Live A Legacy: Πώς ξεκίνησα δυναμικά την καριέρα μου με το πρόγραμμα ενδυνάμωσης της Mastercard

Live A Legacy: Πώς ξεκίνησα δυναμικά την καριέρα μου με το πρόγραμμα ενδυνάμωσης της Mastercard

«Το Live A Legacy χαρίζει στις συμμετέχουσες γνώση, εμπειρία και αυτοπεποίθηση».

Εξαιρετικά σπουδαίο, για κάθε γυναίκα που επιθυμεί να κάνει ένα δυναμικό επαγγελματικό ξεκίνημα, είναι το πρακτικό σκέλος του Live A Legacy της Mastercard, της μοναδικής πρωτοβουλίας για τη γυναικεία ενδυνάμωση στον επαγγελματικό χώρο, που διοργανώνεται στη χώρα μας από το 2018. Πέρα από την έμπνευση που μπορούν να πάρουν οι συμμετέχουσες, ακούγοντας καταξιωμένους επαγγελματίες να μοιράζονται εμπειρίες και προκλήσεις από τη δική τους επαγγελματική πορεία, το συγκεκριμένο πρόγραμμα προσφέρει και τη δυνατότητα έμμισθης πρακτικής άσκησης σε νέες επαγγελματίες, τόσο στην ίδια τη Mastercard, όσο και σε εταιρείες που ανήκουν στο ευρύ δίκτυο συνεργατών της.

Η διαδικασία επιλογής έχει ως εξής: Οι υποψήφιες υποβάλλουν το βιογραφικό τους μέσα από την πλατφόρμα του Live A Legacy για τη θέση που τις ενδιαφέρει, η αίτησή τους αξιολογείται, πραγματοποιείται ο κύκλος συνεντεύξεων και εν τέλει επιλέγεται η πιο κατάλληλη υποψήφια για την εκάστοτε θέση, η οποία ξεκινάει δυναμικά τη σταδιοδρομία της στον τομέα που την ενδιαφέρει, με τις καλύτερες δυνατές προϋποθέσεις.

Ακριβώς αυτό συνέβη και με τη Βίκυ Σακελλαριάδη, που εκδήλωσε το ενδιαφέρον της και υπέβαλε την αίτησή της στον πρώτο κύκλο του προγράμματος για την προσφερόμενη θέση πρακτικής στο τμήμα Marketing της Mastercard. Ολοκληρώνοντας το πρόγραμμα πρακτικής στην εταιρεία, η ίδια συνέχισε την καριέρα της στην Mastercard, όπου και εργάζεται έως σήμερα ως Consumer Marketing Specialist για τις αγορές Ελλάδας, Κύπρου και Μάλτας, με έμφαση στις ενέργειες που αφορούν στη γυναικεία ενδυνάμωση.

Στο δεύτερο vidcast της σειράς του Queen.gr, η Βίκυ Σακελλαριάδη, Consumer Marketing Specialist στη Mastercard, για Ελλάδα, Κύπρο και Μάλτα, διηγείται την προσωπική της ιστορία στη Διονυσία Καλαποθαράκου, εστιάζοντας στον ρόλο που έπαιξε το Live A Legacy τόσο αναφορικά με την επαγγελματική όσο και με την προσωπική της εξέλιξη και μας μιλάει για τα οφέλη που μπορεί να αποκομίσουν όσες το παρακολουθήσουν. Όπως η ίδια αναφέρει πολύ χαρακτηριστικά άλλωστε, «το Live A Legacy στοχεύει στην ολιστική ενδυνάμωση των γυναικών» και είναι δομημένο έτσι ώστε κάθε συμμετέχουσα «πέρα από το να διευρύνει τις γνώσεις της και να καλλιεργήσει τις δεξιότητές της μέσα από την πρακτική ενασχόληση με το αντικείμενο, να αποκτήσει αυτοπεποίθηση και να πατήσει γερά στα πόδια της σαν επαγγελματίας».

«Το Live A Legacy χαρίζει στις συμμετέχουσες γνώση, εμπειρία και αυτοπεποίθηση», προσθέτει, ενώ τονίζει πως «πυρήνας της κουλτούρας στη Mastercard είναι η συμπερίληψη σε όλα τα επίπεδα», καθώς η εταιρεία στοχεύει «σε ένα καλύτερο αύριο, χωρίς ανισότητες».

Φέτος, το Live A Legacy διοργανώνεται ως διήμερο, εντελώς δωρεάν, event στην Αθήνα, σε συνεργασία με το Women on Top, ενώ για πρώτη φορά ταξιδεύει και στη Θεσσαλονίκη, με στόχο να εμπνεύσει αυτοπεποίθηση στις γυναίκες που θα το παρακολουθήσουν, παρέχοντάς τους όλα τα εφόδια που χρειάζονται.

Δείτε ολόκληρη τη συνέντευξη vidcast της Βίκυς Σακελλαριάδη:

Διαβάστε στο Queen.gr όλες οι πληροφορίες για της ενέργειες της Mastercard για τη γυναικεία ενδυνάμωση