He’s coming home: Η καμπάνια που παρουσιάζει τη σύνδεση της ενδοοικογενειακής βίας με το Μουντιάλ

He’s coming home: Η καμπάνια που παρουσιάζει τη σύνδεση της ενδοοικογενειακής βίας με το Μουντιάλ

Η πρωτοβουλία της Women’s Aid με στόχο την καταπολέμηση της ενδοοικογενειακής βίας και η συσχέτισή της με το ποδόσφαιρο.

H 25η Νοεμβρίου είναι μέρα αφιερωμένη στην εξάλειψη της βίας κατά των γυναικών και όπως κάθε χρόνο, έτσι και φέτος έγιναν πολλές δράσεις για να μπει επιτέλους ένα «φρένο» στη βία. Ανάμεσα στις πολλές ενέργειες ήταν και αυτή της Women’s Aid, μιας φιλανθρωπικής οργάνωσης που μάχεται ενάντια στην έμφυλη βία και που δημιούργησε μια νέα καμπάνια με τίτλο He’s coming home για να αποκαλύψει μερικά ακόμη ανησυχητικά στοιχεία στην ήδη υπάρχουσα νοσηρή κατάσταση.

Η καμπάνια παρουσιάζει τη σχέση που υπάρχει ανάμεσα στην ενδοοικογενειακή βία και το Μουντιάλ του Κατάρ με έναν συγκλονιστικό τρόπο.

«5 μήνες μετά τον γάμο άρχισαν οι ξυλοδαρμοί»: Η εμπειρία της Εβελίνας Π. ως θύμα έμφυλης βίας

Τo spot για την καμπάνια Hes Coming Home

«He’s coming home»… Αυτός είναι ο τίτλος της καμπάνιας που πυροδοτεί τον πανικό και σκιαγραφεί την πραγματικότητα που επικρατεί πίσω από κάθε πόρτα με δραματικό τρόπο. 1,6 εκατομμύρια γυναίκες, που είναι επισήμως θύματα ενδοοικογενειακής βίας, χρειάζονται τη στήριξή σου.

Το συνταρακτικό φιλμ δείχνει έναν δρόμο γεμάτο σπίτια με αγγλικές σημαίες απ’ έξω, ενώ μέσα από τα παράθυρα φαίνονται ανοιχτές οθόνες με συντονισμένους δέκτες στο World Cup. Όταν η αγαπημένη ομάδα χάνει, ο θυμός και η ένταση δείχνουν να μεγαλώνουν. Στο τέλος, μια μεγάλη σημαία αναγράφει με γράμματα: «He is coming home», αποτυπώνοντας την επιτακτική ανάγκη για αλλαγή και δράση.

Σύμφωνα με την chief executive του Women’s Aid, Farah Nazeer: «Όλοι μπορούν να παίξουν έναν σημαντικό ρόλο στον τερματισμό της ενδοοικογενειακής βίας και να ευαισθητοποιηθούν γι’ αυτό που συμβαίνει κατά τη διάρκεια αγώνων, τη στιγμή που πολλές γυναίκες αναγκάζονται να μένουν δίπλα στον κακοποιητικό σύντροφό τους. Παρόλο που η ενδοοικογενειακή βία δεν γεννιέται από το ποδόσφαιρο, η υπάρχουσα βία μπορεί να γίνει πιο συχνή ή έντονη κατά τη διάρκεια μεγάλων αγώνων».

https://www.instagram.com/p/CljTeqVokil

Η ανακοίνωση του Women's Aid στο Instagram

Στο Instagram, η οργάνωση έγραψε: «Το ποδόσφαιρο δεν προκαλεί ενδοοικογενειακή κακοποίηση, αλλά ένα μεγάλο παιχνίδι μπορεί να είναι ο καταλύτης για αυξανόμενη ή πιο σοβαρή κακοποίηση. Εάν είστε επιζώσα που χρειάζεται υποστήριξη, επικοινωνήστε μαζί μας. Καταλαβαίνουμε και θα σας πιστέψουμε. Yπάρχουν πολλές γυναίκες που φοβούνται ότι οι σύντροφοί τους θα επιστρέψουν σπίτι μετά από μια ήττα της ομάδας τους και θα γίνουν βίαιοι. Για πολλές γυναίκες, αυτή είναι μια περίοδος φόβου, κατά την οποία τα υπάρχοντα περιστατικά ενδοοικογενειακής βίας είναι γνωστό ότι αυξάνονται έως και 38%».

https://www.instagram.com/p/Cli8i03r-xW