H Paulina Porizkova μας θύμισε οτι οφείλουμε στον εαυτό μας να αγκαλιάζουμε τις πληγές μας

Τζένη Ντεμιράι
H Paulina Porizkova μας θύμισε οτι οφείλουμε στον εαυτό μας να αγκαλιάζουμε τις πληγές μας

Οι πληγές και τα σημάδια στο σώμα μας είναι τα αγκάθια που μας θυμίζουν όσα περάσαμε στη ζωή, κι αυτά που περάσαμε διαμορφώνουν αυτό που είμαστε σήμερα.

H Paulina Porizkova δείχνει τις ουλές της μετά από ένα χειρουργείο στο ισχίο θέλοντας να στείλει ένα δυνατό μήνυμα σε όσους την ακολουθούν στο Instagram.

Το μήνυμα ελήφθη και τα συναισθήματα που δημιουργεί μας κάνουν να αναρωτιόμαστε ως πότε θα έχουμε ανάγκη την επιβεβαίωση, την παρότρυνση, τις πληγές των άλλων για να μας θυμίζουμε να μας αγαπάμε;

Ενοχές και ματαιοδοξία

Την Πέμπτη 1 Φεβρουαρίου, το 58χρονο μοντέλο δημοσίευσε μια φωτογραφία της στην οποία φορούσε εσώρουχα και μια ρόμπα, που κρατούσε ανοιχτή με σκοπό να δείξει τις δύο ουλές που έχει στους γοφούς της.

Εξήγησε πως θα χρειαστεί χρόνος για να τις συνηθίσει και πως ήταν η βασική της σκέψη πριν από το χειρουργείο.

«Προχωρώντας σε αυτή την εγχείρηση, δεν μπορούσα παρά να σκέφτομαι τις ουλές. Αυτές που έχω, τις αγκαλιάζω. Αλλά δεν έχω καμία επιθυμία να δημιουργήσω νέες. Στις διακοπές μας, αποχαιρετούσα συνεχώς το λείο δέρμα στα οστά του ισχίου μου, ακόμα και αν ένιωθα ενοχές για τη ματαιοδοξία μου».

Την προηγούμενη εβδομάδα, η Porizkova μοιράστηκε με τους ακολούθους της ότι έκανε μία επέμβαση στο ισχίο, αποκαλύπτοντας πως γεννήθηκε με δυσπλασία του ισχίου. «Είμαι τόσο ευγνώμων που το πρόβλημα μπορεί να λυθεί. Βρήκα έναν γιατρό που πραγματικά εμπιστεύομαι, κάποιον που ειδικεύεται στην πρόσθια προσπέλαση».

Paulina-Porizkova-(4).jpg

Πηγή: @paulinaporizkov

«Εις το επανιδείν Ραφαελίτσα μου» λέει η αδερφή της Ραφαέλας Πιτσικάλη γιατί οι άγγελοι δεν φεύγουν

Οφείλουμε στον εαυτό μας να αγκαλιάζουμε τις πληγές μας

Η εμφάνιση είναι σίγουρα πολύ σημαντική για όλους μας. Το να αισθάνεσαι όμορφα με την εμφάνισή σου βοηθά σε μεγάλο βαθμό την αυτοπεποίθηση σου. Η σχέση που έχουμε με το σώμα μας μπαίνει πολλές φορές στο επίκεντρο της προσοχής, όμως, όταν η ομορφιά συγκρούεται με την υγεία δεν μπορείς να κάνεις τίποτα άλλο από το να αγαπήσεις όσα σε κάνουν ατελή.

Η αυτοπεποίθηση δεν πρέπει με τίποτα να χαθεί επειδή ξαφνικά το σώμα σου απέκτησε σημάδια, τα σημάδια αυτά σημαίνουν πολλά περισσότερα από αυτό που βλέπουν οι περαστικοί και οι γνωστοί.

Θέλω να πιστεύω ότι με την απόφασή της να αναρτήσει τις φωτογραφίες με τις ουλές της η Paulina Porizkova σκέφτηκε ότι αυτό θα βοηθούσε μερικές άλλες γυναίκες, που μπορεί να έχουν ουλές στο κορμί, αλλά οι πληγές στην ψυχή δεν τις αφήνουν να δουν καθαρά πως η αξία τους συνδέεται στην πραγματικότητα με την ομορφιά.

https://www.instagram.com/p/C1kS13Huk2f/

«Ξέρω ότι οι τομές αυτές σύντομα θα γίνουν μέρος του εαυτού μου. Θα είναι μια υπενθύμιση του παλιού πόνου και των νικών. Θα ενωθούν με όσα αποτελούν το σώμα και το μυαλό μου - ορατά και αόρατα - που όλα τους, τελικά, θα είναι ένα πλέγμα από πληγές που έχουν επουλωθεί».

Οι πληγές, λοιπόν, για την Paulina Porizkova αλλά και για εμάς, είναι σημάδια των νικών και των ηττών μας. Είναι τα αγκάθια που μας θυμίζουν όσα περάσαμε στη ζωή, κι αυτά που περάσαμε διαμορφώνουν αυτό που είμαστε σήμερα. Επομένως, η αποδοχή των πληγών μας δεν σημαίνει τίποτα λιγότερο και τίποτα περισσότερο από την αποδοχή που δείχνουμε και στον ίδιο μας τον εαυτό.

«Θα γίνουν ένα κομμάτι αυτού που διαμορφώνει τον χάρτη μου. Και όπως όλες τις άλλες πληγές, μέσα και έξω μου, θα τις αποδεχτώ. Θα είμαι περήφανη γι' αυτές. Αλλά δεν έχω καμία πρόθεση να φλερτάρω με νέες», κατέληξε το 58χρονο μοντέλο.

NY Special Screening of

Το post της Selena Gomez για το σώμα της με μαγιό πρέπει να διδάσκεται

Πηγή κεντρικής εικόνας: AP