Από persona non grata σε «Γυναίκα με τα μαύρα» η Chaser Μαρία Μάρκου γνωρίζει απόλυτα ποια είναι

Ανθή Μιμηγιάννη
Από persona non grata σε «Γυναίκα με τα μαύρα» η Chaser Μαρία Μάρκου γνωρίζει απόλυτα ποια είναι

Στο Q&A στο The 2night Show, η Νομικός «Γυναίκα με τα μαύρα» μίλησε για την προσωπική της ζωή και τον γάμο στα 22, την απώλεια του πατέρα της στα 25 και πόσο την επηρέασε, θυμήθηκε τα χρόνια που ζούσε στο Βερολίνο, αναφέρθηκε στην εργασία της στο Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης και στον έρωτά της για την πολιτική, ενώ αποκάλυψε και το πώς από παίκτρια βρέθηκε στη θέση της Chaser στο The Chase.

Κάποια στιγμή στη ζωή σου, σε αρκετά νεαρή ηλικία, θα κληθείς να πάρεις μια μεγάλη απόφαση -αν και μέσα σου την απάντηση την ξέρεις ήδη οπότε δεν θα έχεις να κάνεις ακριβώς με δίλημμα. Απλά εκείνη την ώρα θα κάνεις συνδυαστικές σκέψεις και θα σκεφτείς ότι ο δρόμος που επέλεξες εσύ, είναι ανήφορος, δύσκολος, μοναχικός, με απώλειες, με εμπόδια, με, με, με. Αυτός ο δρόμος βέβαια, όσοι τον έχουν διασχίσει, θα σου πουν πως έχει πολλή γνώση, γενναιότητα, αλήθεια, ικανοποίηση, αντίληψη, ποιότητα, ενδυνάμωση, και, και, και. Αυτόν τον δρόμο όσοι τον επιλέγουν στη ζωή τους με κάποιο τρόπο γνωρίζονται, είτε έχουν συναντηθεί είτε όχι.

Αυτόν τον γνώριμο δρόμο διασχίζει και η Μαρία Μάρκου η οποία από persona non grata σε «Γυναίκα με τα μαύρα» γνωρίζει απόλυτα πού πάει και ποια είναι. Ίσως τα «γιατί» τα ψάχνει πολλές φορές, αλλά σε εκείνα τα φιλοσοφικά ερωτήματα οι απαντήσεις είναι πιο σύνθετες από την άπειρη γνώση της. Διότι «εκεί» είναι τα διλλήματα όπως αυτά σε λογική και συναίσθημα. Αλλά αυτά τα «γιατί» είναι ένα άλλο κεφάλαιο.

Stop ο χρόνος: Η Μαρία Μάρκου δηλώνει εθισμένη στη γνώση, μιλάει για τον έρωτα & καταρρίπτει cliché

Για την ώρα, η Μαρία Μάρκου απάντησε σε πολύ basic ερωτήσεις στο The 2night Show όπου και βρέθηκε καλεσμένη και εκεί έδειξε το ταλέντο της μέσω της βασικής ερώτησης που πάει βήματα παραπέρα μοιράζοντας αλήθειες και δημιουργώντας περισσότερα ερωτήματα για το ποια πραγματικά είναι χωρίς τη «στολή».

Στο επεισόδιο που προβλήθηκε το βράδυ της Τρίτης (26/3), το μήνυμα ήταν σαφές: εκπτώσεις κάνουν μόνο τα καταστήματα και εκείνοι που πήραν τον άλλο δρόμο. Όχι εκείνον, εκείνης.

Στο Q&A, η Νομικός «Γυναίκα με τα μαύρα» μίλησε για την προσωπική της ζωή και τον γάμο στα 22, την απώλεια του πατέρα της στα 25 και πόσο την επηρέασε, θυμήθηκε τα χρόνια που ζούσε στο Βερολίνο, αναφέρθηκε στην εργασία της στο Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης και στον έρωτά της για την πολιτική, ενώ αποκάλυψε και το πώς από παίκτρια βρέθηκε στη θέση της Chaser στο The Chase.

Ακολουθούν αποσπάσματα της συνέντευξης

«Δεν ασκήθηκε καμία πίεση από την οικογένεια. Μάλλον λειτούργησε σαν αντίστροφη ψυχολογία. Μας έλεγαν να κάνουμε ό,τι μας κάνει ευτυχισμένες. Η μητέρα μου σαν δικηγόρος μού έλεγε ότι μαζί με τον γάμο υπάρχει και η εναλλακτική του διαζυγίου. Εγώ τον γάμο τον έζησα, ανήκει στο παρελθόν. Ο γάμος είναι μια διοικητική πράξη, όπως και το διαζύγιο. Δεν πρέπει να φοβόμαστε».

«Τον έψαξα τον μπαμπά στις σχέσεις μου αλλά δεν τον βρήκα. Οπότε μετά άλλαξα το αντικείμενο της αναζήτησης και έψαχνα τον άντρα μου. Εγώ το έψαξα γιατί έχασα τον μπαμπά σου σε νεαρή ηλικία. Πάντα με ευγένεια και τακτ χωρίζουμε τους δρόμους μας. Δύο πράγματα κάνουν θελκτικό έναν άντρα, η καλοσύνη και ο τρόπος που συμπεριφέρεται σε ανθρώπους που θεωρούνται περιθώριο για τους άλλους»

«Είχα βλέψεις για μεγάλη καριέρα δημοσιογράφου αλλά τελικά απογοητεύτηκα. Δεν την αρνήθηκα αλλά δεν μου έγινε ελκυστική. Είχαμε λαμπρά μυαλά καθηγητών αλλά έγινε και το αντίθετο».

«Στο Βερολίνο, έκανα ένα διδακτορικό που χρησιμοποιείται για τη διαφήμιση. Έκατσα 10 χρόνια. Αγάπησα πολύ. Στο Βερολίνο όμως ήμουν και στην πολύ οδυνηρή στιγμή για την Ελλάδα. Πάνω στην οικονομική κρίση. Ήμουνα persona non grata κατά κάποιον τρόπο. Εγώ άκουσα το "Εσείς φταίτε, που ο Γερμανός παππούλης, δεν έχει να πάει διακοπές. Και ενώ όλα πήγαιναν καταπληκτικά και ήταν όλα ανθηρά, κάποια στιγμή άρχισα να γίνομαι λίγο... ανεπιθύμητη. Οπότε, αν και ήταν μια χώρα που την είχα αγαπήσει, δεν με σήκωνε το κλίμα, οπότε λέω δεν πειράζει, έχουμε εναλλακτικές. Έτσι γύρισα στην Ελλάδα. Και είπα θα προσαρμοστώ εγώ στην κατάσταση. Όχι η κατάσταση σε εμένα».

«Στην Ελλάδα αποφασίζω να βρω τον επαγγελματικό μου δρόμο. Αποφάσισα να σπουδάσω Νομική γιατί πάντα ήθελα να σπουδάσω Νομική. Τελειώνω την Εθνική Σχολή Δημόσιας Διοίκησης και αποφασίζω να διοριστώ -εκεί που ήταν κόντρα ρόλος, στο Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, στο παλιό Υπουργείο Γεωργίας. Μού φάνηκε ότι μπορώ να προσφέρω σε έναν τομέα, πολύ υποβιβασμένο στην Ελλάδα. Στον πρωτογενή τομέα. Παρά τον Τουρισμό και τη Ναυτιλία. Ο πρωτογενής τομέας στην Ελλάδα είναι σπουδαίος. Είναι ένα Υπουργείο που εγώ μέσα εκεί θεωρώ ότι έχω κάνει πολλά σημαντικά πράγματα, όχι πάντα επιτυχημένα. Αλλά πάντα υλοποιούμε. Στο βαθμό που μπορούμε προσφέρουμε τα πάντα».

«Tο σκέφτομαι πάρα πολύ το ενδεχόμενο να ασχοληθώ με την πολιτική. Η πολιτική και η μουσική είναι οι μεγαλύτερες αγάπες μου. Θεωρώ τον εαυτό μου απόλυτα πολιτικοποιημένο, ακομματικοποίητο βέβαια, αλλά φουλ πολιτικοποιημένο ον. Κατά την Αριστοτέλεια λογική».

«Το The Chase προέκυψε έπειτα από ένα βιογραφικό για να συμμετέχω ως παίκτρια. Μετά μού είπαν ότι υπάρχει μια διάθεση να δοκιμαστώ ως Chaser. Πήγα μετά από αλλεπάλληλα δοκιμαστικά, μου έκαναν άπειρα τεστ ερωτήσεων. Θέλω να πιστεύω ότι ήμουν πάνω από το 80%. Αρχές Δεκεμβρίου του 2020-2021 μού είπαν ότι θα συμμετέχω. Δεν είμαστε τόσο αναλώσιμοι. Είναι πολύ καυτή η θέση του Chaser. Γιατί πρέπει να δικαιώσεις το κανάλι, τους συνεργάτες σου αλλά και εσένα που πρέπει να αποδεικνύεις καθημερινά την αξία σου».