουργούμε».



Πώς ξεκίνησε την καριέρα της η Sofía Jirau

Η Sofía Jirau ξεκίνησε την καριέρα της στο modeling το 2019 στο Πουέρτο Ρίκο, ενώ έκανε το ντεμπούτο της σε huge event στην Εβδομάδα Μόδας της Νέας Υόρκης το 2020. Εκείνη την εποχή, η Sofia έλεγε παντού ότι αυτό είναι μόνο η αρχή. Και φαίνεται πως έτσι ήταν! «Όταν ήμουν μικρή, κοιτούσα τον εαυτό μου στον καθρέφτη και έλεγα ‘’θα γίνω μοντέλο και επιχειρηματίας’’», είχε πει σε συνέντευξή της στο PEOPLE.



Στην Εβδομάδα Μόδας της Νέας Υόρκης, η Sofia είχε την ευκαιρία να αναδείξει τα ταλέντα της σε μια διεθνή σκηνή και να περπατήσει στο fashion show της Marina Santiago. Μετά την εμφάνισή της στο catwalk, το μοντέλο με σύνδρομο Down είπε στους followers της στο Instagram: «Γεννήθηκα για αυτό και θέλω να δείξω στον κόσμο ότι έχω όλα όσα χρειάζεται ένα μοντέλο για να λάμψει».

alavett

Και η αλήθεια είναι πως η Sofía Jirau τα έχει όλα! Και έχει και όραμα. Δεν εφησυχάζει ποτέ. Βλέπεις, το μοντέλο ζει ήδη το επιχειρηματικό της όνειρο με τη δική της σειρά, Alavett. Το όνομα του brand είναι ο τρόπος με τον οποίο η Jirau προφέρει τις αγαπημένες της λέξεις, «I love it». Μάλιστα, η Sofia δήλωσε στο PEOPLE για την Alavett ότι είναι η «κραυγή χαράς» της, και ότι πουλά τα πάντα, από πουκάμισα και πορτοφόλια μέχρι κούπες και θήκες κινητών με την υπογραφή του brand και μια καρδιά στο τέλος.

Photos: @sofiajirau

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ