O Matthew Perry φλέρταρε με τον θάνατο και η Jennifer Aniston ήταν ο φύλακας - άγγελός του

Κατερίνα Μπούσιου
O Matthew Perry φλέρταρε με τον θάνατο και η Jennifer Aniston ήταν ο φύλακας - άγγελός του

(Photo by Rich Fury/Invision/AP, File)

Οι γιατροί του έδωσαν 2% πιθανότητες για να ζήσει. Ο Perry ξόδεψε 9 εκατομμύρια δολάρια στην απεξάρτηση από το αλκοόλ και τα ναρκωτικά και ένα από τα «Φιλαράκια» ήταν εκεί για να τον στηρίξει. 

Την εποχή που τα «Φιλαράκια» γίνονταν παγκόσμιο τηλεοπτικό trend, όλοι οι ηθοποιοί της σειράς ζούσαν τις ωραιότερες στιγμές τους. Εκτός από τον γνωστό μας Τσάντλερ, Matthew Perry, ο οποίος ήδη στις δύο τελευταίες σεζόν ξεκίνησε να πολεμά με τους δαίμονές του, το αλκοόλ και τις καταχρήσεις. Και όπως ο ίδιος αποκάλυψε μετά το τέλος της σειράς και πριν το ιστορικό reunion της σειράς, είχε φλερτάρει με τον θάνατο. Εκτός όμως από τα τεράστια ποσά που ξόδεψε για την απεξάρτησή του, είχε μία ανέλπιστη βοήθεια, από ένα...φιλαράκι του, την Jennifer Aniston.

https://www.instagram.com/p/Ci2bSeQLLKH

Για 2 εβδομάδες σε κώμα

«Αντί να χαίρομαι την επιτυχία από τα «Φιλαράκια», εκείνη την εποχή, ήμουν κλεισμένος συνήθως σε ένα σκοτεινό δωμάτιο των ντήλερς, για να αγοράζω τη δόση μου», λέει χαρακτηριστικά ο ηθοποιός στην βιογραφία του, «Friends, lovers and the big thing», στην οποία περιγράφει τον γολγοθά με τις καταχρήσεις και πως τελικά κατάφερε να ξεφύγει, όχι δυστυχώς χωρίς συνέπειες. Οι περισσότεροι από τους φανς της σειράς, θυμούνται πως στην 7η σεζόν, είδαν ξαφνικά τον Matthew Perry πάρα πολύ αδυνατισμένο. Εκείνη την εποχή παράλληλα με τα γυρίσματα, είχε κάνει και την πρώτη προσπάθεια να απεξαρτηθεί από το αλκοόλ.

Όλοι γνώριζαν για το πρόβλημά του, αλλά οι παραγωγοί είχαν σταθεί τότε στο πλευρό του, γιατί «Φιλαράκια χωρίς εκείνον δεν μπορούσαν να υπάρξουν. Μετά το τέλος της σειράς και οι 6 βασικοί πρωταγωνιστές της σειράς, εκτός από πάμπλουτοι ήταν και περιζήτητοι. Ο Perry έκανε κάποιες ταινίες, διατήρησε σε ένα καλό επίπεδο την καριέρα του, αλλά έπεσε ξανά στην παγίδα των καταχρήσεων, αυτή τη φορά με οπιοούχα ναρκωτικά. Μέχρι που όπως αποκαλύπτει για πρώτη φορά, έφτασε ένα βήμα πριν τον θάνατο. Βασικά είναι σαν να πέθανε και να ξαναγγενήθηκε.

«Οι γιατροί είπαν στην οικογένειά μου, ότι είχαν 2% πιθανότητες να ζήσω. Ήμουν σε κώμα και ένα μηχάνημα έκανε τους πνεύμονες και την καρδιά μου να λειτουργούν. Το έντερό μου ήταν κατεστραμμένο σε ένα μεγάλο ποσοστό. Σχεδόν κανείς δεν επιβιώνει όταν μπαίνει σε αυτό το μηχάνημα». Τότε, όταν συνήλθε κατάλαβε ότι ο Θεός του έδωσε μία δεύτερη ευκαιρία.

«Εκείνη την εποχή η Jennifer Aniston μου στάθηκε πολύ και θα είμαι για πάντα ευγνώμων για όσα έκανε», δήλωσε ο Perry εξομολογούμενος την γενναιοδωρία της φίλης του.

https://www.instagram.com/p/B8cQrgzp1fv

Ο Perry πήγε στα καλύτερα ιδιωτικά θεραπευτικά κέντρα και ξόδεψε όπως αποκάλυψε, σχεδόν 9 εκατομμύρια δολάρια για να καταφέρει επιτέλους να είναι νηφάλιος. Και για πρώτη φορά εντελώς νηφάλιος, ήταν λίγο καιρό πριν το μεγάλο reunion των «Friends» το 2021.

Αυτή την εποχή μάλιστη η όλη εμπειρία του με το ποτό από τα 14 του χρόνια, οι δύσκολες οικογενειακές συνθήκες και η κατάληξη στα ναρκωτικά, εκτός από τη βιογραφία του, είναι πολύτιμο υλικό για την εκστρατεία κατά των ουσιών που γίνεται σε όλη την Αμερική. Ο Perry στέκεται στο πλευρό οργανώσεων και είναι πια επίσημος ομιλητής σε ιδιωτικές και πολιτικές δράσεις.

NADCP 19th Annual Conference

(Paul Morigi/AP Images for National Association of Drug Court Professionals)