Όλα είναι χημεία! Ναι όλα!

Δέσποινα Καμπούρη
Όλα είναι χημεία! Ναι όλα!

Η χημεία συμβαίνει από μόνη της. Είναι σαν τον σεβασμό και την ευφυΐα. Δεν κατασκευάζεται, δεν «χτίζεται», δεν δημιουργείται. Απλά υπάρχει. 

Δε σου έχει τύχει να συναντήσεις κάποιους ανθρώπους και να ταιριάξεις αμέσως μαζί τους; Να κουμπώνετε ο ένας με τον άλλον; Να περνάς καλά και να νιώθεις ότι τους καταλαβαίνεις και σε καταλαβαίνουν χωρίς να πεις πολλά…

Χημεία είναι να βρίσκεις έναν άνθρωπο με τον οποίο να γελάτε με τα ίδια αστεία. Να μπορείτε να κατανοήσετε ο ένας τον άλλον χωρίς απαραίτητα να συμφωνείτε. Να έχεις τη διάθεση να κάνεις πλάκα με τον άλλον, χωρίς να φοβάσαι ότι θα σε παρεξηγήσει. Χημεία είναι να μη φοβάσαι να δείξεις τη βαρεμάρα σου γιατί ξέρεις ότι δεν θα παρεξηγηθείς. Χημεία είναι να μπορείς να πεις ό,τι σκέφτεσαι χωρίς να φοβάσαι ότι θα κριθείς από τον άλλον.

Η χημεία δεν συναντάται μόνο στον έρωτα.

Όσο σημαντικό στοιχείο είναι για έναν μεγάλο έρωτα άλλο τόσο σημαντικό είναι για μία φιλία, για μία διαπροσωπική ή επαγγελματική σχέση. Είναι υπέροχο στην καθημερινότητά σου να είσαι χαρούμενος και λειτουργικός όταν συναντάς ανθρώπους με τους οποίους έχεις καλή χημεία. Όλα γίνονται πιο εύκολα, πιο διασκεδαστικά.

Από την άλλη είναι τεράστιο το βάρος να πρέπει να συναναστρέφεσαι ανθρώπους με τους οποίους δεν διαφωνείς απλά σε κάποια ζητήματα αλλά νιώθεις ότι σας χωρίζει μία άβυσσος με μία απόλυτη ανυπαρξία χημείας. Δε θες ούτε να τους εξυπηρέτησεις, δε θες ούτε να γελάσεις με τα αστεία τους δεν θες ούτε να συμβιβαστείς με το οτιδήποτε μπορεί να σου πουν. Και τότε σου βγαίνει ο κακός σου εαυτός. Ξέρεις γιατί; Γιατί πολύ απλά πιέζεις τον εαυτό σου να συνυπάρχει με έναν άνθρωπο με τον οποίο έχεις μηδενική χημεία.

Και ναι είναι υπέροχο αντί να προσθέτουμε βάρη στη ζωή μας, απλά να τα αφαιρούμε.

Δε λέω ότι είναι απαραίτητο να συμφωνούμε όλοι σε όλα. Κάποιες φορές οι δημιουργικές διαφωνίες είναι υπέροχο να συμβαίνουν γιατί μας κάνουν καλύτερους ανθρώπους. Λέω απλά ότι όταν συναντάς τοίχο, είναι μάταιο να προσπαθείς τον τοίχο να τον βαφτίσεις κήπο ή μπαλκόνι. Τον μόνο που κουράζεις, είναι τον εαυτό σου. Μη φοβάσαι να πετάς βαρη. Αυτό δε σημαίνει ότι πετάς ανθρώπους. Είναι απλά ότι δεν επιτρέπεις σε κανέναν να περάσει τα όριά σου.

Έτσι λοιπόν, ήθελα απλώς σήμερα να σας πω ότι η χημεία είναι υπέροχο πράγμα. Και όταν το βρίσκεις στους ανθρώπους να νιώθεις τυχερός. Τους ανθρώπους με τους οποίους έχεις χημεία να τους προσέχεις λίγο παραπάνω. Είναι πλέον πολύ δύσκολο να ταιριάζουμε με διαφορετικούς ανθρώπους. Ίσως επειδή έχουμε γίνει λίγο παραπάνω εγωιστές, ίσως επειδή νομίζουμε ότι καμιά φορά τα ξέρουμε όλα, γινόμαστε δύσπιστοι και απρόσιτοι. Οι άνθρωποι όμως με τους οποίους έχουμε χημεία μας ξεκλειδώνουν και μας δημιουργούν μία ευφορία!

Και κάπως έτσι σκέφτηκα ποια θα ήταν υπέροχη ευχή για τον καινούργιο χρόνο που πλησιάζει σιγά σιγά. Να σας την πω τώρα ή την έχετε ήδη μαντέψει; Ε ναι λοιπόν! Εύχομαι να βρείτε ανθρώπους με τους οποίους να έχετε τέλεια χημεία!

Καλή σας μέρα!

Περιμένω τα μηνύματά σου στο Instagram!