«Μύρισε Χριστούγεννα! Αφήστε την αγάπη να τρυπώσει στις καρδιές σας!»

Δέσποινα Καμπούρη
«Μύρισε Χριστούγεννα! Αφήστε την αγάπη να τρυπώσει στις καρδιές σας!»

Δε θα μπορέσω ποτέ να καταλάβω τους ανθρώπους που παθαίνουν μελαγχολία τα Χριστούγεννα.

Τι τους φοβίζει και κλείνονται στο καβούκι τους κάθε χρόνο τέτοιες μέρες; Οι φωτισμένοι δρόμοι; Οι στολισμένες βιτρίνες; Οι γιορτινές μυρωδιές από φρεσκοψημένα μελομακάρονα; Η χαρά των ανθρώπων; Η προσμονή και ο παιδικός ενθουσιασμός για τη βραδιά των Χριστουγέννων; Τα δώρα και οι εκπλήξεις; Τα όμορφα, οικογενειακά δείπνα;

Μάλλον είναι όλα αυτά μαζί. Οι άνθρωποι που δεν έχουν «οικογένεια» είναι θλιμμένοι… Η «οικογένεια» δεν είναι απαραίτητα ο σύζυγος, τα παιδιά ή τα συγγενικά πρόσωπα. Η «οικογένεια» είναι αυτοί που αγαπούμε και μας αγαπούν πραγματικά. Μακριά από αυτούς και τα πιο ιδανικά Χριστούγεννα είναι απογοήτευση και θλίψη.
Η μοναξιά όταν δεν την επιλέγεις μοιάζει με αρρώστια. Σε κάνει αντικοινωνικό, σε κάνει να ζηλεύεις την θαλπωρή και την συντροφικότητα των άλλων, σε βυθίζει σε μόνιμη θλίψη. Και τότε όλα σου φαίνονται μαύρα, σκοτεινά, βαρετά, αντιπαθητικά.

Τα Χριστούγεννα πλησιάζουν! Ανοίξτε τις καρδιές σας και αφήστε την αγάπη να τρυπώσει στις καρδιές σας! Γίνετε πάλι παιδιά! Κάντε δώρα και φιλανθρωπίες. Πιστέψτε με θα νιώσετε τόσο όμορφα… Είναι η ευκαιρία να πάρετε ένα δώρο και στον εαυτό σας. Δουλέψατε σκληρά, αποζημιώστε τον! Κάντε βόλτες στην στολισμένη Αθήνα! Φάτε κάστανα και πιείτε ζεστή σοκολάτα! Αγκαλιάστε αυτούς που αγαπάτε και πείτε τους «σ’ αγαπώ!». Είναι τόσο ωραία η καλοσύνη! Η καλοσύνη και η ζεστή καρδιά είναι πόλος έλξης για όλους. Δε θα ξανανιώσετε ποτέ μόνος. Και τότε τα Χριστούγεννα θα είναι και για εσάς η πιο όμορφη γιορτή του χρόνου!

Καλή σας ημέρα!

Περιμένω τα μηνύματά σας εδώ!

Μπορείτε να με βρείτε και στο φυσικό μου περιβάλλον!