Η πιο νόστιμη κρεμμυδόπιτα της γιαγιάς Μπελόνιας από τα χεράκια μου!

Δέσποινα Καμπούρη
Η πιο νόστιμη κρεμμυδόπιτα της γιαγιάς Μπελόνιας από τα χεράκια μου!

Κορίτσια μου, σας το υποσχέθηκα εδώ και μέρες! Σήμερα θα σας γράψω την αγαπημένη μου συνταγή για την πιο νόστιμη Μυκονιάτικη κρεμμυδόπιτα με το παραδοσιακό, ντόπιο τυρί που λέγεται τροβολιά.

Αυτή την συνταγή μου την εμπιστεύτηκε η γιαγιά Μπελόνια, ετών 94! Η πιο γλυκιά και καλή γιαγιά που έχω γνωρίσει ποτέ με υποδέχτηκε στο σπίτι της στη Χώρα της Μυκόνου. Το σπίτι της μοσχομύριζε φρεσκοψημένη τυρόπιτα. Την παρακάλεσα να μου δώσει την συνταγή της κι εκείνη μου έκλεισε πονηρά το μάτι!
Είστε έτοιμες;

Υλικά:

1 συσκευασία με 2 φύλλα κουρού.
1 κιλό τροβολιά. (Αν δεν βρείτε τροβολιά, ρωτήστε τον πωλητή στο σούπερ μάρκετ ποιο αντίστοιχο τυρί θα μπορούσατε να χρησιμοποιήσετε. Εγώ πιστεύω πώς και η μυζήθρα θα μπορούσε να χρησιμοποιηθεί γι’ αυτό το σκοπό)
Λίγο λάδι για το ταψί και το άλειμμα της πίτας
Αλάτι, πιπέρι
2 αυγά
5 κρεμμυδάκια φρέσκα
1 κρεμμύδι ξερό
¼ ματσάκι άνηθο

Προετοιμασία:

Λαδώστε λίγο τον πάτο του πυρέξ σας και στρώστε το πρώτο φύλλο με τα δάχτυλά σας. Πρέπει να καλύψετε όλη την επιφάνεια. Ετοιμάστε ένα μεγάλο μπολ για να φτιάξετε την γέμιση. Σε ένα ξύλο κοπής ψιλοκόψτε τα κρεμμυδάκια σας αφού πρώτα τα έχετε πλύνει καλά. Κόψτε και τον άνηθο.

Εκτέλεση:

Βάλτε στο μπολ σας όλο το τυρί, προσθέστε τα δυο αυγά και ανακατέψτε καλά με ένα σύρμα ή με τα χέρια σας αν προτιμάτε μέχρι να αφρατέψει. Αμέσως μετά προσθέστε αλάτι, πιπέρι και τα κρεμμυδάκια με τον άνηθο. Φτιάξτε ένα ομοιόμορφο μείγμα που θα είναι η γέμιση της πίτας σας. Ρίξτε την στο πυρέξ και απλώστε την από άκρη σε άκρη. Σκεπάστε τη γέμισή σας με το άλλο φύλλο της ζύμης. Κλείστε τις άκρες της ζύμης με την κάτω στρώση. Λαδώστε ελαφρώς (ίσα να γυαλίσει το φύλλο) και σταυρώστε την πιτούλα σας! Πριν τη βάλετε στον φούρνο, χαράξτε την ελαφρώς στην επιφάνεια με ένα μαχαίρι σε μικρά κομμάτια.

Ψήσιμο:

Ψήστε την πίτα σας στον φούρνο στους 220 βαθμούς στην αντίσταση (πάνω κάτω) για περίπου 1 ώρα. Να την βλέπετε συνέχεια μη σας καεί!

Το σπίτι σας θα μοσχοβολίσει και τα παιδάκια σας θα γλείφουν τα δάχτυλά τους! Άλλωστε η κρεμμυδόπιτα της γιαγιάς Μπελόνιας είναι υγιεινή! Ό,τι πρέπει για το σνακ στη δουλειά και το σχολείο!

Καλή επιτυχία νοικοκυρούλες μου!

Περιμένω τα μηνύματά σας εδώ!

Μπορείτε να με βρείτε και στο φυσικό μου περιβάλλον!