Ο Roger Federer αποσύρθηκε από το τένις και το Twitter αποχαιρετά τον «Μαέστρο» με συγκίνηση

Νατάσσα Σχοινά
Ο Roger Federer αποσύρθηκε από το τένις και το Twitter αποχαιρετά τον «Μαέστρο» με συγκίνηση

Ένας μεγάλος αθλητής, αλλά κυρίως ένας σπουδαίος άνθρωπος.

Αν είσαι φαν του Roger Federer, η χτεσινή μέρα (15/9) ήταν δύσκολη. Γιατί, όσο και ξέραμε ότι η στιγμή που θα αποσυρόταν από το επαγγελματικό τένις ήταν κοντά, το να συμβαίνει στην πραγματικότητα είναι τελείως διαφορετικό.

Η ανακοίνωση του Roger Federer ότι αποσύρεται από το τένις

https://www.instagram.com/p/Cih0_lCgJul
https://www.instagram.com/p/Cih1g8prSOE

«Σήμερα, θέλω να μοιραστώ κάποια νέα με όλους σας. Όπως πολλοί ξέρετε, τα τελευταία τρία χρόνια αντιμετώπισα δυσκολίες με τραυματισμούς και χειρουργεία. Δούλεψα σκληρά για να επιστρέψω σε αγωνιστική φόρμα. Παράλληλα, ξέρω πως τα όρια του σώματός μου και το μήνυμά μου τελευταία ήταν ξεκάθαρο. Είμαι 41 ετών. Έχω παίξει πάνω από 1.500 αγώνες για πάνω από 24 χρόνια. Το τένις μού έχει συμπεριφερθεί πιο γενναιόδωρα από όσο θα μπορούσα ποτέ να φανταστώ και τώρα πρέπει να αναγνωρίσω ότι ήρθε η στιγμή να τελειώσει η αγωνιστική μου καριέρα», είπε ανάμεσα σε άλλα ο «μαέστρος» που θα αποσυρθεί μετά το Laver Cup (23-25/9) την επόμενη εβδομάδα.

Βγάζει πολλή λογική, αλλά, ακόμα κι έτσι, το αντίο του από την αγωνιστική δράση -μαζί και το αγαπημένο του Wimbledon- είναι γλυκόπικρο. Ο Federer είναι συνδεδεμένος με την ύπαρξη του τένις καθεαυτή.

Είναι ο αθλητής που δεν πήρε μόνο 20 Grand Slam, αλλά δίδασκε τι θα πει επαγγελματισμός και αθλητισμός εντός κι εκτός court. Από τον τρόπο που συμπεριφερόταν μέσα στο γήπεδο μέχρι το πώς αντιμετώπιζε τους αντιπάλους του (σ.σ. Μην ξεχνάς ότι είναι κολλητός με τον μεγαλύτερό του αντίπαλο, Rafael Nadal).

Ο Roger αντιμετωπίζει κάθε άνθρωπο ισάξια, θέλει να βοηθάει τη νέα γενιά και, παρά τη δόξα που γνώρισε, παραμένει μέχρι σήμερα ο άνθρωπος της διπλανής πόρτας. O «μαέστρος» είναι φιλοσοφία.

https://www.instagram.com/p/B8OA5D9Ffh1

Τα σχόλια στο Twitter

Το Twitter, λοιπόν, αντέδρασε στα νέα και τα σχόλια εξέφραζαν όλη τη συγκίνηση για το τέλος μίας εποχής και αναπαρήγαγε, παράλληλα, στιγμές από την καριέρα του Roger που δε θα ξεχάσουμε ποτέ.