Ναι! Ακόμα και η Megan Fox αντιμετωπίζει ανασφάλειες με την εξωτερική της εικόνα

Γεωργία Βλαχοπούλου
Ναι! Ακόμα και η Megan Fox αντιμετωπίζει ανασφάλειες με την εξωτερική της εικόνα

Μέγκαν Φοξ: Αν και η ηθοποιός έχει μια πάρα πολύ εντυπωσιακή εικόνα, εξομολογήθηκε πως αντιμετωπίζει μια ψυχολογική διαταραχή η οποία την κάνει να βλέπει στην εξωτερική της εμφάνιση συνεχώς ατέλειες.

Η Megan Fox έκανε μια φωτογράφιση για το «Sports Illustrated Swimsuit Issue 2023», φορώντας Celia Kritharioti Haute Couture. H ηθοποιός, που έκλεισε τα 38 μόλις χθες, παρά την εμφάνιση της που ήταν αρκετά εντυπωσιακή στα πλάνα που προβλήθηκαν από την φωτογράφιση, μίλησε ανοιχτά για την σωματική δυσμορφία που αντιμετωπίζει.

Η ιστορία της Megan Fox είναι η τρανή απόδειξη πως αφενός οι ψυχολογικές διαταραχές δεν «ξεχωρίζουν» τους διάσημους από τους άσημους ενώ αφετέρου το να είναι κάποια γυναίκα πιο αδύνατη σε σχέση με τις υπόλοιπες - παρότι τα πρότυπα ομορφιάς που προβάλλονται από τα media αυτή την περίοδο επικροτούν έναν τέτοιο σωματότυπο - δεν σημαίνει πως δεν μπορεί να έχει κι αυτή ανασφάλειες με την εξωτερική της εμφάνιση.

si_swimsuit_347100393_1452314255594562_1423861672875021373_n.jpg

Τι είναι η «σωματική δυσμορφία» και πώς την βίωσε η ηθοποιός

Η σωματική δυσμορφία ή αλλιώς Διαταραχή Σωματικής Δυσμορφίας είναι μια αγχώδης διαταραχή κατά την οποία το άτομο διαμορφώνει μια διαστρεβλωμένη άποψη για την εξωτερική του εμφάνιση και ξοδεύει πολύ χρόνο ανησυχώντας γι' αυτήν. Πιο απλά, τα άτομα που αντιμετωπίζουν αυτή την διαταραχή πιστεύουν ότι το σώμα τους και γενικότερα η εξωτερική τους εμφάνιση έχει ατέλειες, κάτι το οποίο όμως δεν αντιλαμβάνονται οι γύρω τους.

H ηθοποιός του Hollywood, έχοντας κάνει αρκετές αλλαγές στην εξωτερική της εμφάνιση από την πρώτη φορά που την γνωρίσαμε, στην συνέντευξη που έδωσε ανέφερε πως αντιμετωπίζει αυτή την διαταραχή από την παιδική της ηλικία. Μάλιστα, είναι κάτι που δεν συνάδει με το οικογενειακό πριβάλλον στο οποίο μεγάλωσε, αφού η οικογένειά της ως βαθιά θρησκευόμενη δεν ασχολούταν με την εξωτερική εμφάνιση. Η ίδια είπε χαρακτηριστικά:

«Έχω σωματική δυσμορφία - δεν βλέπω ποτέ τον εαυτό μου όπως με βλέπουν οι άλλοι. Δεν υπάρχει ούτε μία στιγμή της ζωής μου που να αγάπησα το σώμα μου, ποτέ, ποτέ»

ενώ συμπλήρωσε:

«Όταν ήμουν μικρή, αυτή ήταν μια εμμονή που είχα... Είχα επίγνωση όσο ήμουν μικρή ότι δεν ήμουν σίγουρη για το σώμα μου και σίγουρα δεν ήταν πρόβλημα του περιβάλλοντος, καθώς μεγάλωσα σε ένα πολύ θρησκευόμενο περιβάλλον όπου τα σώματα δεν αναγνωρίζονταν καν. Το ταξίδι της αγάπης του εαυτού μου θα είναι ατελείωτο, νομίζω».

Αυτή δεν ήταν η πρώτη φορά που η Megan Fox αναφέρθηκε στην συγκεκριμένη ψυχολογική διαταραχή. Είχε δώσει ακόμα μια συνέντευξη τον Οκτώβριο του 2021 από κοινού με τον τότε σύντροφό της Machine Gun Kelly στην οποία είχε δηλώσει: «Μπορεί να κοιτάμε κάποιον και να σκεφτόμαστε «αυτό το άτομο είναι τόσο όμορφο. Η ζωή τους πρέπει να είναι τόσο εύκολη». Εκείνοι πιθανότατα δεν αισθάνονται έτσι για τον εαυτό τους».

Παρ' όλα αυτά η ίδια αντιμετωπίζει, πλέον, πιο θετικά την εξωτερική της εμφάνιση, έχοντας αρχίσει να αγαπά το σώμα της όλο και περισσότερο.

Το κοινό με την Phoebe από την σειρά «Friends»

Η Lisa Kudrow, η γνωστή σε όλους Phoebe από τα «Φιλαράκια», είχε αντιμετωπίσει ακριβώς την ίδια διαταραχή, όπως εξομολογήθηκε σε ένα podcast που συμμετείχε, την περίοδο, μάλιστα που γυριζόταν η σειρά.

Ο κύριος λόγος ήταν η σύγκριση, που έκανε η ηθοποιός με τις αρκετά - εκείνη την περίοδο - αδύνατες συμπρωταγωνίστριές της Jennifer Aniston και Courteney Cox. Και για τον λόγο αυτό προσπαθούσε και η ίδια να χάνει όλο και περισσότερο βάρος, ώσπου κάποια στιγμή είχε τόσο χαμηλό ανοσοποιητικό που ήταν συνέχεια άρρωστη. Στο podcast ανέφερε χαρακτηριστικά:

«Δεν προσπαθώ να πω ότι ήμουν υπέρβαρη.Δεν ήμουν. Απλά δεν είχα ιδέα για το πραγματικό σχήμα του σώματός μου»

Παραδέχτηκε, δε πως σταμάτησε να έχει αυτή την λανθασμένη εικόνα για το σώμα της περίπου όταν κόντευε τα 50. Εκεί κατάλαβε πως σημασία έχει το να είσαι υγιής και είναι «οκ» να έχεις διαφορετικό σωματότυπο.

lisa_258568988_2517874035011336_455276893940449097_n.jpg